Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji
11/10/2018

Prijavi svoj projekt i osvoji vrijednu nagradu!

Nagrada za najbolji projekt iznosi 7.500 eura, druga nagrada jest 5.000 eura, a treća 2.500 eura. Pobjednici će osim novčanom nagradom biti počašćeni i posjetom Europskom parlamentu.

Europski parlament i Međunarodna fondacija za nagradu Charlemagne (International Charlemagne Prize Foundation) iz Achena organiziraju dodjelu nagrada za europske projekte koje su osmislili i proveli mladi između 16 i 30 godina starosti.

Svrha ove nagrade jest pružiti mladim osobama diljem Europe pozitivne primjere djelovanja s naglaskom na vrijednost zajedničkog europskog...

Europski parlament i Međunarodna fondacija za nagradu Charlemagne (International Charlemagne Prize Foundation) iz Achena organiziraju dodjelu nagrada za europske projekte koje su osmislili i proveli mladi između 16 i 30 godina starosti.

Svrha ove nagrade jest pružiti mladim osobama diljem Europe pozitivne primjere djelovanja s naglaskom na vrijednost zajedničkog europskog projekta, njegova razvoja, kohezije i solidarnosti. Projekte mogu prijaviti pojedinci ili grupe mladih, a sadržaj projekata trebao bi promovirati razumijevanje različitosti, toleranciju, osjećaj zajedničkog europskog identiteta i integracije. Projekti mogu biti raznoliki i pokrivati različite vrste djelatnosti – od sporta, kulture, znanosti, umjetnosti, inovacija, pomoći obespravljenima i slabijima…

Nagradu će osvojiti troje pobjednika koje će nominirati nacionalni žiriji, a predstavnici svih zemalja bit će pozvani na završnu svečanost u Aachen u svibnju 2019. godine. Nagrada za najbolji projekt iznosi 7.500 eura, druga nagrada jest 5.000 eura, a treća 2.500 eura. Pobjednici će osim novčanom nagradom biti počašćeni i posjetom Europskom parlamentu.

Više informacija o nagradi možeš saznati ovdje.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
09/10/2018 Poduzetništvo

Nagrada Hrvatske udruge poslodavaca za primjere dobre prakse DOP-a

Prijave za HUP nagradu za DOP otvorene su do 2. studenoga 2018. godine.

Hrvatska udruga poslodavaca ponovno nagrađuje najbolje primjere društveno odgovornog poslovanja, a potaknuo nas je značajan uspjeh prethodne Nagrade Hrvatske udruge poslodavaca za primjere dobre prakse DOP-a te velik odaziv tvrtki na našem zadnjem natječaju. 
Kvalitetni i partnerski odnosi s dionicima te odgovorno raspolaganje resursima doprinose dugoročnoj...

Hrvatska udruga poslodavaca ponovno nagrađuje najbolje primjere društveno odgovornog poslovanja, a potaknuo nas je značajan uspjeh prethodne Nagrade Hrvatske udruge poslodavaca za primjere dobre prakse DOP-a te velik odaziv tvrtki na našem zadnjem natječaju. 
Kvalitetni i partnerski odnosi s dionicima te odgovorno raspolaganje resursima doprinose dugoročnoj održivosti tvrtki. Svakoga se dana uvjeravamo kako tvrtke koje primjenjuju principe društveno odgovornog poslovanja imaju dugoročnu konkurentsku prednost.  
Nagrađivanjem najboljih primjera društveno odgovornog poslovanja, HUP promiče i potiče njihovu sve širu primjenu u Hrvatskoj, kako bi od takvog poslovanja koristi imale i tvrtke i zajednica, što je zajednički interes svih dionika društva.
Prijave za HUP nagradu za DOP otvorene su do 2. studenoga 2018. godine.
Stoga, prijavite hvalevrijedne projekte, predstavite svoju tvrtku i pridružite nam se u prosincu na svečanoj dodjeli Nagrade Hrvatske udruge poslodavaca za najbolje primjere društveno odgovornog poslovanja. 
Na HUP-ovom tradicionalnom božićnom okupljanju poslodavaca bit će održana i svečana dodjela HUP Nagrade za društveno odgovorno poslovanje.
Prijavni obrazac i Dokument s više informacija o samom HUP DOP natječaju.

 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
05/10/2018

Najveće okupljanje EU stručnjaka u Hrvatskoj: Konferencija „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“

Žalac: Cilj je do kraja godine ugovoriti najmanje 60% raspoloživih EU sredstava

U petak 5. listopada 2018. u Šibeniku je održana konferencija „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ koja je okupila više od 700 sudionika. Na konferenciji su razmijenjena iskustva u provedbi EU fondova i predstavljene aktualne politike i razvojni programi čiji je cilj omogućiti ravnomjerni regionalni razvoj svih krajeva Republike Hrvatske kao i mogućnosti...

U petak 5. listopada 2018. u Šibeniku je održana konferencija „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ koja je okupila više od 700 sudionika. Na konferenciji su razmijenjena iskustva u provedbi EU fondova i predstavljene aktualne politike i razvojni programi čiji je cilj omogućiti ravnomjerni regionalni razvoj svih krajeva Republike Hrvatske kao i mogućnosti financiranja regionalnoga razvoja sredstvima fondova i programa Europske unije.

Konferenciju su uvodnim obraćanjima otvorili ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, a povjerenik Europske komisije za proračun i ljudske resurse Günther H. Oettinger, prisutnima se obratio video porukom. Uz ministre Horvata, Ćorića, Butkovića te ministricu Divjak, konferenciji su nazočili župani, gradonačelnici, konzultanti, predstavnici razvojnih agencija te korisnici EU fondova.

„EU fondovi za Hrvatsku imaju dva temeljna značaja, a to je smanjenje unutarnjih raznolikosti u pogledu razvijenosti županija i naših krajeva te da u što kraćem roku dosegnemo razvoj drugih članova EU“, istaknuo je predsjednik Vlade RH Plenković.

„Novim zakonskim okvirima, mjerama, strateškim okvirima i instrumentima izvršili smo snažan zamah u sustavu korištenja fondova Europske unije, a regionalnom razvoju osigurali ravnomjernost i održivost. Nastavit ćemo s koordinacijom aktivnosti državnog i javnog sektora radi pravovremene i kvalitetne pripreme velikih i strateških projekata u sektorima prometa, zaštite okoliša, gospodarenja vodama, znanosti, obrazovanja, zdravstva i informacijskih i komunikacijskih tehnologija“, rekla je ministrica Žalac.

Također, u okviru konferencije ministri i visoki dužnosnici iz Slovačke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovenije te Malte sudjelovali su u raspravi o planovima za sljedeće financijsko razdoblje nakon 2020. godine te o nepravilnostima u provedbi projekata financiranih iz EU fondova i mogućnostima za brži razvoj putem EU fondova. 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
03/10/2018 Poljoprivreda i ruralni razvoj

Do kraja listopada otvoren natječaj za obnovu poljoprivrednog potencijala

Na raspolaganju je ukupno 50 milijuna kuna za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima, s ciljem održanja poljoprivredne proizvodnje.

Prijave na natječaj za operaciju 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ otvorene su do kraja ovog mjeseca. Na raspolaganju je ukupno 50 milijuna kuna za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima, s ciljem održanja poljoprivredne proizvodnje. Prihvatljivi korisnici su fizičke i...

Prijave na natječaj za operaciju 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ otvorene su do kraja ovog mjeseca. Na raspolaganju je ukupno 50 milijuna kuna za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima, s ciljem održanja poljoprivredne proizvodnje. Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu, a intenzitet potpore iznosi do 100% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Više o natječaju saznajte ovdje. 

„Uz ovu mjeru za obnovu proizvodnog potencijala uništenog elementarnim nepogodama imamo i mjeru 17 kroz koju pokrivamo 70% premije osiguranja, a mjere se mogu kombinirati i jedna ne isključuje drugu. Klima se drastično mijenja, vremenske nepogode su sve češće i razornije, ali pravovremenim osiguranjem proizvodnje štete se mogu uvelike umanjiti.“

– izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar Tomislav Tolušić te dodao:

„Ove godine imamo dvostruko više premija osiguranja u odnosu na prošlu godinu. Maksimalni iznos godišnje potpore po korisniku je 75.000 eura, a natječaj je otvoren do kraja ove godine! Na raspolaganju je 70 milijuna kuna. “

Više o subvencioniranim policama osiguranja saznajte ovdje.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
01/10/2018 Poduzetništvo

Novi impuls za kvalitetnije instalacije, europski projekt tvrtke Voda Plin Centralno Ramić d.o.o.

Projekt je vrijedan 277.625,00 kuna, a provodi se od 4. listopada 2017. do 4. listopada 2018. godine

Slavonskobrodska tvrka Voda Plin Centralno Ramić d.o.o. uspješno posluje već 22 godine. Tvrtka je osnovana 1996., i u samom početku imala je jednog radnika. Kvalitetnim obavljanjem usluga, te rastom prometa svake godine zabilježen je napredak te danas VPC Ramić zapošljava 11 radnika. - Tvrtka se bavi ugradnjom i rekonstrukcijom vodovodnih instalacija, kanalizacije,...

Slavonskobrodska tvrka Voda Plin Centralno Ramić d.o.o. uspješno posluje već 22 godine. Tvrtka je osnovana 1996., i u samom početku imala je jednog radnika. Kvalitetnim obavljanjem usluga, te rastom prometa svake godine zabilježen je napredak te danas VPC Ramić zapošljava 11 radnika. - Tvrtka se bavi ugradnjom i rekonstrukcijom vodovodnih instalacija, kanalizacije, klimatizacije, kao i centralnog grijanja. Od 2013. godine tržište smo proširili na Njemačku gdje se trenutačno nalazi naših pet radnika i uspješno se hvataju u koštac s najzahtjevnijim poslvima u svom području djelovanja - ističe Zdravko Ramić, direktor tvrtke. 
Kako bi ojačali konkurentnost poduzeća u djelatnosti uvođenja instalacija, vodovoda, kanalizacija, plina i instalacija za grijanje i klimatizaciju, u tvrtki VPC Ramić d.o.o. osmislili su, te uz Potporu CTR - Razvojne agencije Brodsko-posavske županije, na natječaj uspješno prijavili europski projekt "Novi impuls za kvalitetnije instalacije". Glavni cilj projekta je povećanje prihoda te zapošljavanje nova dva radnika, što će se moći ostvariti zahvaljujući nabavi novih strojeva i opreme.
Projekt "Novi impuls za kvalitetnije instalacije" ukupno je vrijedan 277.625,00 kuna, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Razdoblje provedbe projekta je od 4. listopada 2017. do 4. listopada 2018. godine.
U samom projektu ističu se glavne aktivnosti:
1. Povećanje kapaciteta i poboljšanje učinkovitosti usluga nabavom novih strojeva i opreme (element se odnosi na nabavu tri bušilice, bušilice za mokro bušenje, stroja za odštopavanje kanalizacije, tri aku-bušilice, elektro rezača navoja, dva usisavača za usisavanje građevinske prašine, baterijske radijalne prese, kamere za snimanje šupljina, okana i cijevi, te nabavu uređaja za elektro zamrzavanje cijevi i ormara s profi alatom)
2. Promidžba i vidljivost
3. Upravljanje projektom i administracija
U realizaciji projekta potpisani su ugovori o nabavi robe s isporučiteljima, te su u tvrtki VPC Ramić sada znatno opremljeniji i osposobljeniji za obavljanje svojih svakodnevnih poslova. Isporučene su tri bušilice, zatim bušilice za mokro bušenje, tri aku-bušilice i dva usisavača za usisavanje građevinske prašine, a u u tijeku je isporuka ostalih strojeva: stroj za odštopavanje kanalizacije, elektro rezač navoja, baterijska radijalna presa za spajanje cijevi, uređaj za elektro zamrzavanje cijevi, ormar s profi alatom i kamera za snimanje šupljina, okana i cijevi.
Na fotografijama je dio opreme nabavljen zahvaljujući projektu "Novi impuls za kvalitetnije instalacije".

Projekt je vrijedan 277.625,00 kuna, a provodi se od 4. listopada 2017. do 4. listopada 2018. godine

 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
28/09/2018

Potpisani sporazumi o korištenju opreme iz projekta

Sporazum o dodjeli 2.154.000 kuna vrijedne opreme na korištenje institucijama u sastavu Stožera CZ Brodsko-posavske nabavljene u sklopu aktivnostima na projektu ,,JointContribution to Enhanced Transnational Emergency Preparedness in The SavaBasin – JENTRAP potpisan je danas u Velikoj vijećnici županijske uprave.

Sporazum o dodjeli 2.154.000 kuna vrijedne opreme na korištenje institucijama u sastavu Stožera CZ Brodsko-posavske nabavljene u sklopu aktivnostima na projektu ,,JointContribution to Enhanced Transnational Emergency Preparedness in The SavaBasin – JENTRAP potpisan je danas u Velikoj vijećnici županijske uprave. Tako su za potrebe javnih vatrogasnih postrojbi nabavljene dvije...

Sporazum o dodjeli 2.154.000 kuna vrijedne opreme na korištenje institucijama u sastavu Stožera CZ Brodsko-posavske nabavljene u sklopu aktivnostima na projektu ,,JointContribution to Enhanced Transnational Emergency Preparedness in The SavaBasin – JENTRAP potpisan je danas u Velikoj vijećnici županijske uprave. Tako su za potrebe javnih vatrogasnih postrojbi nabavljene dvije visokotlačne pumpe za vodu kapaciteta 310 litara po sekundi s visinom dobave od 14 metara i ukupno su vrijedne oko 715.000 kuna. Strateški i logistički timovi opremljeni su novom opremom za spašavanje odnosno suhim odijelima. čamcima s prikolicama, a za potrebe tima za spašavanje iz vode nabavljena je nova ronilačka oprema. Tim za hitne intervencije dobio je novu opremu za hitnu pomoć koja se sastoji od nosila, automatskih defibrilatora i trijažnih torbi, a također poboljšan je monitoring okoliša i spremnost za hitne situacije kroz opremanje Zavoda za javno zdravstvo laboratorijskom opremom i opremom za terenski rad u vidu ionskog kromatografa, spektrofotometra, terenskog konduktometra i oksimetra.

Za dodjelu ove opreme na korištenje, predstavnici institucija - Hrvatske gorske službe spašavanja, Zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za hitnu medicinu, KPA „Marsonia", Vatogasne zajednice Brodsko-posavske županije te Razvojne agncije BPŽ CTR-a, potpisali su Sporazum sa županom Brodsko-posavske županije Danijelom Marušićem i načelnikom stožera CZ BPŽStjepanom Bošnjakovićem.

U sklopu današnje svečanosti ukratko su predstavljeni rezultati projekta „JENTRAP" koji su Brodsko-posavska županija i Grad Šabac provodili s ciljem povećanja spremnosti za obranu od poplava i smanjenje šteta od poplave u slivu rijeke Save, a koji se financira sredstvima Europske unije iz IPA fondova i programa prekogranične suradnje Srbija – Hrvatska. Ukupna vrijednost ovog projekta je 887.501,95 eura u čemu je Hrvatska strana sudjelovala sa 445.204,07 eura (EU financiranje (80,86%) - 359.992,01 eura vlastito sufinanciranje (19,14%) 85.212,06 eura) a Srbija sa 444.452,85 eura (EU financiranje (80,88%) 359.452,85 EUR, vlastito sufinanciranje (19,12%) 85.000,00 eura).

S obzirom na njihovo profesionalno iskustvo i ulogu u kriznim situacijama definirane su ciljane skupine koje su bile direktno uključene u projekt: krizni stožeri – Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije i Krizni štab Grada Šabca, ključni članovi kriznih stožera: zavodi za javno zdravstvo, zavod i službe za hitnu medicinu, spasilačke službe i specijalizirani timovi, vatrogasne postrojbe, Sektor za izvanredne situacije u Republici Srbiji, nevladine organizacija kao i lokalne i regionalne vlasti u slivu rijeke Save.

Na današnjem sastanku rečeno je kako je u potpunosti ostvaren opći cilj projekta, odnosno postignuta je transnacionalna spremnost za obranu od poplava i smanjenje šteta od poplave u slivu rijeke Save, a poboljšanjem tehničkih kapaciteta osigurana je viša razina monitoringa, predviđanja i spremnosti u slučaju poplava.

Također, Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije i Krizni štab grada Šabca povećao je razinu spremnosti i organiziranosti kroz razmjenu iskustava i znanja o kriznim situacijama te donošenjem zajedničkih smjernica za djelovanje u tim situacijama. Projekt je omogućio prijenos dobre prakse u radu Stožera/Štaba u obje države s ciljem postizanja bržeg djelovanja i efikasnije suradnje u kriznim situacijama od čega će velike koristi imati stanovnici Brodsko-posavske županije i Mačvanskog okruga, kao i stanovnici šireg prekograničnog područja te svi dionici u kriznim situacijama. S ciljem podizanja svijesti šire javnosti s načinima reagiranja ipostupanjima u kriznim situacijama uzrokovanim prirodnim nepogodama, posebno poplavama, u sklopu projekta „JENTRAP" poduzete su razne aktivnosti usmjerene ka koordiniranom i educiranom angažiranju i aktivizmu pojedinaca u kriznim situacijama.

Primjer je to dobre međudržavne suradnje i korištenja EU fondova, ali i skrbi o građanima i imovini u vrijeme kada poplave ali i druge prirodne katastrofe postaju sve češća pojava – rekao je danas okupljenima župan Marušić te najavio sličan projekt koji će Brodsko-posavska županija provoditi s Bosnom i Hercegovinom i za koji su već održani inicijalni sastanci.

Izvor: Brodsko-posavska županija

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200