Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
08/02/2017

Rezultati Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2007. – 2013.

Zajedničko tehničko tajništvo za prekogranični program Hrvatska – Srbija pripremilo je film o rezultatima Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2007. – 2013., koji je snimljen kroz priče izravnih korisnika nekoliko uspješnih projekata. Kakvi su njihovi dojmovi i koji je utjecaj tih projekata na lokalne zajednice, ispričali su korisnici iz osobnog iskustva. Članovi projektnog tima projekta „Rosis, Rosas, Rosarum-3R“ iz CTR – Razvojne agencije BPŽ, Direkcije za poljoprivredu grada Šabca i Srednje poljoprivredne škole Šabac također su podijelili svoja iskustva i svoje viđenje utjecaja i rezultata projekta, koji se provodio od rujna 2012. do rujna 2013. godine.  

Prekogranična suradnja sastavni je dio regionalne/kohezijske politike Europske unije, osmišljene zbog unapređenja ekonomske i socijalne kohezije te smanjenja razlika u stupnju razvoja različitih europskih regija. U financijskoj perspektivi 2007. – 2013. godine predstavljala je jedan od tri osnovna cilja kohezijske politike EU.

Cilj IPA prekograničnog programa Hrvatska – Srbija jest poticati prekograničnu suradnju pograničnih područja Republike Hrvatske i Republike Srbije radi povećanja raznolikosti i unapređenja regionalnog gospodarstva na socijalno i ekološki održiv način, uz istovremeno poboljšavanje dobrosusjedskih odnosa uzduž granice. Dodatni programski cilj jest izgradnja kapaciteta lokalnih, regionalnih i državnih institucija za upravljanje programima EU i pripremanje tih institucija za upravljanje budućim programima prekogranične suradnje unutar cilja teritorijalne suradnje strukturnih fondova EU. Ukupni doprinos EU sredstava iz IPA programa za razdoblje od 2007. do 2013. godine, za obje države sudionice programa, iznosio je 13 milijuna eura.

Film možete pogledati na linku : https://www.youtube.com/watch?v=vUQL6U0YGw4

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200