Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji
07/04/2020

Raspisan natječaj u okviru programa LIFE za zaštitu okoliša i klime

Ove godine izdvojeno je više od 450 milijuna eura za projekte zaštite prirode, zaštite okoliša i klimatskih akcija. Podnošenje zahtjeva i za tradicionalne i za integrirane projekte je kroz dvostupanjski postupak. Prvi rok za predaju projektne ideje je do srpnja 2020. godine.

Europska komisija raspisala je natječaj za prijavu projekata u 2020. godini u okviru programa LIFE. Program LIFE financira projekte u okviru svojih pod programa za zaštitu okoliša i klime, pomažući u provedbi Europskog zelenog sporazuma .
 
Većina LIFE projekata su takozvani tradicionalni projekti koji se mogu koordinirati od strane pravnih osoba...

Europska komisija raspisala je natječaj za prijavu projekata u 2020. godini u okviru programa LIFE. Program LIFE financira projekte u okviru svojih pod programa za zaštitu okoliša i klime, pomažući u provedbi Europskog zelenog sporazuma .
 
Većina LIFE projekata su takozvani tradicionalni projekti koji se mogu koordinirati od strane pravnih osoba registriranih u EU. Navedeno uključuje javne ustanove, poduzeća i nevladine organizacije. 
 
Prijave se prihvaćaju i za veće takozvane integrirane projekte, koji vode strateške planove EU o okolišu i klimi te imaju tendenciju ka regionalnoj, multiregionalnoj, nacionalnoj ili transnacionalnoj dimenziji.
 
Ove godine izdvojeno je više od 450 milijuna eura za projekte zaštite prirode, zaštite okoliša i klimatskih akcija. Podnošenje zahtjeva i za tradicionalne i za integrirane projekte je kroz dvostupanjski postupak. Prvi rok za predaju projektne ideje je do srpnja 2020. godine.
 
Više informacija o načinu i rokovima prijave, kao i općenito o samom programu možete pronaći na poveznici .
 
Zbog novonastale situacije vezano za pandemiju COVID-19, Europska komisija je već uvela određene mjere radi smanjenja utjecaja ograničenja zbog pandemije koronavirusa te one uključuju:
• Svi rokovi za podnošenje produžuju se za mjesec dana.
• Privatni subjekti više nisu dužni raspisivati otvorene natječaje za ugovore veće od 135 000 eura.
• Projekti mogu financijski podržati male, lokalne inicijative.
• Posebni odjeljak o start-up tvrtkama integriran je u smjernice.
Trenutno se razmatraju dodatne mjere. Više o samim mjerama možete proučiti putem poveznice .

 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
07/04/2020

120 milijuna kuna za razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima – objavljen drugi natječaj za podmjeru 6.4.

Najniži iznos javne potpore po korisniku iznosi 3.500,00 eura, a najviši 200.000,00 eura u protuvrijednosti u kunama, tijekom razdoblja od tri uzastopne fiskalne godine. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za ovaj natječaj iznosi 120.000.000,00 kuna.

Dohodak od poljoprivrednih djelatnosti stanovništvo ruralnih područja nadopunjuje dohotkom od nepoljoprivrednih djelatnosti i ostaje živjeti i raditi u ruralnim krajevima. Ministarstvo poljoprivrede podupire nastojanja daljnjeg razvoja gospodarskih aktivnosti poljoprivrednih gospodarstava i izvan uobičajenih poljoprivrednih aktivnosti, a u cilju očuvanja postojećih radnih mjesta u...

Dohodak od poljoprivrednih djelatnosti stanovništvo ruralnih područja nadopunjuje dohotkom od nepoljoprivrednih djelatnosti i ostaje živjeti i raditi u ruralnim krajevima. Ministarstvo poljoprivrede podupire nastojanja daljnjeg razvoja gospodarskih aktivnosti poljoprivrednih gospodarstava i izvan uobičajenih poljoprivrednih aktivnosti, a u cilju očuvanja postojećih radnih mjesta u ruralnim područjima i stvaranja preduvjeta za nova radna mjesta, održivi razvoj ruralnih područja i, u konačnici, smanjenje depopulacije. Sredstvima Programa ruralnog razvoja Ministarstvo poljoprivrede daje potporu upravo takvim investicijama i to do 70 % ukupno prihvatljivih troškova ulaganja.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu tipa operacije 6.4.1. „Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje 12 mjeseci u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu, u rangu mikro i malih poslovnih subjekata, a koja pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva (SO) najmanje 2.000 eura i koji ovim ulaganjima razvijaju nepoljoprivrednu djelatnost.

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava, a po projektu se financira do 70 % od ukupnih prihvatljivih troškova. Najniži iznos javne potpore po korisniku iznosi 3.500,00 eura, a najviši 200.000,00 eura u protuvrijednosti u kunama, tijekom razdoblja od tri uzastopne fiskalne godine. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za ovaj natječaj iznosi 120.000.000,00 kuna.

Prihvatljiva su ulaganja u jedan od sektora:
a) prerada i/ili marketing i/ili izravne prodaje proizvoda, marketing se mora odnositi na predmet prerade, gdje izlazni proizvod ne smije bit proizvod iz Priloga I Ugovora o funkcioniranju Europske unije
b) usluga u ruralnim područjima, a koji može obuhvaćati:
– usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima,
– usluge u društvenim djelatnostima i
– intelektualne usluge
c) tradicijskih i umjetničkih obrta,
d) turizma u ruralnom području.

Prijave na natječaj za operaciju 6.4.1. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zaprimat će u razdoblju od 6. svibnja 2020. godine do 6. srpnja 2020. godine.

Dokumentaciju možete preuzeti na poveznici: Natječaj za tip operacije 6.4.1. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
06/04/2020

VAŽNO! Obavijest udrugama i neprofitnim organizacijama na području Brodsko-posavske županije

Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko-posavske županije će pravovremeno obavijestiti sve udruge i neprofitne organizacije putem web stranice Brodsko-posavske županije o prestanku obustave financiranja.

Sukladno Odluci o ograničavanju korištenja sredstava predviđenih Državnim proračunorn Republike Hrvatske i financijskim planovima izvanproračunskih korisnika Državnog proračuna za 2020. godinu Vlade Republike Hrvatske ("Narodne novine" broj 41/20), a uzimajući u obzir cijelu situaciju uslijed epidemije bolesti COVID-19, obavještavamo Vas da ce Upravni odjel za...

Sukladno Odluci o ograničavanju korištenja sredstava predviđenih Državnim proračunorn Republike Hrvatske i financijskim planovima izvanproračunskih korisnika Državnog proračuna za 2020. godinu Vlade Republike Hrvatske ("Narodne novine" broj 41/20), a uzimajući u obzir cijelu situaciju uslijed epidemije bolesti COVID-19, obavještavamo Vas da ce Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko-posavske županije (u daljnjem tekstu: Županija) koji financira i ugovara provedbu programa i projekata od općeg interesa za opće dobro na temelju provedenih javnih natječaja odnosno poziva, do daljnjega privremeno obustaviti donacije koje su se trebale provoditi po javnim natječajima odnosno pozivima kako slijedi:

  • Javni poziv za prijavu projekata/programa za dodjelu financijskih sredstava Obrtničkoj komori Brodsko-posavske županije i udruženjima obrtnika na području Brodsko-posavske županije u 2020. godini koji je objavljen na mrežnirn stranicama Županije 24. veljače 2020. godine;
  • Javni natječaj za financiranje programa, projekata i manifestacija udruga koje doprinose razvoju poljoprivrede na području Brodsko-posavske županije za 2020. godinu koji je objavljen na mrežnirn stranicama Županije 26. veljače 2020. godine;
  • Javni natječaj za financiranje jednokratnih aktivnosti udruga koje su od interesa za Brodsko-posavsku županiju iz područja vatrogastva za 2020. godinu koji je objavljen na mrežnim stranicama Županije 28. veljače 2020. godine;
  • Javni natječaj za financiranje projekata udruga iz područja razvoja i promoviranja IKT sektora Brodsko-posavske županije za 2020. godinu koji je objavljen na mrežnim stranicama Županije 02. ožujka 2020. godine;
  • Javni natječaj za financiranje programa/projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija koje doprinose razvoju gospodarstva na području Brodsko-posavske županije za 2020. godinu koji je objavljen na mrežnirn stranicama Županije 03. travnja 2020. godine;

Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko-posavske županije će pravovremeno obavijestiti sve udruge i neprofitne organizacije putem web stranice Brodsko-posavske županije o prestanku obustave financiranja.

 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
06/04/2020

Izmjene Natječaja za mjeru Ulaganja u vinarije i marketing vina

Obzirom na novonastalu situaciju vezanu uz COVID-19 prilagođen je način prikupljanja dokumentacije i rok za podnošenje prijava je produžen do 30. lipnja 2020. godine.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 3. travnja 2020. godine izmjenu Javnog natječaja za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine za mjeru “Ulaganja u vinarije i marketing vina“ u 2020. godini koji je na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja...

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 3. travnja 2020. godine izmjenu Javnog natječaja za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine za mjeru “Ulaganja u vinarije i marketing vina“ u 2020. godini koji je na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja (www.apprrr.hr) objavljen 28. veljače 2020. godine.

Obzirom na novonastalu situaciju vezanu uz COVID-19 prilagođen je način prikupljanja dokumentacije i rok za podnošenje prijava je produžen do 30. lipnja 2020. godine. Natječaj i detaljne upute s popisom obrazaca dostupni su ovdje.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
01/04/2020

Otvoren Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava 'Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III'

Prihvatljivi prijavitelji i partneri su neprofitne pravne osobe kojima je nadležno upravno tijelo izdalo rješenje kojim se odobrava stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je otvoreni trajni Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III“, ukupne vrijednosti 45.000.000,00 kn.

Ovaj Poziv usmjeren je na ublažavanje najgorih oblika...

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je otvoreni trajni Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III“, ukupne vrijednosti 45.000.000,00 kn.

Ovaj Poziv usmjeren je na ublažavanje najgorih oblika siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći (hrane i/ili osnovne materijalne pomoći) najpotrebitijim osobama te pružanjem popratnih mjera koje će doprinijeti boljem socijalnom uključivanju najpotrebitijih osoba.

Ciljane skupine Poziva su samci i/ili kućanstva koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva i definirani su kao najpotrebitiji prema kriterijima partnerske organizacije za primanje hrane i/ili osnovne materijalne pomoći.

Prihvatljivi prijavitelji i partneri su neprofitne pravne osobe kojima je nadležno upravno tijelo izdalo rješenje kojim se odobrava stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći. 

Podnošenje projektnih prijedloga dozvoljeno je od 20. travnja 2020. godine od 8:00:00 sati.
 
Natječajna dokumentacija dostupna je za preuzimanje na mrežnim stranicama strukturnih fondova. 

Izvor: web stranica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
30/03/2020

Otvorene prijave na Javni poziv 'EU Health Award' kojim se promiče zdrav način života

Proglašenje pobjednika u pojedinim kategorijama održat će se u studenom 2020. u Bruxellesu na Ceremoniji dodjele nagrada.

Europska komisija 4. ožujka 2020. godine objavila Javni poziv za „EU Health Award“ kojim se na prijavu poziva osnovne i srednje škole, nevladine organizacije te gradove s više od 30 000 stanovnika, koji svojim inicijativama promiču zdrav način života promicanjem uravnotežene prehrane i zdravih prehrambenih navika, podizanjem svijesti o zdravoj tjelesnoj težini i...

Europska komisija 4. ožujka 2020. godine objavila Javni poziv za „EU Health Award“ kojim se na prijavu poziva osnovne i srednje škole, nevladine organizacije te gradove s više od 30 000 stanovnika, koji svojim inicijativama promiču zdrav način života promicanjem uravnotežene prehrane i zdravih prehrambenih navika, podizanjem svijesti o zdravoj tjelesnoj težini i sprečavanjem korištenja duhanskih proizvoda među djecom i mladima od 6 do 18 godina.

Javni poziv ostaje otvoren do 29. travnja  2020. godine u 11 sati (prema srednjoeuropskom vremenu), a prihvatljivost inicijativa, kao i drugi uvjeti te prijava na javni poziv može se provjeriti i izvršiti preko poveznice.
Proglašenje pobjednika u pojedinim kategorijama održat će se u studenom 2020. u Bruxellesu na Ceremoniji dodjele nagrada.

Podsjećamo vas da je prošlogodišnju prvu nagradu „2019 EU Health Award“ Europske komisije,  u kategoriji nevladinih organizacija osvojilo društvo „Naša djeca“ iz Zaboka s projektom „Zdravo i fino“ dobivši novčanu nagradu od 100.000 eura. U okviru natječaja Europske Komisije na temu „Borba protiv pretilosti u djece i mladih“, OŠ Podturen iz Međimurske županije zauzela je drugo mjesto, a učenici škole su imali prilike posjetiti Europsku komisiju i prisustvovati ceremoniji dodjele nagrade.

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200