Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji
06/05/2018

Dizala bez granica - Europski projekt tvrtke Simplex d.o.o., vrijedan 16.070.555,00 kuna

Ovim projektom otvorit će se 20 novih radnih mjesta u promatranom razdoblju, od čega će 8 novih zaposlenika proći stručnu edukaciju za rad na novim strojevima.

Zahvaljujući projektu, uvodi se proizvodnja novih komponenti za dizala i otvara se novih 20 radnih mjesta do 2020. godine
Simplex je slavonskobrodska tvrtka koja je osnovana prije 10 godina i čija je primarna djelatnost montaža i modernizacija dizala, a u manjem dijelu bavi se i proizvodnjom komponenti dizala. Čitav svoj životni vijek tvrtka pruža usluge montaže i modernizacije...

Zahvaljujući projektu, uvodi se proizvodnja novih komponenti za dizala i otvara se novih 20 radnih mjesta do 2020. godine
Simplex je slavonskobrodska tvrtka koja je osnovana prije 10 godina i čija je primarna djelatnost montaža i modernizacija dizala, a u manjem dijelu bavi se i proizvodnjom komponenti dizala. Čitav svoj životni vijek tvrtka pruža usluge montaže i modernizacije dizala za vodeće svjetske proizvođače dizala pretežito na inozemnom tržištu Europske unije.

Najprepoznatljivija referenca tvrtke je iz 2016. godine, montaža prvog pilot dizala iduće generacije koje može ići u vertikalnom i horizontalnom smjeru. Simplexu je 2015. dodijeljena nagrada „Zlatna bilanca“ za 2014. poslovnu godinu koju dodjeljuje hrvatska Financijska agencija (FINA). U ožujku ove godine Simplex je primio nagradu EY poduzetnik godine za najboljeg hrvatskog poduzetnika u međunarodnom poslovanju koju dodijeljuje firma Ernst & Young. 

Strateški cilj tvrtke je proširiti svoje poslovanje, posebice u dijelu proizvodnje, gdje se trenutačno provode 2 europska projekta uz suradnju i pomoć Razvojne agencije Brodsko-posavske županije - Centra za tehnološki razvoj (CTR). Europski projekt pod nazivom Dizala bez granica započeo je sredinom 2017. godine s trajanjem razdoblja provedbe od godinu dana.  Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Glavni cilj projekta je povećanje postojećih proizvodnih kapaciteta u proizvodnom pogonu na adresi Sjeverna ulica 17, blizu istočnog ulaza Slavonski Brod. Ukupna vrijednost projekta je 16.070.555,00 kuna, a od te vrijednosti Europska unija bespovratno sufinancira 5.954.616,05 kuna. Ovim projektom tvrtka Simplex nabavlja moderne proizvodne strojeve poput računalom numerički upravljanih lasera, štanca, škara i brojne druge alate kojima će dodatno opremiti proizvodni pogon, te na taj način u svoje poslovanje uključiti najmodernije proizvodne tehnologije. Strojevi i alati su visoke kvalitete i od renomiranih proizvođača priznatih na tržištu. Svi strojevi koji se nabavljaju ovim projektom su već isporučeni u proizvodnom pogonu te čekaju svoje prvo puštanje u pogon. Simplex također ima mjerljive ciljeve koje želi ostvariti ovim projektom u promatranom razdoblju do 2020. godine. Prije svega to je uvođenje proizvodnje barem 6 novih komponenti za dizala koje tvrtka planira nuditi svojim klijentima. Nadalje, ovim projektom otvorit će se 20 novih radnih mjesta u promatranom razdoblju, od čega će 8 novih zaposlenika proći stručnu edukaciju za rad na novim strojevima. U sklopu ovoga projekta tvrtka Simplex se predstavlja i na međunarodnim sajmovima. U listopadu prošle godine već je prisustvovala kao izlagač na industrijskom sajmu „Interlift 2017“ u Augsburgu u Njemačkoj. Ove godine u travnju tvrtka je izlagala na najvećem industrijskom sajmu „Hannover Messe 2018“ u Njemačkoj gdje je predstavljen EU projekt Dizala bez granica te napredak u pružanju proizvoda i usluga koji se ostvaruje ovim europskim projektom.

 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
04/05/2018

Započela energetska obnova škole u Slavonskom Šamcu

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrili su Brodsko-posavskoj županiji 27 milijuna kuna za energetsku obnovu školskih objekata.

Krajem prošle godine u Velikoj vijećnici županijske uprave, uz nazočnost predstavnika Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost,...

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrili su Brodsko-posavskoj županiji 27 milijuna kuna za energetsku obnovu školskih objekata.

Krajem prošle godine u Velikoj vijećnici županijske uprave, uz nazočnost predstavnika Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, župan Marušić potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., za energetsku obnovu devet škola s područja Brodsko- posavske županije. Sredstva su odobrena za osnovne škole „Ivan Filipović” Velika Kopanica, „Mato Lovrak” Nova Gradiška, „Josip Kozarac” Slavonski Šamac, „M.A. Reljković” Bebrina, „A.Starčević” Rešetari, „Ivan Goran Kovačić” iz Starog Petrovog Sela, osnovne škole iz Okučana i Oprisavaca, te Srednju školu „Antun Matija Reljković” iz Slavonskog Broda.

U ovome trenutku osam projekata je prošlo postupak nabave, te je u tijeku početak radova na energetskoj  obnovi pojedinih objekata.

Danas je Slavonskom Šamcu potpisan Ugovor o energetskoj obnovi Osnovne škole „Josip Kozarac" Slavonski Šamac, čime su započeli radovi vrijedni ukupno 633.375,25 kn. Projekt se provodi sukladno Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.-20120., Prioritetnoj osi 4 Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, Investicijskom prioritetu 4c Podupiranje energetske učinkovitosti, pametnog upravljanja energijom i korištenje OIE u javnoj infrastrukturi, uključujući javne zgrade i u stambenom sektoru te Specifičnom cilju 4Ci Smanjenjenje potrošnje energije u zgradama javnog sektora.

Obnovom energetske funkcionalne cjeline projektirana je ušteda toplinske energije za grijanje nakon provedbe projekta od 79,00%.

Dodijeljena bespovratna sredstva za ovaj projekt iznose 618.860,49 kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.  Potpisom ugovora koji su u ime Brodsko- posavske županije potpisali župan Marušić, a u ime izvođača radova direktor tvrtke Iver d.o.o. Ivan Dumančić, škola u Šamcu iduću će školsku godinu dočekati potpuno energetski obnovljena. Potpisu Ugovora i uvođenju izvođača u rad, uz ravnateljicu škole Branku Vučić, nazočili su i zamjenik župana Damir Mirković i resorna pročelnica Anica Vukašinović.   

Uslugu tehničke pomoći pri izradi i prijavi projekta pružio je CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije. 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
03/05/2018

Saznajte kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku!

U sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“ gotovo 200 uspješnih projekata na području svih hrvatskih županija će, kroz prigodan edukativni i zabavni sadržaj, predstaviti svoje aktivnosti i rezultate koji su dali značajan doprinos razvoju lokalnih zajednica.

Diljem Hrvatske brojni korisnici sredstava iz EU fondova otvaraju svoja vrata i ove godine te će u razdoblju od 06. do 13. svibnja svim zainteresiranim građanima predstaviti svoj rad i znanja o EU fondovima stečena kroz provedbu projekata sufinanciranih bespovratnim sredstvima Europske unije. Organiziranjem „Dana otvorenih vrata EU projekata“ Ministarstvo regionalnoga razvoja i...

Diljem Hrvatske brojni korisnici sredstava iz EU fondova otvaraju svoja vrata i ove godine te će u razdoblju od 06. do 13. svibnja svim zainteresiranim građanima predstaviti svoj rad i znanja o EU fondovima stečena kroz provedbu projekata sufinanciranih bespovratnim sredstvima Europske unije. Organiziranjem „Dana otvorenih vrata EU projekata“ Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije okuplja uspješno provedene projekte sufinancirane iz EU fondova koji će se predstaviti nizom raznovrsnih aktivnosti te na taj način dati svoj doprinos obilježavanju Europskog tjedna.

„Dani otvorenih vrata EU projekata“  dio su šire kampanje Europske komisije pod nazivom „EU in My Region“, čiji je cilj potaknuti građane Europske unije na otkrivanje brojnih projekata u njihovoj neposrednoj blizini koji su  sufinancirani sredstvima Europske unije.

U sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“ gotovo 200 uspješnih projekata na području svih hrvatskih županija će, kroz prigodan edukativni i zabavni sadržaj, predstaviti svoje aktivnosti i rezultate koji su dali značajan doprinos razvoju lokalnih zajednica. Zainteresirani građani imaju priliku posjetiti brojne projektne lokacije i na licu mjesta upoznati uspješno provedene EU projekte kao i osobe zadužene za njihovu pripremu i provedbu te iz prve ruke saznati sve što ih je oduvijek zanimalo o EU fondovima.

„Dani otvorenih vrata EU projekata“ prvi su puta održani prošle godine, kada je više od 70 uspješnih projekata diljem Hrvatske otvorilo svoja vrata za oko 10 tisuća zainteresiranih posjetitelja koji su, sudjelujući u aktivnostima diljem Hrvatske, upoznali projekte sufinancirane sredstvima iz EU fondova, čija je uspješna provedba doprinijela razvoju u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga. Velik interes posjetitelja, ali i samih korisnika EU sredstva,  ukazao je na potrebu održavanja ovakvog događanja s ciljem educiranja te pružanja inspiracije i motivacije za daljnje korištenje sredstava iz fondova Europske unije.

Posjetite „Dane otvorenih vrata EU projekata“ te se informirajte, educirajte i zabavite upoznajući brojne uspješne projekte provedene uz pomoć sredstava iz EU fondova!

Popis sudionika i detaljan raspored događanja možete pronaći OVDJE.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
03/05/2018

Potpore za zapošljavanje na OPG-u

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva dodana su na listu subjekata koji mogu koristiti novčanu potporu za novozaposlene iz Programa mjera aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ).

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva dodana su na listu subjekata koji mogu koristiti novčanu potporu za novozaposlene iz Programa mjera aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ). Naime, Upravno vijeće HZZ-a usvojilo je dopunu Uvjeta i...

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva dodana su na listu subjekata koji mogu koristiti novčanu potporu za novozaposlene iz Programa mjera aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ). Naime, Upravno vijeće HZZ-a usvojilo je dopunu Uvjeta i načina korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2018.

U naputku usvojenih izmjena stoji da OPG koji nema zaposlenih, ukoliko je u sustavu poreza na dobit ili dohodak, može koristiti potpore za zapošljavanje za jednu osobu uz uvjet da je nositelj OPG-a prijavljen na obvezno mirovinsko i zdravstveno osiguranje u svojstvu obrtnika/vlasnika OPG-a, odnosno ne smije biti prijavljen kao zaposlenik kod drugog poslodavca. Odluku o poticanju zapošljavanja i na obiteljskim gospodarstvima u HZZ-u pojašnjavaju činjenicom - ako već postoji izuzeće za obrte i samostalne djelatnosti koje nemaju zaposlenih da ipak mogu zaposliti jednu osobu uz potporu ukoliko je vlasnik prijavljen na mirovinsko i zdravstveno osiguranje nema razloga da se istovjetan bonus ne omogući i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Motiv za ovakav zaokret u svojoj dosadašnjoj praksi je sve izraženiji interes za korištenje potpora za zapošljavanje te da prostor treba otvoriti i poljoprivredi.

Zahtjev za sufinanciranje zapošljavanja vlasnik OPG-a dostavlja najbližem regionalnom/područnom uredu, odnosno ispostavi HZZ-a. U roku od 10 dana od zaprimanja zahtjeva s cjelovitom propisanom dokumentacijom HZZ je dužan  ocijeniti je li prihvatljiv za odobrenje potpore te o tome izvijestiti podnositelja zahtjeva. Ugovor o dodjeli sredstava može se potpisati u roku 8 dana od dana obavijesti o pozitivnoj ocjeni za pojedini zahtjev, uz obvezu da se prethodno dostavi ugovor o radu za radno mjesto za sufinancirane osobe kao i ostalu potrebnu dokumentaciju.  Pravo na ovu potporu traje za prvih 12 mjeseci rada.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
23/04/2018 Programi unije

Uz novu mobilnu aplikaciju brže i jednostavnije do informacija o EU natječajima

Kako bi korisnicima EU sredstava omogućilo brži i jednostavniji pristup informacijama iz svijeta EU fondova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije razvilo je aplikaciju za mobilne telefone pod nazivom EUfondovi.

Kako bi korisnicima EU sredstava omogućilo brži i jednostavniji pristup informacijama iz svijeta EU fondova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije razvilo je aplikaciju za mobilne telefone pod nazivom EUfondovi. 
Putem ove aplikacije moguće je primati obavijesti o svim aktualnostima, novim natječajima, edukacijama i raznim drugim događanjima iz područja...

Kako bi korisnicima EU sredstava omogućilo brži i jednostavniji pristup informacijama iz svijeta EU fondova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije razvilo je aplikaciju za mobilne telefone pod nazivom EUfondovi. 
Putem ove aplikacije moguće je primati obavijesti o svim aktualnostima, novim natječajima, edukacijama i raznim drugim događanjima iz područja EU fondova.

Aplikacija je u potpunosti besplatna i moguće ju je preuzeti putem Google Play Store-a (Android) i App Store-a (iOS).

„Uvjerena sam kako će nova aplikacija ubrzo postati popularna među građanima i poduzetnicima koji planiraju prijaviti projekte za EU sufinanciranje, budući da će od sada preko mobitela na jednostavan način moći pratiti sve bitne informacije o EU fondovima“, izjavila je ministrica Gabrijela Žalac.

Aplikacija je povezana s internetskim portalom www.strukturnifondovi.hr, koji predstavlja glavni izvor informacija o EU fondovima u Republici Hrvatskoj. Novi i redizajnirani portal sada stavlja veći naglasak na natječaje i omogućava veću preglednost važnih informacija te pruža bolje korisničko iskustvo.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je krajem prošle godine pokrenulo i sustav eFondovi, koji predstavlja novo sveobuhvatno informatičko rješenje koje korisnicima omogućuje jednostavniju, u potpunosti elektroničku prijavu projekta i učinkovito upravljanje njegovom provedbom.

Procesom digitalizacije Ministarstvo želi stvoriti preduvjete za potpuno elektroničku komunikaciju između korisnika bespovratnih sredstava i institucija. Jedan od glavnih ciljeva procesa je ubrzati postupak prijave i praćenja provedbe EU projekata od čega će najveću korist imati građani i tvrtke koje žele dobiti sredstva iz EU fondova, čime će se značajno doprinijeti povećanju apsorpcije EU sredstava.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
23/04/2018 Poduzetništvo

Uz viziju i dobru pripremu, sve se može: Europski projekt Z - Impuls za konkurentnost

Projekt je ukupno vrijedan 68.346,25 kuna, bespovratna sredstva Europske unije iznose 46.470,00 kuna

Više od četvrt stoljeća tradicije Foto studija Z u Novoj Gradiški, uz kvalitetu rada i profesionalne odnose s klijentima, omogućili su da taj obrt postane poznat ne samo u novogradiškoj sredini, već i puno dalje. Obrt je pokrenula Zdravka Senić, a nakon nje posao su nastavila njezina djeca, Igor Senić i Kristina Kovačević. Danas je Foto studio Z suvremeni...

Više od četvrt stoljeća tradicije Foto studija Z u Novoj Gradiški, uz kvalitetu rada i profesionalne odnose s klijentima, omogućili su da taj obrt postane poznat ne samo u novogradiškoj sredini, već i puno dalje. Obrt je pokrenula Zdravka Senić, a nakon nje posao su nastavila njezina djeca, Igor Senić i Kristina Kovačević. Danas je Foto studio Z suvremeni fotografski obrt koji pored svih foto-usluga nudi i mogućnost uokvirivanja i pakiranja fotografija i slika, izradu personaliziranih šalica, kao i mnoge druge usluge. Želeći povećati konkurentnost obrta širenjem kapaciteta proizvodnje i proizvodnih usluga fotografske djelatnosti, u Foto studiju Z osmislili su projekt "Z - Impuls za konkurentnost" koji je prijavljen i odobren za sufinanciranje sredstvima Europske unije.  Zahvaljujući projektu obrtu je omogućeno uvođenje novih tehnologija za proširenje kapaciteta i diverzifikaciju proizvodnje, a konkretno to znači nabavu fotoaparata, računala, varilice, sublimacijskog printera te pokretanje internetske stranice s web trgovinom.

- Kada čovjek ima viziju, kada se sve kvalitetno pripremi, onda bude i rezultata, a tako je i s našim projketom "Z - Impuls za konkurentnost". CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županje puno nam je pomogla, kako u pripremi dokumentacije, tako i u samoj prijavi na natječaj, a i kasnije u provedbi. Do sada je u realizaciji projekta odrađen najveći dio planiranih aktivnosti, nabavljen je fotoaparat, preša (varilica) i subimacijski printer za izradu personaliziranih šalica, i to svakodnevno uspješno primjenjujemo u našem radu. Preostalo je još računalo koje će doći do završetka projekta, kao i nova internetska stranica - zaključuje Kristina Kovačević.

Projekt je vrijedan ukupno 68.346,25 kuna, bespovratna sredstva Europske unije iznose 46.470,00 kuna Razdoblje provedbe je od  2. listopada 2017. do 2. svibnja 2018. godine. Uz viziju i dobru pripremu, sve se može.
Na fotografijama je oprema nabavljena zahvaljujući projektu "Z - Impuls za konkurentnost".

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200