Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
29/07/2016 Poduzetništvo

Uspješno proveden projekt „Za nijansu bolji“ – Chromos Svjetlost d.o.o.

Chromos Svjetlost d.o.o iz Lužana jedna je od tvrtki koji su svijetli primjer kako uspješno koristiti sredstva iz Europske unije, te biti u korak sa zahtjevima tržišta, proširivati proizvodne kapacitete, ali što je i najvažnije – dodatno zapošljavati.

Krajem srpnja 2016. godine završena je provedba projekta „Za nijansu bolji“ – Reorganizacija – Istraživanje i razvoj – Konkurentnost koji je financiran iz Europski fond za regionalni razvoj (EFRR). Provedba projekta je trajala dvije godine. Ukupna vrijednost projekta iznosila je više od  17 milijuna kuna od čega je Europska unija sufinancirala gotovo 6,7 milijuna kuna iz EFRR.

Svrha projekta je povećanje razvojnog potencijala tvrtke uvođenjem u proizvodnju rezultata Odjela za istraživanje i razvoj, reorganizacijom proizvodnog procesa i povećanjem kapaciteta proizvodnje što će u konačnici doprinijeti povećanju regionalne konkurentnosti u djelatnosti proizvodnje boja i lakova na domaćem i međunarodnom tržištu.

Tvrtka Chromos Svjetlost je u sklopu projekta izgradila novi proizvodni objekt u kojem će se uvesti nova linija za proizvodnju zahtjevnih proizvoda (laka za parket, proizvodi za industrijske namjene, koloranti).  Također se opremanjem postojećih proizvodnih objekata te Odjela za istraživanje i razvoj te dodatnim zapošljavanjem utjecalo na unaprjeđenje poslovanja i povećanje proizvodnih kapaciteta tvrtke.  Rezultat navedenih ulaganja bio je osim povećanja kapaciteta, razvoj i uvođenje novih proizvoda u proizvodnju te njihov plasman na tržište. U tijeku projekta tvrtka je angažirala inozemne stručnjake koji su zajedno sa zaposlenicima iz Odjela za istraživanje i razvoj sudjelovali u razvoju 14 novih proizvoda, od kojih je 9 uvedeno u proizvodnju.

Iako je navedeni projekt završio, tvrtka nastavlja s ulaganjem u unaprjeđenje poslovanja uz korištenje sredstava iz Eu fondova te izradu i provedbu projekata i dalje uz suradnju sa CTR-om.

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200