Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji
13/02/2018

Sastanak na temu Pravilnika o akreditaciji regionalnih koordinatora

Na današnjem skupu moglo se čuti o postupku registracije regionalnih koordinatora i Upisniku regionalnih koordinatora i lokanih razvojnih agencija koji su određeni sukladno odredbama pripadajućih pravilnika.

Radni sastanak 7 razvojnih agencija (RAZA, SIMORA, PANORA, VIDRA, RRA SiB, HRAST i CTR) s predstavnicima Agencije za regionalni razvoj​ RH na temu ponovne akreditacije regionalnih koordinatora (pravilnik o radu, sistematizacija radnih mjesta) održan je danas u Velikoj vijećnici županijske uprave.

Okupljene su pozdravili zamjenici župana Stjepan Bošnjaković i Damir...

Radni sastanak 7 razvojnih agencija (RAZA, SIMORA, PANORA, VIDRA, RRA SiB, HRAST i CTR) s predstavnicima Agencije za regionalni razvoj​ RH na temu ponovne akreditacije regionalnih koordinatora (pravilnik o radu, sistematizacija radnih mjesta) održan je danas u Velikoj vijećnici županijske uprave.

Okupljene su pozdravili zamjenici župana Stjepan Bošnjaković i Damir Mirković, naglasivši kako i sami imaju iskustva u procesu ustrojavanja regionalnih koordinatora i lokalnih razvojnih agencija, što je i bila glavna tema današnjeg sastanka.

Tako se na današnjem skupu moglo čuti o postupku registracije regionalnih koordinatora i Upisniku regionalnih koordinatora i lokanih razvojnih agencija koji su određeni sukladno odredbama pripadajućih pravilnika.

Akreditacijski postupak pokreće se na zahtjev regionalnog koordinatora koji pripadajuću dokumentaciju šalje na obradu Agenciji za rgionalni razvoj RH, koja će imenovati Povjerenstvo od tri člana, a koje temeljem Zahtjeva za akreditaciju započinje postupak akreditacije. Procjena Povjerenstva odnosno njihovo mišljenje temelji se na dostavljenoj dokumentaciji, ali i terenskoj provjeri i kontroli odnosno obavljenom razgovoru s aplikantom.

Po donošenju pozitivne ili uvjetne odluke, prijavljna osoba postaje Regionalni koordinator čime je stekao sve uvjete za evidentiranje u Upisniku regionalnih koordinatora.

Na današnjem sastanku bilo je riječi i o budućim planovima Agencije koja će organizirati sustavnu obuku regionalnih koordinatora upisanih u Upisnik vezanu uz poslove s javnim ovlastima, u skladu s godišnjim planom edukacije te isto tako, u suradnji s nadležnim Ministarstvom, organizirati najmanje četiri puta godišnje konzultacije s regionalnim koordinatorima.

Od regionalnih koordinatora očekuje se utvrđivanje odgovarajućih (i mjerljivih) ciljeva na razini izlaznih vrijednosti i učinka na svim razinama koje  svi u organizaciji razumiju kao I odgovarajuća  raspodjela  sredstava u odnosu na navedene ciljeve poštujući načela transparentnog valjanog financijskog upravljanja.

Iz Upisnika će se brisati regionalni koordinatori koji ne zatraže upis u Upisnik najkasnije godinu dana od dana stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju RH. (do 13. prosinca 2018.g.).

Izvor: Brodsko-posavska županije

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
07/02/2018 Poduzetništvo

Otvoren je novi natječaj - Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta malih i srednjih poduzeća

Vrijednost ukupne investicije mora biti veća od 1,1 milijun kuna za male tvrtke, dok je donji prag za srednje tvrtke 1,5 milijuna. Natječaj se odnosi isključivo na djelatnosti i područja "C" i "J" - prerađivačke industrije i informacije i komunikacije

Otvoren je novi natječaj Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, pod nazivom „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta malih i srednjih poduzeća“, kao nasljednik izrazito uspješnog natječaja „Kompetentnost i razvoj MSP“, kroz koji je od 2016. godine ugovoreno/ dodijeljeno preko 1,34 milijarde kuna bespovratnih sredstava. Sva poduzeća koja...

Otvoren je novi natječaj Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, pod nazivom „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta malih i srednjih poduzeća“, kao nasljednik izrazito uspješnog natječaja „Kompetentnost i razvoj MSP“, kroz koji je od 2016. godine ugovoreno/ dodijeljeno preko 1,34 milijarde kuna bespovratnih sredstava. Sva poduzeća koja planiraju ulagati u poboljšanje poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti, svoje će projekte moći predati od 3. travnja ove godine.
 
Namjena je Poziva potaknuti tvrtke na investicije povezane s osnivanjem nove ili proširenjem kapaciteta postojeće poslovne jedinice, diverzifikacijom proizvodnje ili temeljitom promjenom u poslovnom procesu. U tom su smislu prihvatljiva ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu, posebice kroz opremanje i/ili izgradnju, uz sudjelovanje na sajmovima i usavršavanje osoblja. 

Svrha ovog Poziva: Jačanje regionalne konkurentnosti MSP-a kroz razvoj identificiranih strateških djelatnosti industrije. Poticanjem aktivnosti koje stvaraju dodatnu vrijednost i učinkovitim pozicioniranjem malog i srednjeg poduzetništva u globalnim lancima vrijednosti omogućit će se razvoj novih kompetencija, povećanje proizvodnje, povećanje izvoza i stvaranje novih radnih mjesta.

Predmet ovog Poziva: Poboljšanje poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti MSP-a koji djeluju u identificiranim prihvatljivim djelatnostima poticanjem ulaganja u kapacitete MSP, kroz početna ulaganja u izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica.

Minimalni iznos bespovratnih sredstava: 500.000,00 kn

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava: 15.000.000,00 kn

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva: Mikro poduzetnici, Mali poduzetnici, Srednji poduzetnici

Područja: Malo i srednje poduzetništvo

Sažetak: Pozivom na dostavu projektnih prijedloga 'Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP-a' sufinancirat će se ulaganja u kapacitete MSP-a, kroz početna ulaganja u izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica. Poziv ima za cilj jačanje regionalne konkurentnosti MSP-ova kroz razvoj identificiranih strateških djelatnosti industrije. Poticanjem aktivnosti koje stvaraju dodatnu vrijednost i učinkovitim pozicioniranjem malog i srednjeg poduzetništva u globalnim lancima vrijednosti omogućit će se razvoj novih kompetencija, povećanje proizvodnje, povećanje izvoza i stvaranje novih radnih mjesta.

Obrasce, priloge i upute za prijavitelje možete pronaći OVDJE.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
30/01/2018

Tvrtka ERGO klamerice provela europski projekt IKT za integraciju i unaprjeđenje poslovnih procesa

Tvrtka Ergo klamerice iz Lužana dugi niz godina je lider u proizvodnji kvalitetnih klamerica u regiji.

Tvrtka Ergo klamerice iz Lužana dugi niz godina je lider u proizvodnji kvalitetnih klamerica u regiji. Proizvodi sve vrste žičanih klamerica kompatibilnih sa širokim opsegom pneumatskih, električnih i ručnih alata na međunarodnim i uradi-sam tržištima, a ujedno se specijalizira u izradi finih žičanih klamerica, srednjih žičanih klamerica, velikih žičanih klamerica i...

Tvrtka Ergo klamerice iz Lužana dugi niz godina je lider u proizvodnji kvalitetnih klamerica u regiji. Proizvodi sve vrste žičanih klamerica kompatibilnih sa širokim opsegom pneumatskih, električnih i ručnih alata na međunarodnim i uradi-sam tržištima, a ujedno se specijalizira u izradi finih žičanih klamerica, srednjih žičanih klamerica, velikih žičanih klamerica i “brad” čavlića. S ciljem povećanja konkurentnosti i učinkovitosti osmišljen je projekt “IKT za integraciju i unaprjeđenje poslovnih procesa”, kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Tim projektom nabavljen je hardver i potrebna računalna oprema, te je u završnoj fazi implementacija poslovno-informacijskog sustava u poslovanje tvrtke.

Projekt je pri samome kraju, a sve aktivnosti realizirane su u skladu s predviđenom dinamikom provedbe te su tako objedinjavanjem poslovni procesi u poduzeću integrirani u jedinstven IKT sustav. U sklopu projekta nabavljena je računalna oprema (dio opreme je na našim fotografijama), implementiran je i instaliran poslovno-informacijski sustav, instalirano je 15 licenci za poslovno-informacijski sustav te educirano 8 zaposlenika za rad u tom sustavu, a optimiziranjem proizvodnih i skladišnih poslovnih procesa unaprijeđeno je skladišno poslovanje (nabavljena je mrežna oprema i izvršeni infrastrukturni radovi kabliranja, umrežavanja i instalacije te je nabavljena IKT oprema za proizvodnju i skladište).

Kako ističe direktor tvrtke i voditelj projekta Zvonimir Ergović, s obzirom na to da su aktivnosti projekta praktično privedene kraju, prvi rezultati očekuju se već ovih dana jer s 1. siječnja 2018. godine počinje knjiženje u novom sustavu. - Cijeli projekt ima puno potencijala i zasigurno će nam olakšati rad jer smo do sada stalno morali ići po skladištima, prebrojavati, zbrajati... bilo je teško planirati proizvodnju. Mi godišnje prerađujemo više od 3.000 tona žice, što dovoljno govori o opsegu našeg posla, tako da će oprema, ali i primjena novih znanja, znatno olakšati svakodnevno poslovanje - ističe Zvonimir Ergović.

Tvrtka Ergo klamerice već se potvrdila kao uspješna ne samo u proizvodnji i izlasku na inozemna tržišta, već i u provedbi EU projekata, pa gotovo svake godine imaju jedan do dva projekta. Tim putem će i nastaviti, što potvrđuju i u tom poduzeću. - Europska sredstva treba što više koristiti kako bi se tvrtke osnažile, podigle na višu razinu i uhvatile svoju poziciju na stranim tržištima. Sve se to radi s ciljem smanjivanja jaza u pristupu tehnologijama, ali i da se radnicima omoguće veće plaće koje ne moraju biti iste kao na Zapadu, ali da budu dobro plaćeni za naš standard i onda nitko neće morati ići u inozemstvo. Tvrtka već sada ima dva nova projekta, jedan je certifikacija proizvoda, a drugi je za izgradnju proizvodne hale i skladišta te kupnju strojeva, koji je vrijedan oko 9 milijuna kuna, bez PDV-a - ističe direktor Ergović.

Projekt je pripremio i provodio CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije.

Foto: Pixsell

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
30/01/2018

Održan drugi sastanak projektnog tima u sklopu projekta

Projekt će se provoditi na području Slavonije i Dalmacije, centralne i južne Crne Gore, zapadne i sjeverne Bosne i Hercegovine tijekom narednih 27 mjeseci.

Nakon što je 18. prosinca 2017. godine, u Slavonskom Brodu održan „kick off meeting“ u sklopu projekta "Zajedno jači – Razvoj proizvoda i internacionalizacija- STRONGER", jučer (29. siječnja) u Mostaru (BiH) je održan drugi sastanak projektnog tima. 
Sastanku su nazočili projektni partneri CTR – Razvojna agencija Brodsko-posavske...

Nakon što je 18. prosinca 2017. godine, u Slavonskom Brodu održan „kick off meeting“ u sklopu projekta "Zajedno jači – Razvoj proizvoda i internacionalizacija- STRONGER", jučer (29. siječnja) u Mostaru (BiH) je održan drugi sastanak projektnog tima. 
Sastanku su nazočili projektni partneri CTR – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije, Udruženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini, Asocijacija poslovnih žena Crne Gore, Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija iz Zadra i Sveučilište u Zadru.
Projekat je financiran iz INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora za period 2014-2020. Projekt će se provoditi na području Slavonije i Dalmacije, centralne i južne Crne Gore, zapadne i sjeverne Bosne i Hercegovine tijekom narednih 27 mjeseci.

 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
29/01/2018

Započela četverodnevna edukacija nastavnika u okviru projekta Eureka – rad s darovitom djecom

Riječ je o projektu vrijednom 966.017,85 kuna, financiranom iz Operativnog programa učinkovitosti ljudskih potencijala, a provodit će ga Brodsko-posavska županija.

Danas je u amfiteatru Tehničke škole započela četverodnevna Pedagoško-didaktičko-metodička izobrazba nastavnika u okviru projekta „Eureka – rad s darovitom djecom“.
Predavači na edukaciji su izv.prof.dr.sc. Vesna Buljubašić-Kuzmanović, doc.dr.sc. Goran Livazović i Senka Gazibara, asistentica, mag. pedagogije i hrvatskog jezika i...

Danas je u amfiteatru Tehničke škole započela četverodnevna Pedagoško-didaktičko-metodička izobrazba nastavnika u okviru projekta „Eureka – rad s darovitom djecom“.
Predavači na edukaciji su izv.prof.dr.sc. Vesna Buljubašić-Kuzmanović, doc.dr.sc. Goran Livazović i Senka Gazibara, asistentica, mag. pedagogije i hrvatskog jezika i književnosti s Filozofskog fakulteta u Osijeku, a fokus je na Poticanju razvoja darovitosti, talentiranosti i kreativnosti u odgojno-obrazovnom procesu. Edukaciju pohađaju članovi projektnih timova deset škola partnera na projektu „Eureka – rad s darovitom djecom“. 
Riječ je o projektu vrijednom 966.017,85 kuna, financiranom iz Operativnog programa učinkovitosti ljudskih potencijala, a provodit će ga Brodsko-posavska županija.
Pripremu projekta radio je CTR – razvojna agencija Brodsko-posavske županije, a osim Brodsko-posavske županije koja je nositelj projekta, kao partneri se pojavljuje i šest srednjih i četiri osnovne škole s područja županije i to: Gimnazija Matija Mesić, Gimnazija Nova Gradiška, Klasična gimnazija fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti, Srednja medicinska škola, Srednja škola Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod, Tehnička škola, Osnovna škola Ivan Filipović, Osnovna škola Mato Lovrak, Osnovna škola Vjekoslav Klaić, Osnovna škola Ivan Meštrović, a kao partner na projektu pojavljuje se i slavonskobrodska tvrtka Infolink d.o.o.

 

 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
26/01/2018

Trening iz organizacijskih vještina za članove kriznih stožera

Ukupna vrijednost projekta iznosi 889.656,92 EUR od čega udio na hrvatskoj strani iznosi 445.204,07 EUR. Projekt se financira iz IPA II Prekograničnog programa Hrvatska-Srbija 2007-2013. Od ukupnog iznosa projekta, oko 70 posto sredstava namijenjeno je za nabavu opreme za zaštitu i spašavanje od poplava.

Poplave su nepogoda koja ne poznaje zemljopisne granice. Upravo su takve situacije primjer nužnosti prekogranične suradnje zemalja kako bi se pravovremeno i jednako kvalitetno odgovorilo na krizne situacije koje potencijalno mogu dovesti do katastrofalnih posljedica za stanovništvo regije. Stoga su Brodsko-posavska županija i Grad Šabac zajedno provode projekt pod nazivom...

Poplave su nepogoda koja ne poznaje zemljopisne granice. Upravo su takve situacije primjer nužnosti prekogranične suradnje zemalja kako bi se pravovremeno i jednako kvalitetno odgovorilo na krizne situacije koje potencijalno mogu dovesti do katastrofalnih posljedica za stanovništvo regije. Stoga su Brodsko-posavska županija i Grad Šabac zajedno provode projekt pod nazivom „JENTRAP - Joint Contribution to Enhanced Transnational Emergency Preparedness in the Sava Basin“ („Zajednički doprinos transnacionalnoj spremnosti za izvanredne situacije u slivu rijeke Save“), čija je provedba omogućila ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda poput poplava, koje su posebno pogodile naše krajeve u svibnju 2014. godine.

Tako se danas u velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije, u skladu s planiranim aktivnostima održava trening za sudionike projekta pod nazivom „Trening iz organizacijskih vještina za članove kriznih stožera". Predavači na treningu su bili dr.sc. Miroslav Jarić, dipl.ing. kao uvodničar, dok su teorijski dio treninga održali doc.dr.sc. Ivan Nađ, prof.v.š., mag.krim., Sonja Glibo, mag.pol. i Ivan Nožina, dipl.krim. Govorilo se sustavu obrane od poplave i preventivnim mjerama, procjenama rizika od katastrofa (na primjeru poplava) kao i o mehanizmu pojave rizika. 

Brodsko-posavska županija je vodeći prijavitelj projekta čija je provedba započela 9. studenoga 2016. godine. Nositelj projekta u Republici Srbiji je Grad Šabac, a kao partneri u provedbi projekta također sudjeluju CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o., Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije, Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Slavonski Brod, Vatrogasna zajednica Brodsko-posavske županije te Zavod za javno zdravlje Šabac.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 889.656,92 EUR od čega udio na hrvatskoj strani iznosi 445.204,07 EUR. Projekt se financira iz IPA II Prekograničnog programa Hrvatska-Srbija 2007-2013. Od ukupnog iznosa projekta, oko 70 posto sredstava namijenjeno je za nabavu opreme za zaštitu i spašavanje od poplava.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200