Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji
12/07/2017

Kroz Program ruralnog razvoja proširenje vodoopskrbnih sustava u naseljima Staro Topolje, Bukovlje i Vranovci

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem Odluka o prihvatljivosti za korisnike koji su se javili na prvi natječaj za provedbu operacije 7.2.1. ''Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda", koji je bio raspisan od 5. rujna do 5. listopada 2016....

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem Odluka o prihvatljivosti za korisnike koji su se javili na prvi natječaj za provedbu operacije 7.2.1. ''Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda", koji je bio raspisan od 5. rujna do 5. listopada 2016. godine.

Važno je naglasiti da je Vodovod d.o.o. (Slav. Brod) u sklopu operacije 7.2.1 ''Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda" prijavio dva projekta ukupne vrijednosti 7.428.661,29 kuna, za koje je dobio potporu intenziteta od 100% vrijednosti prihvatljivih troškova projekata.

Radi se o projektima  „Izgradnja vodoopskrbne distribucijske mreže u naselju Staro Topolje“  i  „Izgradnja vodovodne mreže visoke zone naselja Bukovlje i Vranovci“

CTR – Razvojna agencija BPŽ pružila je tehničku pomoć kod pisanja i prijave projekata.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
05/07/2017

Obavijest o promjeni telefonskog broja

Obavještavaju se cijenjeni korisnici i poslovni partneri CTR-Razvojne agencije Brodsko-posavske županije d.o.o. da nas od 5.7.2017. možete kontaktirati na novi broj telefona +385 35 637 201 u radnom vremenu od 7:00 do 15:00 sati. 

 

09/06/2017

Održana završna konferencija projekta 'S osmijehom u školu 2'

Slavonski Brod, 8.6.2017. Završna konferencija projekta „S osmijehom u školu 2" čiji je cilj bio zapošljavanje pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u školama s područja Brodsko-posavske županije, održana je u Velikoj vijećnici županijske uprave.

Slavonski Brod, 8.6.2017. Završna konferencija projekta „S osmijehom u školu 2" čiji je cilj bio zapošljavanje pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u školama s područja Brodsko-posavske županije, održana je u Velikoj vijećnici županijske uprave.

Brodsko-posavska županija putem Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu i u partnerstvu sa CTR - Razvojnom agencijom Brodsko-posavske županije, 18 osnovnih i 2 srednje škole, provela je ovaj projekt u prošloj akademskoj godini .

Na današnjoj završnoj konferenciji uz zamjenike župana Stjepana Bošnjakovića Damira Mirkovića , pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje šport i kulturu Anicu Vukašinović, Mirelu Brechelmacher iz  CTR-a, te brojne sudionike projekta, nazočio je i župan Danijel Marušićkoji je ovom prigodom pohvalio sve sudionike projekta i istaknuo njegove višestruke koristi kako za naš obrazovni sustav tako i širu  društvenu zajednicu. Dodao je i to kako je ovaj projekt i primjer kako treba učinkovito koristiti EU fondove

Provedba projekta započela je 31. kolovoza 2016. i trajat će do 30. kolovoza ove godine, a u njega je uključeno 45 pomoćnika u nastavi za 46 djece s teškoćama u razvoju u 18 osnovnih i 2 srednje škole s područja županije.

Projekt je ukratko predstavila voditeljica projekta, v.d. pročelnice Upravnog odjel za obrazovanje, šport i kulturu, Anica Vukašinovićistaknuvši kako se osposobljavanjem novih pomoćnika u nastavi unaprijedio sustav neposredne podrške učenicima s teškoćama u razvoju u Brodsko-posavskoj županiji. Na taj način nastavlja se s kontinuiranom potporom učenicima s teškoćama u razvoju tijekom odgojno-obrazovnog procesa. Ovi učenici postizali su i bolje rezultate u učenju, ojačali samopouzdanje i samopoštovanje, što će doprinijeti njihovom osamostaljenju.

"S osmijehom u školu 2” je projekt vrijedan ukupno 1.792.481,23 kuna, od čega je iznos EU potpore 1.702.500,00 kn odnosno 95 %, a udjel Brodsko-posavske županije 89.981,23 kn. Sredstva su utrošena na selekciju osoba za pomoćnike u nastavi i njihovo uvođenje u rad s učenicima s teškoćama u razvoju, rad pomoćnika s učenicima s teškoćama u razvoju (90% ukupne vrijednosti projekta odnosi se na plaće pomoćnika u nastavi), promidžbu i vidljivost financiranja projekta EU sredstvima te upravljanje projektnom administracijom. Na uvodnoj su konferenciji novozaposlenim pomoćnicima u nastavi podijeljene i potvrde o uspješno završenom Programu uvođenja u rad pomoćnika u nastavi.

Cjelokupnu provedbu projekta i ove je školske godine koordinirao CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije, dok su svakodnevnu potporu u radu pomoćnicima u nastavi pružali stručni timovi u partnerskim školama.

Ono što valja istaknuti je da ovim projektom, koji će gotovo u cijelosti biti financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.", ostvarena višestruka korist za širu društvenu zajednicu – pored osigurane adekvatne pomoći onima kojima je to najpotrebnije, otvoreno je i 45 novih radnih mjesta.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
08/06/2017 Poljoprivreda i ruralni razvoj

Radionica za 1. natječaj za tip operacije 3.1.1. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske

U skladu s planom aktivnosti promidžbe i informiranja potencijalnih korisnika Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., djelatnici Uprave za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju, Uprave kvalitete hrane i fitosanitarne politike te Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju...

U skladu s planom aktivnosti promidžbe i informiranja potencijalnih korisnika Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., djelatnici Uprave za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju, Uprave kvalitete hrane i fitosanitarne politike te Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju planiraju održati radionice za 1. natječaj za tip operacije 3.1.1. „Potpora za novo sudjelovanje u sustavima kvalitete“ u okviru mjere 3 „Sustavi kvalitete za poljoprivredne proizvode i hranu“. Prihvatljivi troškovi su troškovi ulaska u sustav kvalitete ili sustav ekološke poljoprivredne proizvodnje, godišnji troškovi sudjelovanja u sustavu kvalitete i sustavu ekološke proizvodnje te troškovi stručne kontrole i certifikacije ovlaštenog kontrolnog tijela.    

Radionice su namijenjene fizičkim i pravnim osobama upisanim u Upisnik poljoprivrednika koje žele biti uključene u sustave kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, a raspored održavanja radionica je sljedeći: 

  • 23. lipnja 2017. godine, SPLIT, Hrvatska gospodarska komora, Obala Ante Trumbića 4;

  • 23. lipnja 2017. godine, SPLIT, Hrvatska gospodarska komora, Obala Ante Trumbića 4;

  • 27. lipnja 2017. godine, RIJEKA, Hrvatska gospodarska komora, Bulevar oslobođenja 23;

  • 29. lipnja 2017. godine, BELI MANASTIR, Lokalna akcijska grupa Baranja, ulica Imre Nagya 2c.

 

Za više informacija te za popunjavanje prijavnice koju je potrebno popuniti za sudjelovanje posjetite sljedeću poveznicu. 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
05/06/2017 Turizam

BESPLATNA RADIONICA - Kako zaraditi od turizma i uloga digitalnih tehnologija u turizmu

Pozivamo turističke agencije, hotele, OPG-ove, obiteljski smještaj i sve ostale pružatelje usluga u turizmu na besplatnu radionicu u organizaciji HGK županijske komore Slavonski Brod koja će se održati u petak, 9. lipnja 2017. u 9 sati u Slavonskom Brodu, Mesićeva 9.

 

Pozivamo turističke agencije, hotele, OPG-ove, obiteljski smještaj i sve ostale pružatelje usluga u turizmu na besplatnu radionicu u organizaciji HGK županijske komore Slavonski Brod koja će se održati u petak, 9. lipnja 2017. u 9 sati u Slavonskom Brodu, Mesićeva 9.

 

Više: http://www.hgk.hr/zupanijska-komora-slavonski-brod/radionica-u-zk-slavonski-brod-kako-zaraditi-od-turizma-i-uloga-digitalnih-tehnologija-u-turizmu-najava?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=hgk_info_31052017&utm_term=2017-05-31

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
26/05/2017

Strategija razvoja ljudskih potencijala Brodsko-posavske županije 2016.-2020.

Strategiju razvoja ljudskih potencijala Brodsko-posavske županije 2016.-2020. izradilo je Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Brodsko-posavske županije. Radnu skupinu za izradu strategije vodila je CTR – razvojna agencija BPŽ koja je ujedno i Tehničko tajništvo Lokalnog partnerstva za zapošljavanje BPŽ. Strategija sadrži  Akcijski plan...

Strategiju razvoja ljudskih potencijala Brodsko-posavske županije 2016.-2020. izradilo je Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Brodsko-posavske županije. Radnu skupinu za izradu strategije vodila je CTR – razvojna agencija BPŽ koja je ujedno i Tehničko tajništvo Lokalnog partnerstva za zapošljavanje BPŽ. Strategija sadrži  Akcijski plan razvoja ljudskih potencijala, viziju i ciljeve.

Strategiju možete preuzeti ispod.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200