Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji
27/09/2017

Održana uvodna konferencija projekta 'S osmijehom u školu 3'

Brodsko-posavska županija s projektom "S osmijehom u školu 3" osigurala je maksimalnih 8.000.000,00 kn bespovratnih sredstava, a projekt je vrijedan ukupno 9.785.188,80 kn. Sufinanciranje županije vlastitim sredstvima u projektu je 18,24% što iznosi 1.785.188,80 kn.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih nakon što je dovršilo je evaluaciju projektnih prijedloga u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.03.2.1.03 Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u...

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih nakon što je dovršilo je evaluaciju projektnih prijedloga u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.03.2.1.03 Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama - faza III. donijelo je Odluku o financiranju 50 projekata u ukupnome iznosu od 362.397.460,54 HRK bespovratnih sredstava kojom se financira i osigurava potpora za 2.672 učenika s teškoćama u razvoju.

Brodsko-posavska županija s projektom "S osmijehom u školu 3" osigurala je maksimalnih 8.000.000,00 kn bespovratnih sredstava, a projekt je vrijedan ukupno 9.785.188,80 kn. Sufinanciranje županije vlastitim sredstvima u projektu je 18,24% što iznosi 1.785.188,80 kn. Projektom će se osigurati potpora za 54 učenika s teškoćama u razvoju na području Brodsko-posavske županije kroz 4 godine.

Nositelj projekta je Brodsko-posavske županija, a partneri na projektu su OŠ „Vladimir Nazor“, Adžamovci, OŠ "Antun Matija Reljković" Bebrina, OŠ "Matija Antun Relković", Davor, OŠ "Viktor Car Emin" Donji Andrijevci, OŠ Dragalić OŠ "Vjekoslav Klaić" Garčin, OŠ „Augusta Šenoe“ Gundinci, OŠ „Mato Lovrak“, Nova Gradiška, OŠ „Ljudevit Gaj“, Nova Gradiška, OŠ Okučani , OŠ "Ivan Mažuranić" Sibinj, OŠ Sikirevci, OŠ "Josip Kozarac" Slavonski Šamac, OŠ „Stjepan Radić“ Oprisavci, OŠ "Dr. Stjepan Ilijašević" Oriovac, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo, OŠ "Ivan Filipović" Velika Kopanica, OŠ „Markovac“ Vrbova, Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod, SŠ Matija Antun Reljković Slavonski Brod i Tehnička škola Slavonski Brod.

„Rekao bih da odgojno - obrazovni sustav ima za zadaću svim svojim polaznicima pružiti jednake uvjete za obrazovanje. Učenici s teškoćama u razvoju, posebna su skupina ranjivih mladih, ljudi, koja zaslužuju biti izjednačena sa svojim vršnjacima i zaslužuju imati jednake uvjete za rad i obrazovanje, kako bi se danas sutra što bolje pozicionirali na tržištu rada. Svi mi, koji činimo njihovu okolinu, dužni smo im omogućiti jedno od temeljnih ljudskih prava, a to je pravo na obrazovanje. Radna mjesta pomoćnika u nastavi, također su nezanemariv podatak, jer se ovaj projekt provodi kroz četiri godine, što daje i određenu sigurnost i djeci i pomoćnicima. Zahvalio bih Upravnom odjelu za obrazovanje BPŽ, na čelu s pročelnicom Anicom Vukašinović, ali i CTR na čelu s direktoricom Mirelom Brechelmacher, koji su dali izniman doprinos u realizaciji ovog projekta“, rekao je Damir Mirković, zamjenik župana Brodsko-posavske županije.

„Brodsko- posavska županija, već četvrtu godinu za redom provodi projekt angažiranja pomoćnika u nastavi pod nazivom S osmijehom u školu 3. Razlika u odnosu na druge godine u provedbi ovoga projekta, je ta što smo osigurali sredstva za realizaciju projekta u naredne četiri godine. Sredstva nam omogućavaju održivost ovoga projekta i to prije svega financijsku održivost, koja nam je bila vrlo važna za realizaciju. Naglasila bih kako je vrlo zanimljivo, da imamo 5 učenika koji su unazad dvije godine imali neposrednu potporu i koji ove školske godine samostalno nastavljaju obrazovanje. Tako ćemo ove godine imati 54 učenika koja će imati svoje pomoćnike u nastavi u 18 srednjih škola i 3 osnovne škole. Za naredne četiri godine, osigurano nam je 9 750 000 kuna, od toga je 8 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Nakon postupka selekcije koji je proveo Zavoda za zapošljavanje u Slavonskom Brodu, proveli smo edukaciju naših pomoćnika u nastavi, a to je ujedno i obvezna aktivnost. Pomoćnici u nastavi dobivaju osnovna znanja za rad s djecom s poteškoćama u razvoju. Edukacije traje 20 sati, a ujedno im je i dodatna referenca na tržištu rada te mogućnost da se nakon ovoga projekta zaposle na nekim drugim projektima civilnog društva.“, kazala je v.d. pročelnica za Upravnog odjela za obrazovanje Brodsko- posavske županije.

Danas je u velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije održana Uvodna konferencija projekta „S osmijehom u školu 3“. Osiguravanjem pomoćnika u nastavi (54) utjecat će se na izjednačavanje mogućnosti učenika s teškoćama u razvoju s ostalim učenicima u Brodsko-posavskoj županiji kako bi postigli bolje rezultate u učenju, ojačali samopouzdanje i samopoštovanje i posebno učenici u adolescenciji), te se potpuno osamostalili. 

„CTR se ove godine kao agencija malo pomaknula u stranu, nismo više partneri, ali i dalje pružamo tehničku pomoć u provedbi projekta na svakodnevnoj razini. Surađujemo s koordinatorima i vjerujemo kako će ove godine projekt proteći bez većih poteškoća. Kako bi ovaj projekt bio svima što jednostavniji, a na što veće zadovoljstvo, Ministarstvo je pojednostavilo neke od postupaka. Tako će ove godine pomoćnici morati pisati samo mjesečne izvještaje o radu te će na temelju toga Županija svaka tri mjeseca slati financijska izvješća i povlačiti određeni dio troška za plaće pomoćnika. I ove godine smo se trudili prijaviti što je moguće veći broj djece. U pitanju su bila djeca čiji su roditelji u suradnji sa školom ishodili svu potrebnu dokumentaciju, kojom dokazuju potrebu za pomoćnikom u nastavi. Ovom prilikom pozivamo roditelje da se informiraju u školama, kakvu stvarnu pomoć učenici s teškoćama u razvoju dobivaju od asistenata. Namjera ovog projekta nije da učenik kroz cijelo osnovnoškolsko obrazovanje ima asistenta, nego da se učenik postupno osamostaljuje. Iznimka su učenici koji imaju veći fizički invaliditet, za koji je evidentno da im kroz cijeli sustav obrazovanja treba pomoć druge osobe“, naglasila je Mirela Brechelmacher, direktorica CTR- Razvojne agencije Brodsko-posavske županije.

Projekt će se prvenstveno usmjeriti na pomoć učenicima s teškoćama u razvoju putem osiguravanja neposredne potpore za njihovim potpunim , učinkovitim i ravnopravnim sudjelovanjem u odgojno-obrazovnom procesu u zadacima koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u kretanju, pri uzimanju hrane i pića, u obavljanju higijenskih potreba, u svakidašnjim nastavnim, izvannastavnim i izvanučioničkim aktivnostima prema izrađenom programu rada prema potrebama svakog pojedinog učenika.

„Pozdravljamo ovakvu inicijativu naše županije te smo izuzetno sretni što se imamo priliku uključiti u ovaj projekt. Držim da učenici s teškoćama uvijek trebaju dodatnu potporu, a mi im to trebamo omogućiti. U okviru naše škole, ove godine će samo jedan učenik imati pomoćnika u nastavi. Osim samih pomoćnika u nastavi, učenici će od sada imati i podršku od koordinatora koji su zaduženi za pomoćnike u nastavi, ali i mene kao ravnatelja. Roditelji su također uključeni u ovaj projekt, usudila bih se reći i puno više nego inače. U školi razgovaraju s pomoćnicima u nastavi, oni su u njihovim kućama i nadamo se kako će to polučiti velike rezultate“, istaknula je Vikica Lukić, ravnateljica Tehničke škole Slavonski Brod.

 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
26/09/2017

Održane četiri radionice u sklopu projekta JENTRAP

Ukupna vrijednost projekta iznosi 889.656,92 EUR od čega udio na hrvatskoj strani iznosi 445.204,07 EUR. Projekt se financira iz IPA II Prekograničnog programa Hrvatska-Srbija 2007-2013. Od ukupnog iznosa projekta, oko 70 posto sredstava namijenjeno je za nabavu opreme za zaštitu i spašavanje od poplava.


Poplave su nepogoda koja ne poznaje zemljopisne granice. Upravo su takve situacije primjer nužnosti prekogranične suradnje zemalja kako bi se pravovremeno i jednako kvalitetno odgovorilo na krizne situacije koje potencijalno mogu dovesti do katastrofalnih posljedica za stanovništvo regije. Stoga su Brodsko-posavska županija i Grad Šabac zajedno pripremili projekt pod...


Poplave su nepogoda koja ne poznaje zemljopisne granice. Upravo su takve situacije primjer nužnosti prekogranične suradnje zemalja kako bi se pravovremeno i jednako kvalitetno odgovorilo na krizne situacije koje potencijalno mogu dovesti do katastrofalnih posljedica za stanovništvo regije. Stoga su Brodsko-posavska županija i Grad Šabac zajedno pripremili projekt pod nazivom „JENTRAP - Joint Contribution to Enhanced Transnational Emergency Preparedness in the Sava Basin“ („Zajednički doprinos transnacionalnoj spremnosti za izvanredne situacije u slivu rijeke Save“), čija će provedba omogućiti ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda poput poplava, koje su posebno pogodile naše krajeve u svibnju 2014. godine.
Tako je jučer u velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije, u skladu s planiranim aktivnostima održana radionica za sudionike projekta, a sastojala se iz četiri dijela: strategija – o sustavu Civilne zaštite i upotrebi sustava u slučaju poplave uzrokovane izlijevanjem vodotoka te zadaćama sudionika u provođenju mjera zaštite i spašavanja, logistika – Državni plan obrane od poplave segmentiran na prostor provođenja programa usmjeren na pravne osobe zadužene za provedbu programa te njihove kapacitete, potencijale i koordinaciju s jedinicama lokalne samouprave, spašavanje na vodi – o postojećoj organizaciji spašavanja, prioritetima osobnoj i skupnoj opremi te aktivnostima spasilaca i hitne intervencije – o ulozi hitne medicinske pomoći u poplavama, organizaciji pružanja hitne pomoći i postupcima u pružanju prve pomoći. 
Brodsko-posavska županija je vodeći prijavitelj projekta čija je provedba započela 9. studenoga 2016. godine. Nositelj projekta u Republici Srbiji je Grad Šabac, a kao partneri u provedbi projekta također sudjeluju CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o., Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije, Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Slavonski Brod, Vatrogasna zajednica Brodsko-posavske županije te Zavod za javno zdravlje Šabac.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 889.656,92 EUR od čega udio na hrvatskoj strani iznosi 445.204,07 EUR. Projekt se financira iz IPA II Prekograničnog programa Hrvatska-Srbija 2007-2013. Od ukupnog iznosa projekta, oko 70 posto sredstava namijenjeno je za nabavu opreme za zaštitu i spašavanje od poplava.
- „U tijeku je provedba programa JENTRAP. U našoj županiji se održavaju radionice koje ukazuje na primjer ponašanja, odnosno postupanja u raznim kriznim situacijama. Održat će se nekoliko radionica, koje su u programu koji je odobren. Podsjećamo, dobili smo 450. 000 eura u opremi, a između ostalog sada ćemo imati i edukacije za krizne situacije. U sklopu radionica, u tijeku je i javna nabavka opreme koju smo dobili. Ovdje danas, s nama je i delegacija iz Šapca, naši prekogranični partneri, čiju delegaciju predvodi predsjednik skupštine grada Šapca, Nemanja Pajić. Osim ovog projekta, uvijek kada smo zajedno, razgovaramo i o novim programima, kao jednom od mogućnosti, kako bi proširili suradnju, ne samo na ovaj dio projekta, nego i na neke druge dijelove života. Određena nesreća, u ovom slučaju poplave, spojile su grad Šabac i Brodsko- posavsku županiju i ovim programom se zapravo pripremamo za jedan takav slučaj elementarne nepogode. Ovaj program omogućit će nam bolje snalaženje u situacijama el. nepogode, bolju organizaciju, ali i bolju potporu u materijalnom i tehničkom smislu“, rekao je Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije.
Opći cilj projekta je postići transnacionalnu spremnost za obranu od poplava i smanjenje šteta od poplave u slivu rijeke Save. Specifični ciljevi projekta su: podržati djelotvornu pripravnost kriznih stožera za opasnost od poplava u Brodsko-posavskoj županiji i općini Šabac te podržati zajedničke poboljšane mjere sigurnosti i zaštite okoliša te sustav ranog upozorenja za površinske vode.
Kao ciljane skupine projekta istaknuti su krizni stožeri – Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije i Krizni štab Grada Šabca te njihovi ključni zavodi: Zavod za javno zdravstvo, Zavod i službe za hitnu medicinu, spasilačke službe i timovi, vatrogasne postrojbe, nevladine organizacije, lokalne i regionalne vlasti u slivu rijeke Save.
- „Jako mi je drago što smo u projektu došli do te faze kada krećemo sa radionicama. Ono što je najvažnije je razmjena iskustava te da rezimiramo zajedno, što je bilo dobro 2014. godine, a što nije. Posebno me raduje, način na koji će naša županija i grad Šabac surađivati, kada su u pitanju izvanredne situacije. Naglasio bih, kako je najvažnije, kako će mi, u suradnji, odgovarati na izazove koji će biti postavljeni pred nas, stožer za izvanredne situacije. U mnogome, očekujem puno od ove suradnje“, rekao je Nemanja Pajić, predsjednik Skupštine općine Šabac.
Očekivani rezultati koji će se ostvariti provedbom ovog projekta su unaprijeđeni tehnički i operativni kapaciteti kriznih stožera, poboljšan monitoring okoliša i spremnost nadležnih službi za krizne situacije, a građani će biti upoznati s načinima postupanja i prekograničnim odnosima u izvanrednim situacijama. 
 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
21/09/2017

8. Kongres pilanara jugoistočne Europe

Slavonski Brod bit će domaćin 8. kongresa pilanara jugoistočne Europe. Kongres će se održati 28. rujna.

Slavonski Brod bit će domaćin 8. kongresa pilanara jugoistočne Europe. Kongres će se održati 28. rujna. 

Veliki odaziv sudionika! Kongres se seli u kazališno-koncertnu dvoranu I.B. Mažuranić

Zbog velikog odaziva sudionika, program 8. Kongresa pilanara će se, umjesto u prethodno najavljenoj srednjoj školi ˝Matija Antun...

Slavonski Brod bit će domaćin 8. kongresa pilanara jugoistočne Europe. Kongres će se održati 28. rujna. 

Veliki odaziv sudionika! Kongres se seli u kazališno-koncertnu dvoranu I.B. Mažuranić

Zbog velikog odaziva sudionika, program 8. Kongresa pilanara će se, umjesto u prethodno najavljenoj srednjoj školi ˝Matija Antun Reljković˝, održati u kazališno-koncertnoj dvorani ˝I.B. Mažuranić˝ (Trg Stjepana Miletića 12). U velikoj kongresnoj dvorani okupit će se predstavnici pilanske industrije i šumarstva, glavnih sektorskih institucija, znanstveno-istraživačke zajednice i mnogi drugi zainteresirani za aktualne teme i ključne strateške, tehnološke i komercijalne novosti na području primarne prerade drva. Informacije o cijenama trupaca i piljene građe, nabavi i dostupnosti sirovine, novim tehnologijama sušenja, proizvodnji peleta i energije i drva, privlače svake godine sve veći broj sudionika. Podaci prijavu za sudjelovanje na Kongresu dostupni su ovdje.

Dolaze najvažnije EU sektorske lobističke udruge

Velik broj međunarodnih sektorskih organizacija te udruga iz EU i zemalja partnera koji aktivno podupiru 8. Kongres pilanara, već je najavilo svoj dolazak. Zahvaljujući intenzivnim aktivnostima Hrvatskog drvnog klastera u Bruxellesu te članstvu u europskim strukovnim asocijacijama, ovogodišnji Kongres su u svojstvu partnera podržali Europska udruga pilana (EOS) i Europska konfederacija drvne industrije (CEI-Bois). Radi se o najvažnijim sektorskim lobističkim udrugama na razini EU, čiji će se čelnici obratiti sudionicima te izložiti presjek najnovijih informacija i trendova iz EU. Također, njihovi predstavnici će nekoliko dana provesti u Hrvatskoj te prisustovati studijskim posjetama u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera. 

Snažna podrška institucija! Hrvatske šume partner Kongresa

Poziv za 8. Kongres pilanara upućen je Uredu premijera te drugim nadležnim ministarstvima i tijelima iz Hrvatske i zemalja Regije. Najavljeno je i sudjelovanje ministra državne imovine, doc. dr. sc. Gorana Marića, te visokih predstavnika Ministarstva poljoprivrede. Svoj dolazak su najavili i saborski zastupnici iz Odbora za poljoprivredu, gospodarstvo te rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo kao i niz drugih donositelja odluka iz Hrvatske i zemalja regije JIE. Partner ovogodišnjeg Kongresa je tvrtka Hrvatske šume d.o.o., čija je Uprava najavila aktivno sudjelovanje u programu. Kongres se održava pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Predkongresne aktivnosti: Studijska posjeta u Slavoniji (27.09.)

Bogat sadržaj Kongresa ove će godine biti upotpunjen studijskom posjetom dan prije Kongresa (srijeda 27.09.), u sklopu koje će zainteresirani sudionici moći posjetiti neke od najboljih primjera tvrtki iz pilanske industrije, uključujući energane na biomasu te druga zanimljiva tehnološka rješenja. Tako je predviđena posjeta postrojenju u Dardi, gdje se vrši rasplinjavanje biomase uz proizvodnju 495 kW električne energije i 800 kW toplinske. Investicija je započela krajem 2014., a glavni dobavljač tehnologije je Holzenergie Wegscheid, koji je slično prostrojenje instalirao i u Njemcima. Po završetku aktivnosti, planirano je piće dobrodošlice i večera za sudionike studijske posjete s uvaženim gostima iz EU i Bruxellesa, kao i s predstavnicima institucija iz Hrvatske i Regije (Prijave na info@drvniklaster.hr).

Rekordan odaziv slovenskih pilana!

Jedan od partnera Kongresa je i novoosnovana slovenska udruga Zavod SLOLES, koja okuplja slovenske pilanare te trgovce piljenom građom. Najavljen je dolazak vodstva Udruge zajedno s predstavnicima tridesetak pilana. Kao jedan od preduvjeta za konkurentnost, ističu važnost tehnološke modernizacije proizvodnje te optimizaciju poslovanja i razvoja novih proizvoda, a cilj dolaska na Kongres je umrežavanje te intenziviranje suradnje sa sektorskim protagonistima iz Regije. U tom smislu na Kongresu će biti potpisan sporazum o suradnji na razini sektorskih udruženja Hrvatskog drvnog klastera i SLOLES-a, a nakon koordinacije s nadležnim tijelima, na Kongresu se očekuje i formalno potpisivanje partnerskog sporazuma na institucionalnoj razini, između resornih ministarstava.

Kongres tradicionalno atraktivan dobavljačima tehnologija

Tehnološke teme o visokoučinkovitim i isplativim rješenjima, prednostima implementacije inovacija u pilanama, korištenju suvremenih tehnika i rješenja za sušenje i brušenje, izgradnji kogeneracija u pilanskoj proizvodnji na 8. Kongresu pilanara predstavit će, između ostalog i tvrtke EWD, Weinig, Söderhamn Eriksson, Nigos Elektronik, Mühlböck, Polytechnik, Kohlbach, Ventex i mnogi drugi. Bez kvalitetne tehnologije, strojeva i alata nije moguće proizvesti konkurentan proizvod pa je i ovogodišnji Kongres, osim tradicionalnih sirovinskih, komercijalnih i kadrovskih tema, prilika za upoznavanje s najnovijom svjetskom tehnološkom ponudom u primarnoj preradi drva.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
18/09/2017

Novo e-savjetovanje na temu: Nacrt ključnih elemenata Poziva na dostavu projektnih prijedloga 'Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora'

Tema savjetovanja je: Nacrt ključnih elemenata Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“

Opis savjetovanja: Cilj ovog Poziva na dostavu projektnih prijedloga (Poziv) je pružanje potpore u pripremi i provedbi energetske obnove zgrada javnog sektora s ciljem postizanja energetskih...

Tema savjetovanja je: Nacrt ključnih elemenata Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“

Opis savjetovanja: Cilj ovog Poziva na dostavu projektnih prijedloga (Poziv) je pružanje potpore u pripremi i provedbi energetske obnove zgrada javnog sektora s ciljem postizanja energetskih ušteda, odnosno podupiranje mjera energetske obnove koje će rezultirati smanjenjem potrošnje energije za grijanje/hlađenje (QH,nd) na godišnjoj razini (kWh/god) od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe navedenih mjera te korištenja obnovljivih izvora energije (OIE) u zgradama javnog sektora u kojima se obavljaju društvene djelatnosti.

Savjetovanje je otvoreno do: 16.10.2017.

Više informacija možete pronaći na poveznici: 

https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=6002

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
11/09/2017

Potpisan Partnerski ugovor za projekt ROSIS4H

Danas je u Šapcu potpisan Partnerski ugovor za projekt Rosis4H - Rediscovering Opportunities through Sustainable Impact in Supporting Horticulture development in the cross border area (Otkrivanje mogućnosti za održivi utjecaj na razvoj hortikulture u prekograničnom području.), koji je realiziran u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje...

Danas je u Šapcu potpisan Partnerski ugovor za projekt Rosis4H - Rediscovering Opportunities through Sustainable Impact in Supporting Horticulture development in the cross border area (Otkrivanje mogućnosti za održivi utjecaj na razvoj hortikulture u prekograničnom području.), koji je realiziran u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014. – 2020.

Izaslanstvo Brodsko- posavske županije vodio je Damir Mirković, zamjenik župana Brodsko-posavske županije, a Partnerski ugovor su potpisali Mirela Brechelmacher, direktorica CTR – Razvojne agencije Brodsko- posavske županije (vodeći partner), Anamarija Botica, direktorica Regionalnog centra za biotehnološka istraživanja i razvoj Brodsko-posavske županije (partner) te Biserka Halavanja, ravnateljica Srednje škole „Matija Antun Reljković“ (partner). U ime partnera sa srpske strane, Partnerski sporazum su potpisali Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca te Predrag Savić, ravnatelj Srednje poljoprivredne škole s domom učenika Šabac.

Vrijednost projekta iznosi 564.258 EUR, od čega će 324.197 EUR biti realizirano u Brodsko-posavskoj županiji. 

Glavni cilj projekta je podržati jačanje konkurentnosti u hortikulturi u programskom području kroz kapitalizaciju rezultata prethodnog projekta i poboljšanje učinkovitost relevantnih centara kompetencija dok su  specifični ciljevi podržati integraciju poduzetničkih potpornih institucija, obrazovnih i istraživačkih institucija i klastera-poduzetnika u holistički proces razvoja hortikulture koristeći prekogranične centre kompetencija, potaknuti integraciju ICT-a u razvoj hortikulture te podržati razvoj tržišta unaprjeđenjem centara kompetencija u kvalitetne pružatelje profesionalnih usluga u sektoru hortikulture.

Predviđeno trajanje projekta je 21 mj

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
29/08/2017

Potpisan ugovor za sufinanciranje projekta ROSIS4H - 'Otkrivanje mogućnosti za održivi utjecaj na razvoj hortikulture u prekograničnom području'.

Riječ je o projektu vrijednom 564.258 EURa, od čega će se u Brodsko-posavskoj županiji realizirati 324.197 EURa

 

U utorak 29. kolovoza 2017. godine, u prostorijama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije održano svečano potpisivanje šest ugovora o sufinanciranju u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje  Hrvatska – Srbija 2014.-...

 

U utorak 29. kolovoza 2017. godine, u prostorijama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije održano svečano potpisivanje šest ugovora o sufinanciranju u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje  Hrvatska – Srbija 2014.- 2020. 

Među šest projekata koji su se ugovorili nalazi se i projekt ROSIS4H - „Otkrivanje mogućnosti za održivi utjecaj na razvoj hortikulture u prekograničnom području“.  Riječ je o projektu vrijednom 564.258 EUR, od čega će se u Brodsko-posavskoj županiji realizirati 324.197 EUR. Projekt je financiran iz fonda Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme Croatia-Serbia 2014.-2020. ROSIS4H jedan je od 24 projekta koji su prošli strogu selekciju i zadovoljili na natječaju na koji je aplicirano 127 projekata. 

Pripremu projekta radio je vodeći partner CTR – razvojna agencija Brodsko-posavske županije, a ostali partneri su Regionalni centar za biotehnološka istraživanja i razvoj BPŽ d.o.o., Srednja škola Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod, Grad Šabac i Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika Šabac.

Svečanom potpisivanju nazočila je i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, gđa Gabrijela Žalac dok je u ime CTR-a ugovor je potpisala direktorica gđa Mirela Brechelmacher.

Glavni cilj projekta je podržati jačanje konkurentnosti u hortikulturi u programskom području kroz kapitalizaciju rezultata prethodnog projekta i poboljšanje učinkovitost relevantnih centara kompetencija dok su  specifični ciljevi podržati integraciju poduzetničkih potpornih institucija, obrazovnih i istraživačkih institucija i klastera-poduzetnika u holistički proces razvoja hortikulture koristeći prekogranične centre kompetencija, potaknuti integraciju ICT-a u razvoj hortikulture te podržati razvoj tržišta unaprjeđenjem centara kompetencija u kvalitetne pružatelje profesionalnih usluga u sektoru hortikulture.

Predviđeno trajanje projekta je 21 mj.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200