Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji
20/04/2018

Pridružite nam se na ovogodišnjem Tjednu EU fondova!

I ove godine, od 24. do 27. travnja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji s partnerskim institucijama, organizira „Tjedan EU fondova“ koji će se održati u Zagrebu, Šibeniku i Mariji Bistrici.

 I ove godine, od 24. do 27. travnja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji s partnerskim institucijama, organizira „Tjedan EU fondova“ koji će se održati u Zagrebu, Šibeniku i Mariji Bistrici. Široj javnosti, korisnicima i potencijalnim korisnicima predstavit će se aktualne mogućnosti korištenja fondova Europske unije,...

 I ove godine, od 24. do 27. travnja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji s partnerskim institucijama, organizira „Tjedan EU fondova“ koji će se održati u Zagrebu, Šibeniku i Mariji Bistrici. Široj javnosti, korisnicima i potencijalnim korisnicima predstavit će se aktualne mogućnosti korištenja fondova Europske unije, kao i dobrobiti koju oni nose Hrvatskoj.
Pozivamo sve zainteresirane građane da nam se pridruže na brojnim predavanjima, predstavljanjima uspješnih projekata, na Sajmu EU mogućnosti i drugim događanjima, kako bi saznali sve što ih zanima o EU fondovima i kako oni mijenjaju Hrvatsku. S obzirom na ograničene kapacitete dvorana u kojima će se održavati prezentacije, građani se za sudjelovanje mogu prijaviti OVDJE, gdje se mogu i detaljnije upoznati s programom.

U utorak, 24. travnja, u Mariji Bistrici će se održati radionice na temu ruralnog razvoja i pripreme EU projekata u poljoprivredi, a održat će se i promocija domaćih poljoprivrednih proizvoda na manifestaciji ‘Naše domaće, sada i ubuduće’.

U srijedu, 25. travnja, na šibenskoj tvrđavi Sveti Mihovil održat će se program s temama iz područja Europskog socijalnog fonda. Naglasak će biti na projektima obrazovanja, zapošljavanja i razvoja civilnog društva.

U četvrtak, 26. travnja, u Zagrebu, u Plaza event centru, predstavit će se brojni projekti i aktualne mogućnosti financiranja iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Građani će u četvrtak moći posjetiti i „Sajam EU mogućnosti“ na kojem će se predstavljati aktualni EU natječaji, planirani i realizirani projekti te iskustva korisnika. Na sajmu će se predstaviti i proizvodi raznih tvrtki koje svoje poslovanje jačaju uz EU sufinanciranje. Tako će se posjetitelji moći upoznati s kozmetikom na biljnoj bazi, hrvatskim pjenušcima, a predstavit će se i električni tricikli.

U petak, 27. travnja, u Plaza event centru, održat će se posljednji događaj u okviru „Tjedna EU fondova“ na kojem će posjetitelji moći saznati više o mogućnostima financiranja kroz Europsku teritorijalnu suradnju i Programe Unije.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
19/04/2018

Održan Koordinativni sastanak na temu izrade Nacrta kriterija za izradu plana razmještaja osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita

Na koordinativnom sastanku sudjelovali su predstavnici lokalne i regionalne samouprave, državne uprave, CTR-a i RASB-a, MUP-a, Pravnog fakulteta iz Zagreba te Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Danas je u Hotelu Savus održan Koordinativni sastanak na temu izrade Plana razmještaja osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita. Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske provodi koordinaciju rada tijela državne uprave, nevladinih organizacija i drugih dionika integracijskog sustava, te je, shodno porastu broja osoba kojima je odobrena...

Danas je u Hotelu Savus održan Koordinativni sastanak na temu izrade Plana razmještaja osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita. Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske provodi koordinaciju rada tijela državne uprave, nevladinih organizacija i drugih dionika integracijskog sustava, te je, shodno porastu broja osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita, u obvezi izraditi Plan razmještaja ovih osoba, sukladno utvrđenim kriterijima za razmještaj.

Prema obvezama proizašlim iz sudjelovanja u Europskom programu premještaja i preseljenja državljana trećih zemalja ili osoba bez državljanstva koje ispunjavaju uvjete za odobrenje međunarodne zaštite, Republika Hrvatska se obvezala na prihvat 1583 osobe putem programa preseljenja iz Turske te premještanja iz ostalih članica Europske unije. Shodno tome, Vlada Republike Hrvatske je usvojila strateški integracijski dokument Akcijski plan za integraciju osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita za razdoblje od 2017. do 2019 godine, čijom izradom je koordinirao Ured kroz sinergiju s drugim dionicima integracije. Jedna od ključnih mjera Akcijskog plana je donošenje Plana razmještaja osoba kojima je odobrena međunarodna za5tita, u skladu s definiranim kriterijima za razmještaj.

Grad Zadar jedan je od prvih koji je pristupio Europskom programu premještaja i preseljenja državljana trećih zemalja ili osoba bez državljanstva koje ispunjavaju uvjete za odobrenje međunarodne zaštite, a iskustva je prenio Neven Klarin, pročelnik ureda gradonačelnika u Zadru. Na koordinativnom sastanku sudjelovali su predstavnici lokalne i regionalne samouprave, državne uprave, CTR-a i RASB-a, MUP-a, Pravnog fakulteta iz Zagreba te Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. 

 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
18/04/2018

CRO-TEX provodi projekt Novim tehnologijama do boljeg sna

Ukupna vrijednost projekta je 327.275,00 kuna, bespovratna sredstva Europske unije iznose 222.004,00 kuna

CRO-TEX provodi projekt "Novim tehnologijama do boljeg sna". Ukupna vrijednost projekta je 327.275,00 kuna, a bespovratna sredstva Europske unije iznose 222.004,00 kuna. Razdoblje provedbe projekta je od 16. listopada 2017. do 16. travnja 2018. godine

Tvrtka CRO-TEX d.o.o. osnovana je 1993. godine u Malinu, a razvojem poslovanja od početne ideje da poduzetnicima i...

CRO-TEX provodi projekt "Novim tehnologijama do boljeg sna". Ukupna vrijednost projekta je 327.275,00 kuna, a bespovratna sredstva Europske unije iznose 222.004,00 kuna. Razdoblje provedbe projekta je od 16. listopada 2017. do 16. travnja 2018. godine

Tvrtka CRO-TEX d.o.o. osnovana je 1993. godine u Malinu, a razvojem poslovanja od početne ideje da poduzetnicima i obrtnicima koji se bave izradom tapeciranog namještaja ponudi sirovinu i repromaterijal za proizvodnju namještaja, tvrtka je u svoju ponudu uvela nove proizvode: bonnel žičane jezgre za madrace i namještaj, silikonske kuglice za punjenje jastuka u proizvodnji tapeciranog stilskog namještaja i jastuka za zdravo spavanje te u posljednje tri godine uvodi proizvodnju madraca od bonel žičane jezgre, spužve-pjene i memory pjene. Cro-tex d.o.o. obavlja proizvodnju u vlastitom pogonu ali nije imao stroj za štepanje madraca, zbog čega je bio prisiljen koristiti vanjske usluge. Upravo zbog toga dolazilo je do poteškoća, visokih troškova transporta i nemogućnosti odgovora na sve potrebe kupaca i zahtjeva tržišta. Želeći prevladati to "usko grlo" u procesu proizvodnje, u Cro-texu su pripremili projekt "Novim tehnologijama do boljeg sna", koji je uspješno prijavljen i odobren za sufinanciranje sredstvima Europske unije, iz  Europskog fonda za regionalni razvoj, a sada je projekt pri samom završetku.
U razdoblju provedbe projekta, dobrim upravljanjem te provedenom nabavom ostvareni su kvalitativni i kvantitativni pokazatelji projekta, a koji će omogućiti proširenje proizvodnih kapaciteta i poboljšanje kvalitete i unaprjeđenje tehnološkog stupnja razvijenosti što će u konačnici rezultirati podizanju konkurentnosti u sektoru proizvodnih usluga korištenjem bespovratnih potpora te konkurentnosti poduzeća na domaćem i stranim tržištima. - Proveden je postupak nabave za isporuku CNC višeiglene šteperice te je sklopljen Ugovor o nabavi robe s tvrtkom TWO DRAGONS d.o.o. na iznos od 250.000,00 kuna. Postavljanjem novog stroja anulirao se nastanak uskog grla u proizvodnji madraca te će se postupno smanjiti cijena završnih proizvoda. Nabavom te CNC višeiglene šteperice uvodimo novi proizvodni proces koji će omogućiti izradu minimalno 30 novih varijacija postojećih proizvoda (madraca s različitim vrstama štepa) te ćemo tvrtku pozicionirati na mjesto pružatelja usluga štepanja za proizvođače koji ne posjeduju potrebnu opremu - ističe direktor Cro-texa i voditelj projekta Dario Pavić.
Uspješnu provedbu projekta omogućila je i popratila pružanjem konzultantskih usluga CTR-Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o.

Izvor: Posavska Hrvatska

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
14/04/2018

Medex u projektu - CNC tehnologije za učinkovitost i konkurentnost ukupne vrijednost 742.437,50 kuna

Bespovratna sredstva Europske unije iznose 300.000,00 kuna

Povećanje učinkovitosti i konkurentnosti u djelatnosti proizvodnje jednostavnih komponenti od metala krajnji je cilj europskog projekta "MEDEX - CNC tehnologije za učinkovitost i konkurentnost" koji je uspješno prijavljen na natječaj i odobren za sufinanciranje sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt je ukupno vrijedan 742.437,50 kuna, a...

Povećanje učinkovitosti i konkurentnosti u djelatnosti proizvodnje jednostavnih komponenti od metala krajnji je cilj europskog projekta "MEDEX - CNC tehnologije za učinkovitost i konkurentnost" koji je uspješno prijavljen na natječaj i odobren za sufinanciranje sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt je ukupno vrijedan 742.437,50 kuna, a bespovratna sredstva Europske unije iznose 300.000,00 kuna, što predstavlja najveći mogući iznos sufinanciranja prihvatljivih troškova. Projekt završava 9. travnja i do sada su odrađene sve predviđene komponente. - Kako je i planirano, nabavljena je servo-električna kutna preša, a radnici su prošli potrebnu edukaciju. Projekt nam omogućava zadržavanje postojećih djelatnika, ali i zapošljavanje novih te povećanje prihoda od prodaje za 11 posto do kraja 2019. godine - ističe Ivan Medved, voditelj projekta.

Inače, Obrt Medex iz Starog Slatinika nastao je iz nekadašnje domaće radinosti koja se pretežno bavila proizvodnjom tekstilne galanterije. Od 2000. godine domaća radinost prerasta u obrt i do danas, njegujući tradiciju dužu od tri desetljeća, Medex se neprestano razvija, proširuje svoj proizvodni program, nabavljajući suvremene strojeve uz stalna ulaganja u prostor, opremu, ali i radnike. Sada Medex ima 20 zaposlenih te zauzima istaknuto mjesto na tržištu zahvaljujući suvremenoj proizvodnji namještaja, kreveta, podnica, stolica i raznog drugog asortimana od metala, a ujedno nude i usluge rezanja raznih materijala laserom.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 742.437,50 kuna, od čega bespovratna sredstva Europske unije iznose 300.000,00 kuna. Vrijeme trajanja projekta je 9. listopada 2017. do 9. travnja 2018. godine. 

Projekt je pripremio i provodio CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije.

Izvor: Posavska Hrvatska

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
09/03/2018

Nagrađeni najbolji u sklopu natječaja „Hrvatska kakvu želimo“

Još jednom čestitamo svim nagrađenima i želimo puno uspjeha u daljnjem tijeku natjecanja.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije pokrenulo je proces izrade Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine. Kako bi se u proces uključilo djecu i mlade, Ministarstvo je organiziralo nagradni natječaj „Hrvatska kakvu želimo“, u kojemu će se nagraditi dječje stvaralaštvo na razini županija te na nacionalnoj razini.

CTR - Razvojna...

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije pokrenulo je proces izrade Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine. Kako bi se u proces uključilo djecu i mlade, Ministarstvo je organiziralo nagradni natječaj „Hrvatska kakvu želimo“, u kojemu će se nagraditi dječje stvaralaštvo na razini županija te na nacionalnoj razini.

CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije imala je zadatak osnovati stručni ocjenjivački odbor, primiti najbolje radove iz škola iz škola iz naše županije te ocijeniti pristigle radove.

Natječaj se provodi u 4 kategorije:

I.             likovni radovi učenika od I. do IV. razreda

Najbolji rad u našoj županiji u ovoj kategoriji je rad Jakova Tworeka (OŠ Mato Lovrak) drugi je Lune Gelenčir (OŠ Mato Lovrak), a treći Mie Klarić (OŠ Stjepan Ilijašević). 

II.            literarni radovi učenika od I. do IV. razreda

Prvonagrađena u ovoj kategoriji je Anamarija Valković iz OŠ Mato Lovrak, drugonagrađena je Anamarija Mijić iz OŠ Okučani, a od kud je i trećenagrađeni rad Karla Mijića.

III.          likovni radovi učenika od V. do VIII. razreda

Prvonagrađena je Anamarija Satinović iz OŠ Markovac Vrbova, drugonagrađeni je Antonio Dropulja iz OŠ Ivan Filipović, a trećenagrađen je rad Marina Jarića iz OŠ Sikirevci.

IV.                literarni radovi učenika od V. do VIII. razreda

Fabijan Vođinac iz OŠ Josip Kozarac ima najbolji literarni rad među učenicima viših razreda, drugonagrađena je Iva Češić OŠ Mato Lovrak, a trećenagrađena je Martina Petrić iz OŠ Josip Kozarac.

Još jednom čestitamo svim nagrađenima i želimo puno uspjeha u daljnjem tijeku natjecanja. 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
29/03/2018

Predstavljanje Priručnika za ishođenje akata za gradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje s pripadajućim građevinama financiranih sredstvima EU

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u suradnji sa Hrvatskim vodama i uz potporu Europske unije izdalo je novi Priručnik za ishođenje akata za gradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje sa pripadajućim građevinama financiranih sredstvima EU.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u suradnji sa Hrvatskim vodama i uz potporu Europske unije izdalo je novi Priručnik za ishođenje akata za gradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje sa pripadajućim građevinama financiranih sredstvima EU.

Priručnik je sustavan prikaz  dokumenata i radnji nužnih za ishođenje akta za gradnju na temelju Zakona o gradnji i...

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u suradnji sa Hrvatskim vodama i uz potporu Europske unije izdalo je novi Priručnik za ishođenje akata za gradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje sa pripadajućim građevinama financiranih sredstvima EU.

Priručnik je sustavan prikaz  dokumenata i radnji nužnih za ishođenje akta za gradnju na temelju Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju te drugih propisa nužnih za ispunjenje iste svrhe uz opis sadržaja tih dokumenata i pospješivanje razumijevanja ključnih pitanja i postupaka u vezi sa izdavanjem akta za gradnju vodno-komunalnih građevina.

Priručnik je namijenjen svim zainteresiranim sudionicima u izgradnji objekata vodno-komunalne infrastrukture, a osobito investitorima - javnim isporučiteljima vodnih usluga i njihovim osnivačima jedinicama lokalne samouprave kao i državnim i lokalnim službenicima koji sudjeluju u postupku izdavanja akata za gradnju.
Osnovna svrha Priručnika je jasno, razumljivo i jednostavno prikazati postupke i procedure za provedbu prostornih planova, i izdavanje lokacijske, građevinske i drugih dozvola za gradnju te se ovim Priručnikom omogućava investitorima (JIVU) izrada kvalitetne dokumentacije koja omogućava ishođenje svih akata za izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje pomoću kojih će se olakšati pristup financiranju EU sredstvima.

Priručnik će biti predstavljen u svim većim središtima prema pozivu i slijedećem rasporedu:
17.04.2018. u OSIJEKU u 11,00 sati u Velikoj dvorani Hrvatske gospodarske komore, Europske avenije 13  
19.04.208. u RIJECI u 11,00 sati u Konferencijsko-izložbena dvorana, Riva Bodul 1
26.04.2018. u SPLITU u 12,00 sati u zgradi Ekonomskog fakulteta, Cvite Fiskovića 5
08.05.2018. u ZAGREBU u 11,00 sati poslovna zgrada Hrvatskih voda, Ulica grada Vukovara 220, dvorana 28A

Svim sudionicima će tijekom prezentacije Priručnika i nakon nje biti omogućeno aktivno sudjelovanje postavljanjem konkretnih pitanja autorima, a svaki sudionik dobiti će i tiskani primjerak Priručnika. Priručnik je dostupan svim zainteresiranima na mrežnim stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Hrvatskih voda u pdf formatu.

Priručnik za ishođenje akata za gradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje s pripadajućim građevinama financiranih sredstvima EU [PDF 66.07 MB]

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200