Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji
09/05/2017

Održano XXI. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organiziralo je 4. i 5. svibnja XXI. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu u Šibeniku na kojem su sudjelovali i djelatnici CTR-a. Na ovogodišnjem dvodnevnom savjetovanju prezentirane su aktualne teme: mogućnosti financiranja mikro, malih i srednjih poduzeća, pravila za...

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organiziralo je 4. i 5. svibnja XXI. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu u Šibeniku na kojem su sudjelovali i djelatnici CTR-a. Na ovogodišnjem dvodnevnom savjetovanju prezentirane su aktualne teme: mogućnosti financiranja mikro, malih i srednjih poduzeća, pravila za prijavu projekata za bespovratne potpore iz proračuna EU-a, gdje prijavitelji griješe i što možemo naučiti iz dosadašnjeg iskustva, što poduzetniku donosi digitalizacija društva i dr.

Prezentirana su i vrijedna iskustva poduzetnika koji su svoju ideju doveli do realizacije te su održane dvije radionice za aktualne natječaje: Certifikatom do tržišta i Priprema projekata za natječaj Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona.

U petak, 5. svibnja potpredsjednica Vlade i ministrica Martina Dalić s ministrima iz resora ključnih za rast poduzetništva održala je zanimljivu panel raspravu.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
24/04/2017

Tjedan EU fondova - Dodjela nagrada najuspješnijim lokalnim EU projektima

Svečano otvorenje Tjedna EU fondova, organiziranog od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU,  obilježeno je dodjelom nagrada za najuspješniji lokalni EU projekt 2015.-2016. Ističemo kako je treće mjesto osvojio projekt „Dječji centar“ slavonskobrodskog Centra za pružanje usluga u zajednici „Kuća sretnih ciglica“, kojeg je nominirala...

Svečano otvorenje Tjedna EU fondova, organiziranog od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU,  obilježeno je dodjelom nagrada za najuspješniji lokalni EU projekt 2015.-2016. Ističemo kako je treće mjesto osvojio projekt „Dječji centar“ slavonskobrodskog Centra za pružanje usluga u zajednici „Kuća sretnih ciglica“, kojeg je nominirala CTR – Razvojna agencija BPŽ, koja je također i sudjelovala u pripremi i provedbi projekta.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
05/04/2017

INFO RADIONICA ZA NATJEČAJ 'LOKALNE INICIJATIVE ZA POTICANJE ZAPOŠLJAVANJA – FAZA III'

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s predstavnicima Lokalnih partnerstva za zapošljavanje (tehničkih tajništva) i Hrvatskom gospodarskom komorom organizira održavanje info radionica za natječaj “LOKALNE INICIJATIVE ZA POTICANJE ZAPOŠLJAVANJA - FAZA III“, u svim LPZ-ovima u RH.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s predstavnicima Lokalnih partnerstva za zapošljavanje (tehničkih tajništva) i Hrvatskom gospodarskom komorom organizira održavanje info radionica za natječaj “LOKALNE INICIJATIVE ZA POTICANJE ZAPOŠLJAVANJA - FAZA III“, u svim LPZ-ovima u RH.

Info radionica za Brodsko-posavsku županiju održati će se u Velikoj vijećnici 11. travnja 2017. godine u vremenu od 14.30 do 17.30 sati. Prezentirati će se mogućnosti dodjele bespovratnih sredstava u okviru  navedenog poziva, s naglaskom na aktivnosti predviđene za dionike lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao potencijalne korisnike sredstava. 

Prijava sudionika za navedenu radionicu vrši se na slijedećim mrežnim stranicama:  http://www.strukturnifondovi.hr/  i http://www.esf.hr/.  

 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
05/04/2017 Poljoprivreda i ruralni razvoj

RURALNI RAZVOJ - OBAVIJEST O IZMJENAMA I DOPUNAMA NATJEČAJA ZA TIP OPERACIJE 7.4.1.

Izvor: www.apprrr.hr

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 04. travnja 2017. Izmjene i dopune 1. Natječaja za provedbu tipa operacije 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu...

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 04. travnja 2017. Izmjene i dopune 1. Natječaja za provedbu tipa operacije 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu".

Izmjene i dopune Natječaja možete preuzeti ispod, a ostale detalje o Natječaju i navedenoj operaciji možete pogledati OVDJE.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
27/03/2017

Odobrena 22 projekta s područja Brodsko-posavske županije iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je listu odabranih projekata za sufinanciranje u 2017. godini u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice, kojim se potiče poboljšanje dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na...

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je listu odabranih projekata za sufinanciranje u 2017. godini u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice, kojim se potiče poboljšanje dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini.

Ukupno je odobreno 235 projekata, od čega su 22 s područja Brodsko-posavske županije u vrijednosti 5.475.000,00 kn.

Popis odobrenih projekata s područja Brodsko-posavske županije slijedi u nastavku:

 

PROJEKTI SOCIJALNE INFRASTRUKTURE

OPĆINA

NAZIV PROJEKTA

ODOBRENI IZNOS SUFINANCIRANJA (kn)

Općina Garčin

Rekonstrukcija i dogradnja društvenog doma u

Garčinu

500.000,00

Općina Klakar

III. faza izgradnje nove općinske zgrade općine Klakar

330.000,00

Općina Okučani

Rekonstrukcija Doma hrvatskih branitelja u Okučanima

280.000,00

Grad Nova Gradiška

Obnova i modernizacija pješačkih staza unutar gradskog parka u centru grada Nova Gradiška

200.000,00

Općina Vrpolje

Uređenje i sanacija Društvenog doma u Starim Perkovcima

450.000,00

Općina Vrbje

Izgradnja dječjeg igrališta u naselju Dolina

105.000,00

Općina Gornji Bogićevci

Izgradnja višenamjenskog igrališta, parkirališta i popratnih sadržaja u naselju Dubovac

200.000,00

Općina Brodski Stupnik

Rekonstrukcija zgrade "Stare škole" u poslovno - javnu građevinu (biblioteka sa čitaonicom i pratećim sadržajem)

240.000,00

Općina Rešetari

Obnova objekta za organizaciju predškolskih aktivnosti

100.000,00

Općina Donji Andrijevci

Uređenje Trga kralja Tomislava u Donjim Andrijevcima

400.000,00

 

PROJEKTI KOMUNALNE INFRASTRUKTURE

OPĆINA

NAZIV PROJEKTA

ODOBRENI IZNOS SUFINANCIRANJA (kn)

Općina Oriovac

Rekonstrukcija nerazvrstane ceste, Vinogradska

ulica Oriovac

100.000,00

Općina Slavonski Šamac

Sanacija lokalne ceste u ulici Matije Gupca u

Slavonskom Šamcu

100.000,00

Općina Bukovlje

Izgradnja prometnice i nogostupa u ulici Dražena Majića u općini Bukovlje

100.000,00

Općina Bebrina

Modernizacija i rekonstrukcija nerazvrstane ceste u Kaniži

400.000,00

Općina Podrckavlje

Rekonstrukcija sustava javne rasvjete na području naselja Tomica u općini Podcrkavlje

100.000,00

Općina Dragalić

Izgradnja druge faze spojnog voda i distributivne vodovodne mreže naselja Poljane

150.000,00

Općina Cernik

Modernizacija kolnika ceste u Potočnoj ulici u naselju Cernik

400.000,00

Općina Nova Kapela

Održavanje cestovne kanalske mreže u naselju Magić Mala

150.000,00

Općina Davor

Rekonstrukcija nerazvrstanih cesta i izgradnja pješačkih staza u općini Davor

500.000,00

Općina Stara Gradiška

Izgradnja toplovoda u naselju Stara Gradiška

500.000,00

Općina Sibinj

Izgradnja pješačke staze u naselju Bartolovci u općini Sibinj – nastavak započete izgradnje

100.000,00

Općina Staro Petrovo Selo

Obnova dijela Frankopanske ulice (nerazvrstane ceste)

70.000,00

 

Više informacija o odobrenim projektima iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice 2017. možete pronaći OVDJE.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
14/03/2017 Poljoprivreda i ruralni razvoj

U organizaciji CTR – RA BPŽ održana prezentacija mjere 7.4.1. Programa ruralnog razvoja

U organizaciji CTR – Razvojne agencije, dana 13.03.2017., održana je prezentacija Natječaja iz Programa ruralnog razvoja, podmjere 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ .

U organizaciji CTR – Razvojne agencije, dana 13.03.2017., održana je prezentacija Natječaja iz Programa ruralnog razvoja, podmjere 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ .

Predstavljanje natječaja organizirano je u sklopu provedbe projekta „Jačanjem kapaciteta Brodsko-posavske županije do učinkovitijeg korištenja ESI fondova“ kojeg, kao regionalni koordinator za područje Brodsko-posavske županije, provodi CTR. Projekt je financiran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a tijekom 30 mjeseci njegove provedbe osigurat će se pomoć javnopravnim tijelima (školama, općinama, gradovima, komunalnim poduzećima i dr.) u pripremi i provedbi EU projekata, kroz savjetodavne usluge, specijalizirane edukacije i informiranje. Ukupna vrijednost projekta je 1.499.973,48 kuna, a dodijeljena bespovratna EU sredstva iznose 1.274.964,70 kuna. Osim organiziranja edukacija potencijalnih prijavitelja za pripremu i provedbu projekata, projektom je planirano, kroz tematske info dane i okrugle stolove, kontinuirano informiranje potencijalnih korisnika i šire javnosti o objavljenim natječajima i mogućnostima koje su na raspolaganju. U tu svrhu organizirano je i predstavljanje aktualnog natječaja iz Programa ruralog razvoja, s ciljem pobližeg upozavanja potencijalnih prijavitelja s uvjetima natječaja, kako bi se pripremio što veći broj kvalitetnih projektnih prijedloga.

Prezentaciji su nazočili predstavnici JLS-a kojima je mjera i namijenjena te LAG-ovi s područja Brodsko-posavske županije koji uz Razvojne agencije pomažu u pripreme projektnih prijedloga.

Namjera CTR-a u organizaciji ovog događaja odnosila se na to da predstavnici Uprave za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede približe prijaviteljima uvjete samog Natječaja te da se potencijalnim korisnicima odgovori na pitanja koja su izravno vezani za njihove projektne prijedloge.

Važno je naglasiti da sredstva javne potpore za ovaj natječaj iznose  50 milijuna Eura u kunskoj protuvrijednosti koji su na raspolaganju Jedinicama lokalne samouprave, trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu jls-a, javnim ustanovama neprofitnog karaktera u kojima su osnivači jls i dr. 

   

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200