Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji
09/05/2017

Odobren projekt „Sustav za navodnjavanje Orubica“.

U sklopu Programa ruralnog razvoja iz Mjere M04– Ulaganja u fizičku imovinu, Podmjera 4.3. Potpora za ulaganje u infrastrukturu vezano uz razvoj modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva, tip operacije 4.3.1 – Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja, odobren je projekt „Sustava za navodnjavanje Orubica“,...

U sklopu Programa ruralnog razvoja iz Mjere M04– Ulaganja u fizičku imovinu, Podmjera 4.3. Potpora za ulaganje u infrastrukturu vezano uz razvoj modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva, tip operacije 4.3.1 – Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja, odobren je projekt „Sustava za navodnjavanje Orubica“, nositelja Brodsko-posavske županije. Projekt je vrijedan 45.283.895 kuna, a područje realizacije projekta je Općina Davor. Projektom će se ostvariti razvoj  poljoprivredne proizvodnje, navodnjavajući polja vodom iz rijeke Save.

Odluku o prihvatljivosti ovog projekta koji je napisala CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o., u suradnji s Upravnim odjelom za poljoprivredu Brodsko-posavske županije, objavila je Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, rekao je župan Danijel Marušić.

CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o. igra važnu ulogu u ostvarivanju ovakvih važnih projekata za našu županiju. Sustav navodnjavanja Orubica prostirat će se na ukupno 326 hektara, što će biti prvi ovakav kapitalni sustav navodnjavanja u Brodsko-posavskoj županiji, rekao je Damir Mirković, direktor CTR - Razvojne agencije Brodsko-posavske županije.

Istaknimo kako se nakon projekta Hrvatskih voda koje su gradile pročistač otpadnih voda u Slavonskom Brodu (projekt vrijedan 11,6 milijuna Eura), radi o najvećem pojedinačnom projektu u Brodsko-posavskoj županiji koji se gradi sredstvima EU fondova.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
09/05/2017

Održano XXI. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organiziralo je 4. i 5. svibnja XXI. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu u Šibeniku na kojem su sudjelovali i djelatnici CTR-a. Na ovogodišnjem dvodnevnom savjetovanju prezentirane su aktualne teme: mogućnosti financiranja mikro, malih i srednjih poduzeća, pravila za...

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organiziralo je 4. i 5. svibnja XXI. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu u Šibeniku na kojem su sudjelovali i djelatnici CTR-a. Na ovogodišnjem dvodnevnom savjetovanju prezentirane su aktualne teme: mogućnosti financiranja mikro, malih i srednjih poduzeća, pravila za prijavu projekata za bespovratne potpore iz proračuna EU-a, gdje prijavitelji griješe i što možemo naučiti iz dosadašnjeg iskustva, što poduzetniku donosi digitalizacija društva i dr.

Prezentirana su i vrijedna iskustva poduzetnika koji su svoju ideju doveli do realizacije te su održane dvije radionice za aktualne natječaje: Certifikatom do tržišta i Priprema projekata za natječaj Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona.

U petak, 5. svibnja potpredsjednica Vlade i ministrica Martina Dalić s ministrima iz resora ključnih za rast poduzetništva održala je zanimljivu panel raspravu.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
24/04/2017

Tjedan EU fondova - Dodjela nagrada najuspješnijim lokalnim EU projektima

Svečano otvorenje Tjedna EU fondova, organiziranog od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU,  obilježeno je dodjelom nagrada za najuspješniji lokalni EU projekt 2015.-2016. Ističemo kako je treće mjesto osvojio projekt „Dječji centar“ slavonskobrodskog Centra za pružanje usluga u zajednici „Kuća sretnih ciglica“, kojeg je nominirala...

Svečano otvorenje Tjedna EU fondova, organiziranog od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU,  obilježeno je dodjelom nagrada za najuspješniji lokalni EU projekt 2015.-2016. Ističemo kako je treće mjesto osvojio projekt „Dječji centar“ slavonskobrodskog Centra za pružanje usluga u zajednici „Kuća sretnih ciglica“, kojeg je nominirala CTR – Razvojna agencija BPŽ, koja je također i sudjelovala u pripremi i provedbi projekta.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
05/04/2017

INFO RADIONICA ZA NATJEČAJ 'LOKALNE INICIJATIVE ZA POTICANJE ZAPOŠLJAVANJA – FAZA III'

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s predstavnicima Lokalnih partnerstva za zapošljavanje (tehničkih tajništva) i Hrvatskom gospodarskom komorom organizira održavanje info radionica za natječaj “LOKALNE INICIJATIVE ZA POTICANJE ZAPOŠLJAVANJA - FAZA III“, u svim LPZ-ovima u RH.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s predstavnicima Lokalnih partnerstva za zapošljavanje (tehničkih tajništva) i Hrvatskom gospodarskom komorom organizira održavanje info radionica za natječaj “LOKALNE INICIJATIVE ZA POTICANJE ZAPOŠLJAVANJA - FAZA III“, u svim LPZ-ovima u RH.

Info radionica za Brodsko-posavsku županiju održati će se u Velikoj vijećnici 11. travnja 2017. godine u vremenu od 14.30 do 17.30 sati. Prezentirati će se mogućnosti dodjele bespovratnih sredstava u okviru  navedenog poziva, s naglaskom na aktivnosti predviđene za dionike lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao potencijalne korisnike sredstava. 

Prijava sudionika za navedenu radionicu vrši se na slijedećim mrežnim stranicama:  http://www.strukturnifondovi.hr/  i http://www.esf.hr/.  

 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
05/04/2017 Poljoprivreda i ruralni razvoj

RURALNI RAZVOJ - OBAVIJEST O IZMJENAMA I DOPUNAMA NATJEČAJA ZA TIP OPERACIJE 7.4.1.

Izvor: www.apprrr.hr

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 04. travnja 2017. Izmjene i dopune 1. Natječaja za provedbu tipa operacije 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu...

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 04. travnja 2017. Izmjene i dopune 1. Natječaja za provedbu tipa operacije 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu".

Izmjene i dopune Natječaja možete preuzeti ispod, a ostale detalje o Natječaju i navedenoj operaciji možete pogledati OVDJE.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
27/03/2017

Odobrena 22 projekta s područja Brodsko-posavske županije iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je listu odabranih projekata za sufinanciranje u 2017. godini u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice, kojim se potiče poboljšanje dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na...

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je listu odabranih projekata za sufinanciranje u 2017. godini u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice, kojim se potiče poboljšanje dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini.

Ukupno je odobreno 235 projekata, od čega su 22 s područja Brodsko-posavske županije u vrijednosti 5.475.000,00 kn.

Popis odobrenih projekata s područja Brodsko-posavske županije slijedi u nastavku:

 

PROJEKTI SOCIJALNE INFRASTRUKTURE

OPĆINA

NAZIV PROJEKTA

ODOBRENI IZNOS SUFINANCIRANJA (kn)

Općina Garčin

Rekonstrukcija i dogradnja društvenog doma u

Garčinu

500.000,00

Općina Klakar

III. faza izgradnje nove općinske zgrade općine Klakar

330.000,00

Općina Okučani

Rekonstrukcija Doma hrvatskih branitelja u Okučanima

280.000,00

Grad Nova Gradiška

Obnova i modernizacija pješačkih staza unutar gradskog parka u centru grada Nova Gradiška

200.000,00

Općina Vrpolje

Uređenje i sanacija Društvenog doma u Starim Perkovcima

450.000,00

Općina Vrbje

Izgradnja dječjeg igrališta u naselju Dolina

105.000,00

Općina Gornji Bogićevci

Izgradnja višenamjenskog igrališta, parkirališta i popratnih sadržaja u naselju Dubovac

200.000,00

Općina Brodski Stupnik

Rekonstrukcija zgrade "Stare škole" u poslovno - javnu građevinu (biblioteka sa čitaonicom i pratećim sadržajem)

240.000,00

Općina Rešetari

Obnova objekta za organizaciju predškolskih aktivnosti

100.000,00

Općina Donji Andrijevci

Uređenje Trga kralja Tomislava u Donjim Andrijevcima

400.000,00

 

PROJEKTI KOMUNALNE INFRASTRUKTURE

OPĆINA

NAZIV PROJEKTA

ODOBRENI IZNOS SUFINANCIRANJA (kn)

Općina Oriovac

Rekonstrukcija nerazvrstane ceste, Vinogradska

ulica Oriovac

100.000,00

Općina Slavonski Šamac

Sanacija lokalne ceste u ulici Matije Gupca u

Slavonskom Šamcu

100.000,00

Općina Bukovlje

Izgradnja prometnice i nogostupa u ulici Dražena Majića u općini Bukovlje

100.000,00

Općina Bebrina

Modernizacija i rekonstrukcija nerazvrstane ceste u Kaniži

400.000,00

Općina Podrckavlje

Rekonstrukcija sustava javne rasvjete na području naselja Tomica u općini Podcrkavlje

100.000,00

Općina Dragalić

Izgradnja druge faze spojnog voda i distributivne vodovodne mreže naselja Poljane

150.000,00

Općina Cernik

Modernizacija kolnika ceste u Potočnoj ulici u naselju Cernik

400.000,00

Općina Nova Kapela

Održavanje cestovne kanalske mreže u naselju Magić Mala

150.000,00

Općina Davor

Rekonstrukcija nerazvrstanih cesta i izgradnja pješačkih staza u općini Davor

500.000,00

Općina Stara Gradiška

Izgradnja toplovoda u naselju Stara Gradiška

500.000,00

Općina Sibinj

Izgradnja pješačke staze u naselju Bartolovci u općini Sibinj – nastavak započete izgradnje

100.000,00

Općina Staro Petrovo Selo

Obnova dijela Frankopanske ulice (nerazvrstane ceste)

70.000,00

 

Više informacija o odobrenim projektima iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice 2017. možete pronaći OVDJE.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200