Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
18/05/2020

Nova prilika za poduzetnike! Sredstva za povećanje energetske učinkovitosti u proizvodnim industrijama

Ukupna vrijednost bespovratnih sredstva koja su na raspolaganju u okviru Poziva je 266 milijuna kuna, pri čemu najniži iznos koji se može dodijeliti pojedinačnom projektu iznosi 350 tisuća kuna, dok se pojedinačnom prijavitelju, za jedan ili više projekata, može dodijeliti čak 20 milijuna kuna.

inistarstvo zaštite okoliša i energetike na središnjem portalu za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću e-Savjetovanja objavilo je nacrt Uputa za prijavitelje Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“.

Ukupna vrijednost bespovratnih sredstva koja su na raspolaganju u okviru Poziva je 266 milijuna kuna, pri čemu najniži iznos koji se može dodijeliti pojedinačnom projektu iznosi 350 tisuća kuna, dok se pojedinačnom prijavitelju, za jedan ili više projekata, može dodijeliti čak 20 milijuna kuna. Zbog toga je ovaj Poziv iznimna prilika za sve poduzetnike, pogotovo jer će svoj projektni prijedlog moći predati i velika poduzeća.

Poziv je namijenjen mikro, malim, srednjim i velikim privatnim poduzećima registriranim za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije koja uključuju sve proizvodne i prerađivačke djelatnosti.

Na savjetovanju su potencijalnim prijaviteljima objavljeni dokumenti Nacrta Uputa za prijavitelje te kao prilog savjetovanju i Metodologija izračuna i iskazivanja ušteda u svrhu kvalitetnije pripreme projektnih prijedloga.

Financirat će se projekti koji podupiru ostvarenje energetskih ušteda kroz povećanje učinkovitosti korištenja energije u proizvodnim industrijama, omogućujući jednake količine proizvoda korištenjem manje količine isporučene energije te smanjenje udjela konvencionalnih (fosilnih) goriva u ukupnoj potrošnji energije uvođenjem sustava za korištenje obnovljivih izvora energije, dok prihvatljive aktivnosti uključuju pripremu dokumentacije projektnog prijedloga i ostale projektno – tehničke dokumentacije, provedbu aktivnosti energetske obnove i aktivnosti upravljanja projektom.

Prihvatljive aktivnosti za sufinanciranje će biti:

Priprema dokumentacije projektnog prijedloga i ostale projektno-tehničke dokumentacije
Mjere energetske učinkovitosti
Mjere za visokoučinkovitu kogeneraciju
Mjere za promicanje energije iz obnovljivih izvora energije
Upravljanje projektom i administracija te informiranje i vidljivost
E-savjetovanje će biti otvoreno do 15. lipnja 2020. godine do kad zainteresirani prijavitelji imaju mogućnost postavljanja pitanja i dobivanja svih potrebnih pojašnjenja vezano za Poziv od strane Ministarstva. Objava Poziva planirana je tijekom lipnja.

Izvor: Ministarstvo zaštite okoliša i energetike

Informacije

Našim klijentima stojimo na usluzi od ponedjeljka do petka, od 07:00 - 15:00 sati.

Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200