Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
19/12/2019

Uspostava inovativnog modela analize tržišta rada

Prema osnovnim podacima prezentiranim u ovom dokumentu nezaposlenost u BPŽ se percipira kao veliki problem općenito, naglašen za sve kategorije ispitanika, no sa specifičnim preprekama na individualnoj razini.

U okviru projekta "Suradnja za uspjeh 3", dio projektnih aktivnosti odnosi se na jačanje kapaciteta i uloge Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Brodsko-posavske županije.
Izrada modela analize tržišta rada uključuje kombinaciju kvantitativno–kvalitativnih metoda prikupljanja i analizu podataka te provedbu modela na području BPŽ. Svrha izrade modela je  utvrđivanje ključnih prepreka i problema u aktivaciji dugotrajno nezaposlenih osoba.
Prema osnovnim podacima prezentiranim u ovom dokumentu nezaposlenost u BPŽ se percipira kao veliki problem općenito, naglašen za sve kategorije ispitanika, no sa specifičnim preprekama na individualnoj razini. Na općenitoj razini on je vezan uz nedostatak radnih mjesta i nemogućnost dobivanja adekvatnog zaposlenja koji bi onima dugotrajno nezaposlenima na osobnoj razini omogućio dostojanstvenu egzistenciju i poštivanje kao radnika. Na osobnoj razini, ispitanici uviđaju svoje neuklapanje u kriterije koji vladaju na regionalnom tržištu rada koji im se pokazuju kao osobni nedostaci: od nedostatka obrazovanja, poželjnih kvalifikacija i iskustva, do ostalih prepreka s obzirom na njihove spolne, dobne ili rezidencijalne karakteristike i životne okolnosti.
Neusklađenost između ta dva dijela održava vanjska ograničenja inertnosti sustava koji održava nezaposlenost, ili pogoršava s obzirom na produbljivanje problema nezaposlenosti odlaskom stanovništva.  

Inovativni model analize tržišta

Foto: Arhiva

 

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200