Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji
29/08/2019 Poljoprivreda i ruralni razvoj

LAG-ovi do sada objavili 142 LAG natječaja vrijednosti 233 milijuna kuna

Od strane LAG-ova odabrano je i proslijeđeno u Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju projekata u iznosu 109 milijuna kuna. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je projekte u vrijednosti 71,3 milijuna kuna te je krajnjim korisnicima isplaćeno 28,6 milijuna kuna.

LAG-ovi su do sada objavili 142 natječaja u vrijednosti 233 milijuna kuna što iznosi 66% sredstava koji su predviđeni za provedbu lokalnih razvojnih strategija LAG-ova odnosno LAG natječaja. Od strane LAG-ova odabrano je i proslijeđeno u Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju projekata u iznosu 109 milijuna kuna. Agencija za plaćanja u poljoprivredi,...

LAG-ovi su do sada objavili 142 natječaja u vrijednosti 233 milijuna kuna što iznosi 66% sredstava koji su predviđeni za provedbu lokalnih razvojnih strategija LAG-ova odnosno LAG natječaja. Od strane LAG-ova odabrano je i proslijeđeno u Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju projekata u iznosu 109 milijuna kuna. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je projekte u vrijednosti 71,3 milijuna kuna te je krajnjim korisnicima isplaćeno 28,6 milijuna kuna.

LAG-ovi su u razdoblju od veljače 2018. godine do 23. kolovoza 2019. raspisali LAG natječaje za sljedeće tipove operacija:

Tip operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”
Do sada je 53 LAG-a objavilo 68 LAG natječaja za ovaj tip operacije, sa ukupnim iznosom sredstava u objavljenim LAG natječajima od 96,5 milijuna kuna. 50 LAG-ova završilo je LAG natječaje i učitalo 702 odabranih projekata u AGRONET sustav (na provjeru Agenciji za plaćanja u poljoprivredu, ribarstvu i ruralnom razvoju prije konačnog odobravanja) ukupne vrijednosti odabranih sredstava u iznosu od 78 milijuna kuna. Ukupan broj odluka o dodjeli sredstava iznosi 640, a iznos dodijeljenih sredstava 71,2 milijuna kuna. Zaprimljeno je 576 zahtjeva za isplatu prve rate sa ukupnim iznosom zatražene potpore od 32,1 milijuna kuna te je izdano 513 odluka o isplati sa ukupnim iznosom isplaćene potpore od 28,6 milijuna kuna. Zaprimljeno je 64 zahtjeva za isplatu druge rate te ukupni iznos zatražene potpore iznosi 3,5 milijuna kuna. Ukupni iznos isplaćene potpore iznosi 1,3 milijuna kuna.

Tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”
Do sada je 44 LAG-a objavilo 48 LAG natječaja za ovaj tip operacije sa ukupnim iznosom sredstava od 102,1 milijuna kuna. 17 LAG-ova završilo je natječaje i učitalo 139 odabranih projekata (ZP) na provjeru prije konačnog odobravanja te trenutni ukupni iznos zatražene potpore iznosi 31,1 milijuna kuna.

Tip operacije 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava”

Do sada je ukupno 19 LAG-ova objavilo 19 LAG Natječaja za ovaj tip operacije u vrijednosti 27,9 milijuna kuna.

Tip operacije 4.2.1. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima”
Do sada je ukupno sedam LAG-ova objavilo 7 LAG natječaja za ovaj tip operacije u vrijednosti od 6,7 milijuna kuna.

Do kraja 2019. godine u planu je da se LAG-ovima od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju omogući raspisivanje LAG natječaja za sljedeće tipove operacija:
• tip operacije 6.1.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima”
• tip operacije 6.4.1. „Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“
• Natječaj za tip operacije 4.4.1. „Neproizvodna ulaganja vezana uz očuvanje okoliša“
• Natječaj za tip operacije 8.5.2. “Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture”.

Izvor: APPRRR

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
29/08/2019 Poduzetništvo

Još jedan europski projekt tvrtke Ergo klamerice

Učinkovita i konkurentna proizvodnja za klamerice budućnosti

Ergo klamerice d.o.o. provodi projekt pod nazivom "Učinkovita i konkurentna proizvodnja za klamerice budućnosti" koji je usmjeren na rješavanje problema koji dovode do smanjene učinkovistosti i efektivnosti te uvelike narušavaju daljnji rast i razvoj tvrtke. Tvrtka je dosegnula maksimum postojećih proizvodnih i skladišnih kapaciteta, te više nije u...

Ergo klamerice d.o.o. provodi projekt pod nazivom "Učinkovita i konkurentna proizvodnja za klamerice budućnosti" koji je usmjeren na rješavanje problema koji dovode do smanjene učinkovistosti i efektivnosti te uvelike narušavaju daljnji rast i razvoj tvrtke. Tvrtka je dosegnula maksimum postojećih proizvodnih i skladišnih kapaciteta, te više nije u mogućnosti zadovoljiti potrebe kupaca, što za sobom nosi velike rizike: od napuštanja postojećih kupaca, gubitka dijela tržišta, nemogućnost daljnjeg širenja i napredovanja. 

Proizvodnja tvrtke odvija se na dvije odvojene lokacije u Lužanima, u Ulici Vladimira Nazora 78 i Vladimira Nazora 221, prilikom čega se javlja dodatan problem gubitka vremena na prijevoz repromaterijala i radne snage, a i privremeno skladište u Nazorovoj 221 ne pruža odgovarajuće uvijete za skladištenje.                                     
Kako bi se otklonili ti problemi, provest će se aktivnosti rekonstrukcije i dogradnje proizvodne hale, dogradnje skladišnog prostora, reorganizacija proizvodnih jedinica te tehnološko opremanje prostora.

Aktivnosti projekta:
1. Povećanje kapaciteta i integracija proizvodnih procesa
2. Širenje kapaciteta i poboljšanje skladišnih uvjeta
3. Predstavljanje proizvoda tvrtke na međunarodnom sajmu 
4. Promidžba i vidljivost 
    
Kako ističu u tvrtki Ergo klamerice d.o.o., u dosadašnjem provedbenom razdoblju projekta provedena je nabava strojeva i opreme, potpisani su ugovori s pet dobavljača. Do sada odrađena nabava: tri štance za proizvodnju klamerica, jedna linija za proizvodnju trake, aparat za čeono varenje, jedan čeoni elektroviličar, dva ručna električna i pet paletnih viličara, automatizacija za nove strojeve, namještaj za skladišni i proizvodni dio hale (paletni regali, garderobni ormari, stolice…).
U tijeku je popunjavanje prostora, odnosno skladišnih regala, gotovim proizvodima i repromaterijalima. Novo skladište osim bolje preglednosti pruža i odgovarajuće uvjete skladištenja dobara, bez opasnosti za oštećivanje uslijed nepogodnih vremenskih uvjeta ili mogućnosti urušavanja zbog dotrajalosti polica. Puno je bolja osvijetljenost, a transportni putevi su prohodni u potpunosti.
Priprema i provedba projekta odvija se u suradnji s Centrom za razvoj Brodsko-posavske županije. Cijeli projekt, kao i svi njegovi rezultati, bit će predstavljeni potencijalnim kupcima i javnosti na međunarodnom sajmu u Koelnu.

Ukupna vrijednost projekta: 12.205.368,18 kuna, sufinanciranje Europske unije: 3.544.846,74 kuna
Razdoblje provedba projekta: od 15. prosinca 2017. do 15. prosinca 2019. godine
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog priloga isključiva je odgovornost tvrtke Ergo klamerice d.o.o.

Izvor: Posavska Hrvatska

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
22/08/2019

Nacionalna zaklada raspisala četiri natječaja za dodjelu institucionalnih podrški udrugama

Rok za prijavu je do 16. rujna 2019. godine do 12:00 sati.

Dana 16. kolovoza 2019. godine Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva raspisala je četiri natječaja za dodjelu institucionalnih podrški udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnog društva u Republici Hrvatskoj, udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade, udrugama iz...

Dana 16. kolovoza 2019. godine Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva raspisala je četiri natječaja za dodjelu institucionalnih podrški udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnog društva u Republici Hrvatskoj, udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade, udrugama iz Domovinskoga rata u Republici Hrvatskoj koje djeluju na lokalnoj razini i udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini.

Udruge koje su prihvatljive sukladno kriterijima natječaja mogu ostvariti jednu od sljedećih institucionalnih podrški:

1. Institucionalna podrška udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i društvenom razvoju u Republici Hrvatskoj:
– do 300.000,00 HRK: do deset podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje pet godina od dana registracije do dana raspisivanja natječaja
– do 200.000,00 HRK: do deset podrški podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje tri godine od dana registracije do dana raspisivanja natječaja
– do 100.000,00 HRK: do pet podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje jednu godinu od dana registracije do dana raspisivanja natječaja.

2. Institucionalna podrška udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade
– do 300.000,00 HRK: do deset podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje pet godina od dana registracije do dana raspisivanja natječaja
– do 200.000,00 HRK: do pet podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje tri godine od dana registracije do dana raspisivanja natječaja
– do 100.000,00 HRK: do pet podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje jednu godinu od dana registracije do dana raspisivanja natječaja.

3. Institucionalna podrška udrugama iz Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj koje djeluju na lokalnoj razini
– do 300.000,00 HRK: do deset podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje pet godina od dana registracije do dana raspisivanja natječaja
– do 200.000,00 HRK: do pet podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje tri godine od dana registracije do dana raspisivanja natječaja
– do 100.000,00 HRK: do pet podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje jednu godinu od dana registracije do dana raspisivanja natječaja.

4. Institucionalna podrška udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini
– do 300.000,00 HRK: do deset podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje pet godina od dana registracije do dana raspisivanja natječaja
– do 200.000,00 HRK: do pet podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje tri godine od dana registracije do dana raspisivanja natječaja
– do 100.000,00 HRK: do pet podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje jednu godinu od dana registracije do dana raspisivanja natječaja.

Rok za prijavu je do 16. rujna 2019. godine do 12:00 sati.

Izvor: https://zaklada.civilnodrustvo.hr/

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
20/08/2019 Poduzetništvo

Javni poziv-dodjela potpora-Programa potpora male vrijednosti za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrt

Ukupna raspoloživa sredstva namijenjena za dodjelu potpora po ovom Javnom pozivu iznose 320.000,00 kuna

Temeljem članka 17. ²Programa potpora male vrijednosti za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva Brodsko-posavske županije za 2019. godinu"

(„Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije", broj 10/19) i Odluke Župana KLASA: 402-07/19-01/03, URBROJ: 2178/1-11-01-19-01 od 29. svibnja 2019. godine

BRODSKO - POSAVSKA ŽUPANIJA

UPRAVNI...

Temeljem članka 17. ²Programa potpora male vrijednosti za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva Brodsko-posavske županije za 2019. godinu"

(„Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije", broj 10/19) i Odluke Župana KLASA: 402-07/19-01/03, URBROJ: 2178/1-11-01-19-01 od 29. svibnja 2019. godine

BRODSKO - POSAVSKA ŽUPANIJA

UPRAVNI ODJEL ZA GOSPODARSTVO

  

objavljuje

J A V N I   P O Z I V

 za dodjelu potpora temeljem Programa potpora male vrijednosti za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva Brodsko-posavske županije za 2019. godinu

 

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Brodsko-posavske županije (u daljem tekstu: Županija) temeljem ²Programa potpora male vrijednosti za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva Brodsko-posavske županije za 2019. godinu"  (u daljnjem tekstu: Program).

Ukupna raspoloživa sredstva namijenjena za dodjelu potpora po ovom Javnom pozivu iznose 320.000,00 kuna, a planirana su u Proračunu Brodsko-posavske županije za 2019. godinu, Razdjelu 003 Upravni odjel za gospodarstvo.

U okviru ovog Javnog poziva realiziraju se sljedeći Projekti:

1.   Projekt dodjele potpora male vrijednosti proizvođačima namještaja iz Brodsko-posavske županije za pojedinačne nastupe na sajmovima u zemlji i inozemstvu u 2019. godini;

2.   Projekt dodjele potpora male vrijednosti poduzetnicima iz Brodsko-posavske županije za Certifikaciju sustava kvalitete u 2019. godini;

3.   Projekt dodjele potpora male vrijednosti poduzetnicima iz Brodsko-posavske županije za pojedinačne nastupe na sajmovima i manifestacijama u vezi s poduzetništvom i obrtništvom u 2019. godini;

4.   Projekt dodjele potpora male vrijednosti poduzetnicima iz Brodsko-posavske županije za troškove prijave projektnih prijedloga;

5.   Projekt dodjele potpora male vrijednosti poduzetnicima iz Brodsko-posavske županije za povećanje konkurentnosti prerađivačke industrije u 2019. godini.

Potpore koje se dodjeljuju na temelju ovog Javnog poziva su potpore male vrijednosti sukladno Uredbi Komisije EU br. 1407/2013 od 18. prosinca 2013. o primjeni članaka 107. i 108. Ugovora o funkcioniranju EU na de minimis potpore (Službeni list Europske unije L352 od 24. prosinca 2013. godine).

Priloge i obrasce možete pronaći OVDJE.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
19/08/2019

Započeo program osposobljavanja njegovateljica, u sklopu projekta Suradnja za uspjeh 3

Ukupna vrijednost projekta, odnosno EU potpore je 1.693.623,86 kuna

Danas je u organizaciji Centra za razvoj Brodsko-posavske županije, u sklopu projekta „Suradnja za uspjeh 3“, započeo program osposobljavanja za njegovatelje. Program će provoditi Pučko otvoreno učilište Libar, a vrijednu višemjesečnu izobrazbu...

Danas je u organizaciji Centra za razvoj Brodsko-posavske županije, u sklopu projekta „Suradnja za uspjeh 3“, započeo program osposobljavanja za njegovatelje. Program će provoditi Pučko otvoreno učilište Libar, a vrijednu višemjesečnu izobrazbu pohađat će 20 polaznika. Projekt se 100% financira iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta, odnosno EU potpore je 1.693.623,86 kuna, u usmjeren je na ranjive skupine - nezaposlene osobe - definirane Strategijom razvoja ljudskih potencijala Brodsko-posavske županije 2016.-2020.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
08/08/2019

Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019.-2020.)

Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava “ Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019.-2020.)” ukupne vrijednosti 25.000.000,00 HRK.

Dana 30. srpnja 2019. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je otvoreni trajni Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava “ Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019.-2020.)” ukupne vrijednosti  25.000.000,00 HRK.
Ovaj Poziv usmjeren je na ublažavanje najgorih oblika dječjeg...

Dana 30. srpnja 2019. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je otvoreni trajni Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava “ Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019.-2020.)” ukupne vrijednosti  25.000.000,00 HRK.
Ovaj Poziv usmjeren je na ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u javnim osnovnim školama. Isti predstavlja dodanu vrijednost postojećim nacionalnim programima i nije zamjena postojećih programa subvencioniranja prehrane već dodana vrijednost kojom će pomoć biti dostupna većem broju djece.

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva su jedinice lokalne i/ili regionalne (područne) samouprave – osnivači javnih osnovnih škola koje se nalaze u jedinicama područne (regionalne) samouprave razvrstanim kao područja s indeksom razvijenosti ispod 105% (skupina I., II. i III.) prema Vrijednosti indeksa razvijenosti i pokazatelja za izračun indeksa razvijenosti prema novom modelu izračuna na županijskoj razini za razdoblje 2014. – 2016.
 
Natječajna dokumentacija dostupna je na relevantnoj mrežnoj stranici za strukturne fondove:
 
https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/osiguravanje-skolske-prehrane-za-djecu-u-riziku-od-siromastva-skolska-godina-2019-2020/

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200