Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji
08/06/2017 Poljoprivreda i ruralni razvoj

Radionica za 1. natječaj za tip operacije 3.1.1. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske

U skladu s planom aktivnosti promidžbe i informiranja potencijalnih korisnika Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., djelatnici Uprave za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju, Uprave kvalitete hrane i fitosanitarne politike te Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju...

U skladu s planom aktivnosti promidžbe i informiranja potencijalnih korisnika Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., djelatnici Uprave za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju, Uprave kvalitete hrane i fitosanitarne politike te Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju planiraju održati radionice za 1. natječaj za tip operacije 3.1.1. „Potpora za novo sudjelovanje u sustavima kvalitete“ u okviru mjere 3 „Sustavi kvalitete za poljoprivredne proizvode i hranu“. Prihvatljivi troškovi su troškovi ulaska u sustav kvalitete ili sustav ekološke poljoprivredne proizvodnje, godišnji troškovi sudjelovanja u sustavu kvalitete i sustavu ekološke proizvodnje te troškovi stručne kontrole i certifikacije ovlaštenog kontrolnog tijela.    

Radionice su namijenjene fizičkim i pravnim osobama upisanim u Upisnik poljoprivrednika koje žele biti uključene u sustave kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, a raspored održavanja radionica je sljedeći: 

  • 23. lipnja 2017. godine, SPLIT, Hrvatska gospodarska komora, Obala Ante Trumbića 4;

  • 23. lipnja 2017. godine, SPLIT, Hrvatska gospodarska komora, Obala Ante Trumbića 4;

  • 27. lipnja 2017. godine, RIJEKA, Hrvatska gospodarska komora, Bulevar oslobođenja 23;

  • 29. lipnja 2017. godine, BELI MANASTIR, Lokalna akcijska grupa Baranja, ulica Imre Nagya 2c.

 

Za više informacija te za popunjavanje prijavnice koju je potrebno popuniti za sudjelovanje posjetite sljedeću poveznicu. 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
05/06/2017 Turizam

BESPLATNA RADIONICA - Kako zaraditi od turizma i uloga digitalnih tehnologija u turizmu

Pozivamo turističke agencije, hotele, OPG-ove, obiteljski smještaj i sve ostale pružatelje usluga u turizmu na besplatnu radionicu u organizaciji HGK županijske komore Slavonski Brod koja će se održati u petak, 9. lipnja 2017. u 9 sati u Slavonskom Brodu, Mesićeva 9.

 

Pozivamo turističke agencije, hotele, OPG-ove, obiteljski smještaj i sve ostale pružatelje usluga u turizmu na besplatnu radionicu u organizaciji HGK županijske komore Slavonski Brod koja će se održati u petak, 9. lipnja 2017. u 9 sati u Slavonskom Brodu, Mesićeva 9.

 

Više: http://www.hgk.hr/zupanijska-komora-slavonski-brod/radionica-u-zk-slavonski-brod-kako-zaraditi-od-turizma-i-uloga-digitalnih-tehnologija-u-turizmu-najava?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=hgk_info_31052017&utm_term=2017-05-31

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
26/05/2017

Strategija razvoja ljudskih potencijala Brodsko-posavske županije 2016.-2020.

Strategiju razvoja ljudskih potencijala Brodsko-posavske županije 2016.-2020. izradilo je Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Brodsko-posavske županije. Radnu skupinu za izradu strategije vodila je CTR – razvojna agencija BPŽ koja je ujedno i Tehničko tajništvo Lokalnog partnerstva za zapošljavanje BPŽ. Strategija sadrži  Akcijski plan...

Strategiju razvoja ljudskih potencijala Brodsko-posavske županije 2016.-2020. izradilo je Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Brodsko-posavske županije. Radnu skupinu za izradu strategije vodila je CTR – razvojna agencija BPŽ koja je ujedno i Tehničko tajništvo Lokalnog partnerstva za zapošljavanje BPŽ. Strategija sadrži  Akcijski plan razvoja ljudskih potencijala, viziju i ciljeve.

Strategiju možete preuzeti ispod.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
22/05/2017 Poljoprivreda i ruralni razvoj

CTR - Razvojna agencija pripremila i prijavila 9 projekata za Podmjeru 7.4. Ruralnog razvoju u vrijednosti 43.042.615 kuna.

Dana 18.svibnja 2017. zatvoren je natječaj iz Mjere 7 - Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima za Podmjera 7.4. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz Program ruralnog...

Dana 18.svibnja 2017. zatvoren je natječaj iz Mjere 7 - Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima za Podmjera 7.4. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz Program ruralnog razvoja 2014. – 2020. godine.

Sredstva javne potpore za ovaj natječaj iznose ukupno 50.000.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti, a Zahtjevi za potporu podnosili su se od 18. travnja 2017. do 18. svibnja 2017. godine.

Prihvatljivi projekti su građenje i/ili opremanje male infrastrukture poput: vatrogasnog doma, društvenog doma/ kulturnog centra, turističkog informativnog centra, dječjeg igrališta, sportske građevine, biciklističke staze, građevine za ostvarivanje organizirane njege, odgoja, obrazovanja i zaštite djece do polaska u osnovnu školu (dječji vrtić, rekonstrukcija i opremanje prostora za izvođenje programa predškole u osnovnoj školi te rekonstrukcija i opremanje prostora za igraonicu, javne zelene površine pješačke staze i sl. kako bi osiguranjem kvalitetne komunalne i društvene infrastrukture, ruralna područja postala poželjna mjesta za život i rad.

CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije je, u sklopu provedbe projekta „Jačanjem kapaciteta Brodsko-posavske županije do učinkovitijeg korištenja ESI fondova“, izradila i prijavila 9 projekata za 9 korisnika s područja 7 općina ukupne vrijednosti 43.042.614,85 kn za koje se očekuje potpora u iznosu 39.003.239,69 kn. Projekt je financiran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a tijekom 30 mjeseci njegove provedbe osigurat će se pomoć javnopravnim tijelima (školama, općinama, gradovima, komunalnim poduzećima i dr.) u pripremi i provedbi EU projekata, kroz savjetodavne usluge, specijalizirane edukacije i informiranje. Ukupna vrijednost projekta je 1.499.973,48 kuna, a dodijeljena bespovratna EU sredstva iznose 1.274.964,70 kuna.

Prije same objave natječaja, a po objavi Pravilnika o provedbi mjere 7, CTR – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije uputila je pozive te organizirala savjetodavne radionice za potencijalne prijavitelje kako bi pravovremeno započeli s pripremom, a u konačnici i prijavom.

Od objave natječaja pa sve do konačnog roka za prijavu, potencijalni korisnici bili su u mogućnosti koristiti savjetodavnu pomoć prilikom samostalne izrade projekata ili koristiti stručnu pomoć CTR-a za pripremu i prijavu projekata.

Osim društvene i infrastrukturne vrijednosti ovih projekata, realizacija svih projekata omogućit će dodatna zapošljavanja u ovim općinama. U svrhu funkcioniranja infrastrukture, obavljanja poslova održavanja, te provođenja aktivnosti korisnika infrastrukture, predviđeno je zapošljavanje 19 osoba na različitim poslovima.
Ostaje za vjerovati da će se realizacijom ovih projekata značajno doprinijeti ostvarenju cilja ove mjere te da će naše općine uistinu postati poželjna mjesta za život i rad, rekao je Damir Mirković, direktor, CTR - razvojne agencije brodsko-posavske županije.
 

Listu prijavljenih projekata možete preuzeti ISPOD.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
12/05/2017 Poduzetništvo

Održan Lider invest u Slavonskom Brodu

Dana 9. svibnja 2017. održan je Lider invest u Slavonskom Brodu. Projekt Lider invest uvodno je predstavio glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović, rekavši da je cilj prepoznati, promovirati i nagraditi najbolje proizvodne investicije i to one koje su okrenute prema...

Dana 9. svibnja 2017. održan je Lider invest u Slavonskom Brodu. Projekt Lider invest uvodno je predstavio glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović, rekavši da je cilj prepoznati, promovirati i nagraditi najbolje proizvodne investicije i to one koje su okrenute prema izvozu. Okupljene je pozdravio i Drago Čugura, predsjednik Županijske komore Slavonski Brod te župan Danijel Marušić je koji je rekao kako njegovoj županiji nedostaju investicije i da je malo potrebno kako bi se određene prepreke investitorima otklonile. Zanimljivu prezentaciju o investicijskoj klimi u Hrvatskoj održao je ravnatelj AIK-a, Zdenko Lucić naglasivši kako  je investicijska klima bolja u Hrvatskoj nego u okruženju jer posjedujemo educiranu i dostupnu ranu snagu, niži trošak rada i ulaganja nego u EU, te razvijenu poslovnu infrastrukturu.

U nastavku investicijskog foruma na okruglom stolu sudjelovali su Damir Mirković – direktor CTR–a, Siniša Stanić– direktor Simplexa, Tomislav Mazal – predsjednik uprave ĐĐ Grupe, Bernard Kurjaković iz Industrijskog parka Nova Gradiška koji su govorili o tome kako stvoriti poticajno investicijsko okruženje u Brodsko posavskoj županiji i pokrenuti novu proizvodnu investiciju u BPŽ. Pozivamo vas da do  15. srpnja 2017. godine  nominirate  najbolju investiciju u Brodsko posavskoj županiji čija je proizvodnja započela od 1.1.2014. do 1.1.2017. godine te istu  dostavite na adresu e-pošte liderinvest@lider.media

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
11/05/2017 Poljoprivreda i ruralni razvoj

Potpisano 8 ugovora vrijednih 253 mil. kuna za javne sustave navodnjavanja

Brodsko-posavska županija nositelj je projekta „Sustav za navodnjavanje Orubica“ vrijednosti 45.283.895 kuna

Danas, 11. svibnja 2017. godine u Vladi Republike Hrvatske upriličeno je svečano potpisivanje osam ugovora vrijednih 253 milijuna kuna za javne sustave navodnjavanja. Ugovore su potpisali župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, župan Zadarske županije Stipe Zrilić, zamjenik...

Danas, 11. svibnja 2017. godine u Vladi Republike Hrvatske upriličeno je svečano potpisivanje osam ugovora vrijednih 253 milijuna kuna za javne sustave navodnjavanja. Ugovore su potpisali župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, župan Zadarske županije Stipe Zrilić, zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Davorko Obuljen i pročelnik Upravnog odjela Virovitičko-podravske županije Igor Andrović s ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Copić. Sustavi javnog navodnjavanja koji će se izgraditi temeljem ovih ugovora pokrivaju 3162 hektara poljoprivrednog zemljišta.  

Brodsko-posavska županija nositelj je projekta „Sustav za navodnjavanje Orubica“ vrijednosti  45.283.895 kuna uz intenzitet potpore do 100 % vrijednosti ukupno prihvatljivih troškova. Projekt će se realizirati na području Općine Davor što će uvelike utjecati na  napredak u razvoju poljoprivrede, navodnjavajući polja vodom iz rijeke Save.

Trajanje projekta od sklapanja ugovora o financiranju do podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu može trajati najduže do 36 mjeseci. Korisnik može podnijeti zahtjev za isplatu jednokratno ili u najviše 6 rata (svi korisnici imaju mogućnost isplate predujma u iznosu do 50% odobrenih sredstava javne potpore).

U izradi i prijavi Projekta sudjelovali su Upravni odjel za poljoprivredu Brodsko-posavske županije i CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije.

Projekti će biti veliki poticaj i dodatna motivacija u realizaciji strateškog projekta Vlade Republike Hrvatske „Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem“, te reprezentativan primjer učinkovitog korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova.  

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200