Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji
08/02/2017

Rezultati Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2007. – 2013.

Zajedničko tehničko tajništvo za prekogranični program Hrvatska – Srbija pripremilo je film o rezultatima Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2007. – 2013., koji je snimljen kroz priče izravnih korisnika nekoliko uspješnih projekata. Kakvi su njihovi dojmovi i koji je utjecaj tih projekata na lokalne zajednice,...

Zajedničko tehničko tajništvo za prekogranični program Hrvatska – Srbija pripremilo je film o rezultatima Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2007. – 2013., koji je snimljen kroz priče izravnih korisnika nekoliko uspješnih projekata. Kakvi su njihovi dojmovi i koji je utjecaj tih projekata na lokalne zajednice, ispričali su korisnici iz osobnog iskustva. Članovi projektnog tima projekta „Rosis, Rosas, Rosarum-3R“ iz CTR – Razvojne agencije BPŽ, Direkcije za poljoprivredu grada Šabca i Srednje poljoprivredne škole Šabac također su podijelili svoja iskustva i svoje viđenje utjecaja i rezultata projekta, koji se provodio od rujna 2012. do rujna 2013. godine.  

Prekogranična suradnja sastavni je dio regionalne/kohezijske politike Europske unije, osmišljene zbog unapređenja ekonomske i socijalne kohezije te smanjenja razlika u stupnju razvoja različitih europskih regija. U financijskoj perspektivi 2007. – 2013. godine predstavljala je jedan od tri osnovna cilja kohezijske politike EU.

Cilj IPA prekograničnog programa Hrvatska – Srbija jest poticati prekograničnu suradnju pograničnih područja Republike Hrvatske i Republike Srbije radi povećanja raznolikosti i unapređenja regionalnog gospodarstva na socijalno i ekološki održiv način, uz istovremeno poboljšavanje dobrosusjedskih odnosa uzduž granice. Dodatni programski cilj jest izgradnja kapaciteta lokalnih, regionalnih i državnih institucija za upravljanje programima EU i pripremanje tih institucija za upravljanje budućim programima prekogranične suradnje unutar cilja teritorijalne suradnje strukturnih fondova EU. Ukupni doprinos EU sredstava iz IPA programa za razdoblje od 2007. do 2013. godine, za obje države sudionice programa, iznosio je 13 milijuna eura.

Film možete pogledati na linku : https://www.youtube.com/watch?v=vUQL6U0YGw4

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
02/02/2017 Poljoprivreda i ruralni razvoj

PLAN OBJAVE NATJEČAJA ZA 2017. GODINU ZA MJERE RURALNOG RAZVOJA

Objavljen je plan objave natječaja za mjere ruralnog razvoja za 2017. godinu. Tablicu s mjerama i datumima možete vidjeti na slijedećoj poveznici: http://ruralnirazvoj.hr/plan-objave-natjecaja/

06/12/2016 Poljoprivreda i ruralni razvoj

Održana radionica za tip operacije 7.2.2. “Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta”

U organizaciji CTR – Razvojne agencije, 2. prosinca 2016. godine održana je radionica za predstavnike jedinica lokalne samouprave na temu Programa ruralnog razvoja; Tip operacije: 7.2.2 „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“.

Podsjećamo kako je rok za prijavu 23. prosinca 2016. Prihvatljivi korisnici su...

U organizaciji CTR – Razvojne agencije, 2. prosinca 2016. godine održana je radionica za predstavnike jedinica lokalne samouprave na temu Programa ruralnog razvoja; Tip operacije: 7.2.2 „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“.

Podsjećamo kako je rok za prijavu 23. prosinca 2016. Prihvatljivi korisnici su jedinice lokalne samouprave, a prihvatljivi troškovi su gradnja ili rekonstrukcija nerazvrstanih cesta u naselju s najviše 5 000 stanovnika. Intenzitet javne potpore po projektu/operaciji unutar tipa operacije 7.2.2. iznosi do 100 % od ukupnih prihvatljivih troškova.  Najniži iznos javne potpore po projektu iznosi 30.000 eura u protuvrijednosti u kunama, a najviši iznos javne potpore po projektu iznosi 1.000.000 eura u protuvrijednosti u kunama.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
05/12/2016 Poduzetništvo

Održana prezentacija ESIF zajmova namijenjenih mikro, malim i srednjim gospodarskim subjektima.

CTR – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o. u suradnji s HAMAG BICRO-om organizirala je prezentaciju ESIF zajmova namijenjenih mikro, malim i srednjim gospodarskim subjektima. Prezentacija je održana u petak, 2. prosinca 2016. godine u Županijskoj gospodarskoj komori Slavonski Brod.

Pozdravni govor održao je...

CTR – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o. u suradnji s HAMAG BICRO-om organizirala je prezentaciju ESIF zajmova namijenjenih mikro, malim i srednjim gospodarskim subjektima. Prezentacija je održana u petak, 2. prosinca 2016. godine u Županijskoj gospodarskoj komori Slavonski Brod.

Pozdravni govor održao je direktor CTR-a, Damir Mirković gdje ukazao na važnosti korištenja sredstava iz Eu fondova i Esif zajmova prilikom ulaganja u postojeće ali i osnivanje novih poduzeća.

Prezentaciju su održale predavačice HAMAG BICRO-a, Kristina Žabčić i Josipa Kutle Stepančić, dok su među prisutnima bili pomoćnik minstrice MRRFEU, Dragan Jelić i pročelnik UO za Gospodarstvo BPŽ,Stjepan Bošnjaković, predstavnici ostalih javnih tijela, banaka,poduzetnici i obrtnici.

Prezentacija ESIF zajmova bila je besplatna za sve sudionike, te su nakon prezentacije održani individualni razgovori poduzetnika s predstavnicima HAMAG BICRO-a za koje je bilo interesa budući da se iznosi zajmova kreću od 1.000 eura do 50.000 eura sa kamatnom stopom za poduzetnike sa područja Brodsko-posavske županije od čak 0,5%.

Važno je naglasiti da se prilikom predaje dokumentacije za prijavu na Program ESIF zajmova treba uklopiti u cilj samog programa koji se odnosi na financiranje  gospodarskih subjekata u svrhu osnivanja obrta ili trgovačkih društava, modernizacije i proširenja postojećeg poslovanja, samozapošljavanja te zadržavanje postojećih i povećanje broja novih radnih mjesta. 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
22/11/2016 Poduzetništvo

Mikro i mali zajmovi za poduzetnike po kamatnim stopama od 0.5% do 1.5%

Prijavite se na prezentaciju!

CTR – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o. u suradnji s HAMAG BICRO-om organizira prezentaciju ESIF zajmova namijenjenih mikro, malim i srednjim gospodarskim subjektima.

Kako biste se upoznali s mogućnostima ostvarivanja prava na ESIF zajmove, ovim putem Vas pozivamo na prezentaciju ESIF...

CTR – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o. u suradnji s HAMAG BICRO-om organizira prezentaciju ESIF zajmova namijenjenih mikro, malim i srednjim gospodarskim subjektima.

Kako biste se upoznali s mogućnostima ostvarivanja prava na ESIF zajmove, ovim putem Vas pozivamo na prezentaciju ESIF zajmova koja će se održati:

 

u petak, 2. prosinca 2016. godine u 11.00 sati

u HGK, ŽK Slavonski Brod

Matije Mesića 9

35000 Slavonski Brod

 

Prezentaciju ESIF zajmova je besplatna. Nakon prezentacije predviđeno je vrijeme za individualne razgovore s predstavnicima HAMAG BICRO-a.

 

ESIF zajmovima obuhvaćeni su ovi programi:

  1. Mikro investicijski zajmovi – za mikro i male poduzetnike, po kamatnoj stopi od 0,5% do 1,5%, namijenjeni osnovnim i obrtnim sredstvima u rasponu od 1.000 do 25.000 eura
  2. Mikro zajmovi za obrtna sredstva – za mikro i male poduzetnike, po kamatnoj stopi od 1,5% do 3,5, namijenjeni obrtnim sredstvima u rasponu do 1.000,00 do 25.000,00 eura
  3. Mali zajmovi – za mikro, male i srednje poduzetnike, po kamatnoj stopi od 0,5% do 1,5%, namijenjeni osnovnim i obrtnim sredstvima u rasponu od 25.000,01 do 50.000,00 eura

 

Pozivaju se svi zainteresirani poduzetnici da svoj dolazak potvrde popunjavanje prijavnice koju možete pronaći na linku ispod :

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdSMHG78oxzgvRp588JfMUF030OeWOSs_M_aJauRhRbFvoujw/viewform

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
14/11/2016

ZAPOČELA PROVEDBA PROJEKTA 'JENTRAP' (Zajednički doprinos transnacionalnoj spremnosti za izvanredne situacije u slivu rijeke Save)

Poplave su nepogoda koja ne poznaje zemljopisne  granice. Upravo su takve situacije primjer nužnosti prekogranične suradnje zemalja kako bi se pravovremeno i jednako kvalitetno odgovorilo na krizne situacije koje potencijalno mogu dovesti do katastrofalnih posljedica za stanovništvo regije. Stoga su Brodsko-posavska županija i Grad Šabac zajedno...

Poplave su nepogoda koja ne poznaje zemljopisne  granice. Upravo su takve situacije primjer nužnosti prekogranične suradnje zemalja kako bi se pravovremeno i jednako kvalitetno odgovorilo na krizne situacije koje potencijalno mogu dovesti do katastrofalnih posljedica za stanovništvo regije. Stoga su Brodsko-posavska županija i Grad Šabac zajedno pripremili projekt pod nazivom „JENTRAP - Joint Contribution to Enhanced Transnational Emergency Preparedness in the Sava Basin“ („Zajednički doprinos transnacionalnoj spremnosti za izvanredne situacije u slivu rijeke Save“), čija će provedba omogućiti ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda poput poplava, koje su posebno pogodile naše krajeve u svibnju 2014. godine.

Brodsko-posavska županija je vodeći prijavitelj projekta čija je provedba započela 9. studenoga 2016. godine.  Nositelj projekta u Republici Srbiji je Grad Šabac, a kao partneri u provedbi projekta također sudjeluju CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o., Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije, Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Slavonski Brod, Vatrogasna zajednica Brodsko-posavske županije te Zavod za javno zdravlje Šabac.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 889.656,92 EUR od čega udio na hrvatskoj strani iznosi 445.204,07 EUR. Projekt se financira iz IPA II Prekograničnog programa Hrvatska-Srbija 2007-2013. Od ukupnog iznosa projekta, oko 70 posto sredstava namijenjeno je za nabavu opreme za zaštitu i spašavanje od poplava.

Opći cilj projekta je postići transnacionalnu spremnost za obranu od poplava i smanjenje šteta od poplave u slivu rijeke Save. Specifični ciljevi projekta su: podržati djelotvornu pripravnost kriznih stožera za opasnost od poplava u Brodsko-posavskoj županiji i općini Šabac te podržati zajedničke poboljšane mjere sigurnosti i zaštite okoliša te sustav ranog upozorenja za površinske vode.

Kao ciljane skupine projekta istaknuti su krizni stožeri – Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije i Krizni štab Grada Šabca te njihovi ključni zavodi: Zavod za javno zdravstvo, Zavod i službe za hitnu medicinu, spasilačke službe i timovi, vatrogasne postrojbe, nevladine organizacije, lokalne i regionalne vlasti u slivu rijeke Save.

Očekivani rezultati koji će se ostvariti provedbom ovog projekta su unaprijeđeni tehnički i operativni kapaciteti kriznih stožera, poboljšan monitoring okoliša  i spremnost nadležnih službi za krizne situacije, a građani će biti upoznati s načinima postupanja i prekograničnim odnosima u izvanrednim situacijama.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200