Arhiva natječaja
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji
11/04/2016

Natječaj za donacije 2016. svjetlo na zajedničkom putu

Hrvatska elektroprivreda d.d. objavljuje Natječaj za dodjelu donacija u 2016. godini. 

Predmet natječaja je dodjela donacija za podupiranje projekata i programa iz područja:

 • mladi, 
 • umjetnost i kulturna baština, 
 • Hrvatska elektroprivreda d.d. objavljuje Natječaj za dodjelu donacija u 2016. godini. 

  Predmet natječaja je dodjela donacija za podupiranje projekata i programa iz područja:

  • mladi, 
  • umjetnost i kulturna baština, 
  • okoliš,
  • znanost i društvo, 
  • humanitarno djelovanje.

  Prihvatljivi prijavitelji su: Organizacije civilnog društva (udruge, zaklade, ustanove, vjerske zajednice i dr.) te Ustanove sa sjedištem u RH (vrtići, škole, fakulteti, učenički domovi, parkovi prirode i dr.). 

  Važno je naglasiti da prijavitelji moraju imati pravni, financijski i operativni kapacitet za provedbu projekta, da nisu prekršili odredbe o namjenskom korištenju sredstava Hrvatske elektroprivrede, da uredno ispunjavanjui obveze plaćanja doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, te poreze i drugih davanja prema državnom proračunu. Također, protiv prijavitelja se ne smije voditi nikakav kazneni postupak i moraju biti registrirani za obavljanje djelatnosti/aktivnosti koje su predmet financiranja.

  Ukupna planirana vrijednost Natječaja je 2.500.000,00 kuna,. Najmanji iznos odobrenih sredstava po projektu iznosi 2.000,00 kuna, a najviši 35.000,00 kuna.

  Prijavitelji se prijavljuju na Natječaj putem on-line Prijavnice koja je za vrijeme trajanja Natječaja dosupna na službenim stranicama HEP-a. Vrijeme trajanja natječaja je od 4. travnja do 3. svibnja 2016. godine.

  Sve ostale informacije vezane za predmetni natječaj možete pronaći ovdje

  Prikaz natječaja pojedinačno
  Pročitaj više
06/04/2016

Objavljeni novi natječaji za sredstva iz Vinske omotnice

U Narodnim novinama br.29/16 objavljeni su novi natječaji iz „Vinske omotnice“, za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda te mjeru Investicija u vinarije i marketing vina. Najmanji iznos potpore je 3.000 eura, a najveći 1,5 milijuna eura, ovisno o mjeri, a za...

U Narodnim novinama br.29/16 objavljeni su novi natječaji iz „Vinske omotnice“, za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda te mjeru Investicija u vinarije i marketing vina. Najmanji iznos potpore je 3.000 eura, a najveći 1,5 milijuna eura, ovisno o mjeri, a za završene projekte Agencija za plaćanja u poljoprivredi isplaćuje od 50% - 80% ukupno prihvatljivih troškova. 
    
Za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda korisnici mogu biti proizvođači (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar, a fizičke osobe moraju biti obveznici poreza na dohodak/poreza na dobit. Ukupno prihvatljivi troškovi po projektu su EUR 1.500.000, a minimalni iznos potpore po projektu je EUR 5.000. 

Za mjeru Investicija u vinarije i marketing vina prihvatljivi korisnici su proizvođači (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar u trenutku podnošenja prijave, a ukupno prihvatljivi troškovi po projektu su EUR 3.000.000, dok je minimalni iznos potpore po projektu EUR 5.000. 

Provedbene Pravilnike i ostale korisne informacije možete pogledati ovdje.

JAVNI NATJEČAJ za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda (NN 29/16)  
JAVNI NATJEČAJ za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. za mjeru Investicija u vinarije i marketing vina (NN 29/16)  

Prikaz natječaja pojedinačno
Pročitaj više
16/03/2016

Prvi Poziv na dostavu projektnih prijedloga za Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014. – 2020.

Ured za upravljanje programima suradnje i regionalni razvoj Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske, kao upravljačko tijelo, objavljuje 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga za Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014. – 2020.

Prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga otvoren je za četri prioritetne osi Programa. Ukupna...

Ured za upravljanje programima suradnje i regionalni razvoj Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske, kao upravljačko tijelo, objavljuje 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga za Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014. – 2020.

Prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga otvoren je za četri prioritetne osi Programa. Ukupna vrijednost alokacije natječaja je 15.009.809,00 EUR od kojih 85% predstavlja EU su-financiranje, a 15% EUR predstavlja nacionalno su-financiranje. 

Projektni prijedlozi se dostavljaju putem elektornskog sustava za pračenje, a rok za dostavu projektnih prijedloga je 1. srpnja 2016. godine u 15h.

Na službenim stranicama programa http://www.interreg-croatia-serbia2014-2020.eu/ nalaze se svi potrebni detalji vezani za prvi poziv. 

Izvor: www.strukturnifondovi.hr

Prikaz natječaja pojedinačno
Pročitaj više
11/03/2016

Objavljen Poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u 2016. godini po Programu održivog razvoja lokalne zajednice

Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti.

Koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.

Program se provodi po metodologiji ESI fondova, čime izravno doprinosi jačanju i daljnjem razvoju administrativnih kapaciteta...

Koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.

Program se provodi po metodologiji ESI fondova, čime izravno doprinosi jačanju i daljnjem razvoju administrativnih kapaciteta samih korisnika, s ciljem učinkovitijeg povlačenja sredstava ESI fondova. Kroz program se na godišnjoj razini sufinanciraju projekti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave razvrstanih u skupinu razvijenosti ispod 100% prosjeka Republike Hrvatske, a za koje se ocjenjuje da će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva, pridonijeti znatnijem razvoju pojedinih područja i stvoriti preduvjete za održivi gospodarski i društveni razvoj.

Poziv za iskaz interesa za Program održivog razvoja lokalne zajednice za 2016.objavljen je 10. ožujka 2016, a rok za podnošenje prijava je 29. ožujka 2016.

Provedbena jedinica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Sektor za provedbu programa regionalnoga razvoja, od 15.-23. ožujka 2016. održati će radionice o provedbi Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2016. po slijedećem rasporedu koji možete pogledati ovdje.

Prikaz natječaja pojedinačno
Pročitaj više
10/03/2016

Prvi Poziv na dostavu projektnih prijedloga – Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.

Agencija za regionalni razvoj RH (Upravljačko tijelo), objavljuje 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga za Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020. Poziv se odnosi na četiri prioritetne osi programa.  Ukupna vrijednost poziva je 25.016.349,00 EUR od kojih 21.262.897,00 EUR predstavlja EU...

Agencija za regionalni razvoj RH (Upravljačko tijelo), objavljuje 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga za Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020. Poziv se odnosi na četiri prioritetne osi programa.  Ukupna vrijednost poziva je 25.016.349,00 EUR od kojih 21.262.897,00 EUR predstavlja EU su-financiranje, a 3.752.452,00 EUR predstavlja nacionalno su-financiranje.

Rok za dostavu projektih prijedloga je 10. lipnja 2016 u 15:00h, a projektni prijedlozi se dostavljaju putem elektronskog sustava za praćenje.

Sve potrebne informacije vezane za navedeni Poziv te prijavni paket nalaze se na službenoj stranici programa:

Interreg - IPA CBC - Croatia-Bosnia and Herzegovina-Montenegro

Prikaz natječaja pojedinačno
Pročitaj više
Vijesti Vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200