Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
30/05/2019

Održana medijska konferencija povodom završetka projekta Rosis4h

Riječ je o projektu vrijednom 564.258,22 eura, financiranom iz Interreg IPA Prekograničnog programa suradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020.

Danas je u školskoj knjižnici Srednje škole Matija Antun Reljković odrana press konferencija povodom završetka projekta "Rosis4h - Otkrivanje mogućnosti za održivi utjecaj na razvoj hortikulture u prekograničnom području“.

Riječ je o projektu vrijednom 564.258,22 eura, financiranom iz Interreg IPA Prekograničnog programa suradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020. 
Vodeći partner projekta je Centar za razvoj Brodsko-posavske županije, a ostali partneri u projektu su: Grad Šabac, Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika Šabac, Regionalni centar za biotehnološka istraživanja i razvoj BPŽ d.o.o.  i Srednja škola Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod.
Projekt je rezultat uspješne suradnje između dionika s područja Brodsko-posavske županije i Mačvanskog okruga / grada Šabca, a nastavlja se na prekogranični projekt ROSIS (3R) kojim je potaknuto korištenje mogućnosti razvoja prekogranične hortikulturne proizvodnje temeljene na zajedničkim interesima i vrijednostima te strategijama za zajedničke aktivnosti u prekograničnom području. 

Partneri su kroz projekt razvili nve usluge kao što su: Podrška managementu/vodstvu klastera – nova usluga CTR-a, Savjetovanje o primjeni kemijskih sredstava (Propisi EU) i o IPARD financiranju – nova usluga Grada Šabca, Kontrola kvalitete i savjetovanje u proizvodnji bobičastog voća/proizvoda – nova usluga RBTC-a, Kontrola kvalitete i savjetovanje o tlu – nova usluga Srednje poljoprivredne škole Šabac te Savjetovanje i podrška u uzgoju ljekovitog bilja – nova usluga Srednje škole „Matija Antun Reljković“.

Opći cilj projekta je ostvaren; kroz projektne aktivnosti podržano je jačanje konkurentnosti u hortikulturi u programskom području te je poboljšana učinkovitost relevantnih centara kompetentnosti , a to su Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika Šabac, Srednja škola Matije Antuna Reljkovića i Regionalni centar za biotehnološka istraživanja i razvoj BPŽ. Također, integrirane su  poduzetničko potporne institucije, klasteri, obrazovne i znanstveno-istraživačke institucije i poduzetnici u virtualni prekogranični centar kompetencija koristeći e-platformu te su se sudjelovanjem na B2B sastancima, sajmovima i studijskim posjetama Nizozemskoj i Slavoniji međusobno umrežili svi dionici u hortikulturi. 
Kroz projekt je nabavljena oprema prilagođena svakom partneru, izrađeni su promotivni materijali, odrađena je medijska promidžba, izrađena je i u funkciji e-platforma, odrađeno je studijsko putovanje u Nizozemsku i tura po Slavoniji te su posljednjih mjeseci odrađene aktivnosti za unaprjeđenje konkuretnosti dionika u sektoru hortikulture. Navedene aktivnosti uključuju Trening trenera u dva modula, TFM (Task Force Meetings) ili Razvoj novih usluga i B2B ili Umrežavanje poduzetnika. Uz navedene aktivnosti, održavali su se sastanci projektnog tima i sastanci upravnog odbora te aktivnosti Mobilitya (1 i2) koje uključuju prenošenje znanja, iskustva i savjeta hrvatskih partnera partnerima iz Srbije. 
 

 

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200