Arhiva vijesti
Godina
Mjesec:
Označite kategoriju interesa:
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji
02/09/2019

OTVORENI JAVNI POZIV za Program „Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina“ za 2019. godinu

Prijave se zaprimaju isključivo od 29. kolovoza 2019. godine (sukladno točki 9. Programa). Otvoreni javni poziv je otvoren do 27. rujna 2019. godine.

Davatelj potpore je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.
U proračunu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, na proračunskoj aktivnosti A648087 planirano je ukupno 7.500.000,00 kuna za dodjelu bespovratnih potpora temeljem ovog Programa, a raspodijeliti će se gospodarskim subjektima registriranim na područjima jedinica lokalne samouprave prema...

Davatelj potpore je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.
U proračunu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, na proračunskoj aktivnosti A648087 planirano je ukupno 7.500.000,00 kuna za dodjelu bespovratnih potpora temeljem ovog Programa, a raspodijeliti će se gospodarskim subjektima registriranim na područjima jedinica lokalne samouprave prema indeksu razvijenosti i to:
- 40% sredstava (3.000.000,00 kuna) za područja razvrstana u prvu skupinu prema vrijednosti indeksa razvijenosti
- 30% sredstava (2.250.000,00 kuna) za područja razvrstana u drugu skupinu prema vrijednosti indeksa razvijenosti
- 20% sredstava (1.500.000,00 kuna) za područja razvrstana u treću skupinu prema vrijednosti indeksa razvijenosti
- 10% sredstava (750.000,00 kuna) za područja razvrstana u četvrtu skupinu prema vrijednosti indeksa razvijenosti.

Detaljnije o natječaju možete pronaći OVDJE. 

 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
29/08/2019

Obavijest o testiranju u postupku prijma na radno mjesto viši stručni suradnik za EU projekte u Centru za razvoj Brodsko-posavske županije

Za kandidata/kinju koji ne pristupi testiranju smatra se da je povukao/la prijavu na javni natječaj i više se ne smatra kandidatom/kinjom.

Obavještavaju se kandidati/kinje koji su podnijeli prijavu na javni natječaj za radno mjesto Viši stručni suradnik za EU projekte u Odjelu za pripremu i provedbu EU projekata iz društvenih djelatnosti objavljenog 13. kolovoza 2019. godine KLASA: 100-01/19-01/01 URBROJ: 2178/01-36-02-19-1 na službenim stranicama Hrvatskog zavoda  za zapošljavanje i Centra za...

Obavještavaju se kandidati/kinje koji su podnijeli prijavu na javni natječaj za radno mjesto Viši stručni suradnik za EU projekte u Odjelu za pripremu i provedbu EU projekata iz društvenih djelatnosti objavljenog 13. kolovoza 2019. godine KLASA: 100-01/19-01/01 URBROJ: 2178/01-36-02-19-1 na službenim stranicama Hrvatskog zavoda  za zapošljavanje i Centra za razvoj Brodsko-posavske županije, a ispunjavaju formalne uvjete natječaja da će se testiranje održati u velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije, Petra Krešimira IV br.1 (I. kat), Slavonski Brod, u srijedu, 4. rujna 2019. godine u 9,00 sati. 

Tekst obavijesti možete pročitati OVDJE. 

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
29/08/2019 Poljoprivreda i ruralni razvoj

LAG-ovi do sada objavili 142 LAG natječaja vrijednosti 233 milijuna kuna

Od strane LAG-ova odabrano je i proslijeđeno u Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju projekata u iznosu 109 milijuna kuna. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je projekte u vrijednosti 71,3 milijuna kuna te je krajnjim korisnicima isplaćeno 28,6 milijuna kuna.

LAG-ovi su do sada objavili 142 natječaja u vrijednosti 233 milijuna kuna što iznosi 66% sredstava koji su predviđeni za provedbu lokalnih razvojnih strategija LAG-ova odnosno LAG natječaja. Od strane LAG-ova odabrano je i proslijeđeno u Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju projekata u iznosu 109 milijuna kuna. Agencija za plaćanja u poljoprivredi,...

LAG-ovi su do sada objavili 142 natječaja u vrijednosti 233 milijuna kuna što iznosi 66% sredstava koji su predviđeni za provedbu lokalnih razvojnih strategija LAG-ova odnosno LAG natječaja. Od strane LAG-ova odabrano je i proslijeđeno u Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju projekata u iznosu 109 milijuna kuna. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je projekte u vrijednosti 71,3 milijuna kuna te je krajnjim korisnicima isplaćeno 28,6 milijuna kuna.

LAG-ovi su u razdoblju od veljače 2018. godine do 23. kolovoza 2019. raspisali LAG natječaje za sljedeće tipove operacija:

Tip operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”
Do sada je 53 LAG-a objavilo 68 LAG natječaja za ovaj tip operacije, sa ukupnim iznosom sredstava u objavljenim LAG natječajima od 96,5 milijuna kuna. 50 LAG-ova završilo je LAG natječaje i učitalo 702 odabranih projekata u AGRONET sustav (na provjeru Agenciji za plaćanja u poljoprivredu, ribarstvu i ruralnom razvoju prije konačnog odobravanja) ukupne vrijednosti odabranih sredstava u iznosu od 78 milijuna kuna. Ukupan broj odluka o dodjeli sredstava iznosi 640, a iznos dodijeljenih sredstava 71,2 milijuna kuna. Zaprimljeno je 576 zahtjeva za isplatu prve rate sa ukupnim iznosom zatražene potpore od 32,1 milijuna kuna te je izdano 513 odluka o isplati sa ukupnim iznosom isplaćene potpore od 28,6 milijuna kuna. Zaprimljeno je 64 zahtjeva za isplatu druge rate te ukupni iznos zatražene potpore iznosi 3,5 milijuna kuna. Ukupni iznos isplaćene potpore iznosi 1,3 milijuna kuna.

Tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”
Do sada je 44 LAG-a objavilo 48 LAG natječaja za ovaj tip operacije sa ukupnim iznosom sredstava od 102,1 milijuna kuna. 17 LAG-ova završilo je natječaje i učitalo 139 odabranih projekata (ZP) na provjeru prije konačnog odobravanja te trenutni ukupni iznos zatražene potpore iznosi 31,1 milijuna kuna.

Tip operacije 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava”

Do sada je ukupno 19 LAG-ova objavilo 19 LAG Natječaja za ovaj tip operacije u vrijednosti 27,9 milijuna kuna.

Tip operacije 4.2.1. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima”
Do sada je ukupno sedam LAG-ova objavilo 7 LAG natječaja za ovaj tip operacije u vrijednosti od 6,7 milijuna kuna.

Do kraja 2019. godine u planu je da se LAG-ovima od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju omogući raspisivanje LAG natječaja za sljedeće tipove operacija:
• tip operacije 6.1.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima”
• tip operacije 6.4.1. „Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“
• Natječaj za tip operacije 4.4.1. „Neproizvodna ulaganja vezana uz očuvanje okoliša“
• Natječaj za tip operacije 8.5.2. “Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture”.

Izvor: APPRRR

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
29/08/2019 Poduzetništvo

Još jedan europski projekt tvrtke Ergo klamerice

Učinkovita i konkurentna proizvodnja za klamerice budućnosti

Ergo klamerice d.o.o. provodi projekt pod nazivom "Učinkovita i konkurentna proizvodnja za klamerice budućnosti" koji je usmjeren na rješavanje problema koji dovode do smanjene učinkovistosti i efektivnosti te uvelike narušavaju daljnji rast i razvoj tvrtke. Tvrtka je dosegnula maksimum postojećih proizvodnih i skladišnih kapaciteta, te više nije u...

Ergo klamerice d.o.o. provodi projekt pod nazivom "Učinkovita i konkurentna proizvodnja za klamerice budućnosti" koji je usmjeren na rješavanje problema koji dovode do smanjene učinkovistosti i efektivnosti te uvelike narušavaju daljnji rast i razvoj tvrtke. Tvrtka je dosegnula maksimum postojećih proizvodnih i skladišnih kapaciteta, te više nije u mogućnosti zadovoljiti potrebe kupaca, što za sobom nosi velike rizike: od napuštanja postojećih kupaca, gubitka dijela tržišta, nemogućnost daljnjeg širenja i napredovanja. 

Proizvodnja tvrtke odvija se na dvije odvojene lokacije u Lužanima, u Ulici Vladimira Nazora 78 i Vladimira Nazora 221, prilikom čega se javlja dodatan problem gubitka vremena na prijevoz repromaterijala i radne snage, a i privremeno skladište u Nazorovoj 221 ne pruža odgovarajuće uvijete za skladištenje.                                     
Kako bi se otklonili ti problemi, provest će se aktivnosti rekonstrukcije i dogradnje proizvodne hale, dogradnje skladišnog prostora, reorganizacija proizvodnih jedinica te tehnološko opremanje prostora.

Aktivnosti projekta:
1. Povećanje kapaciteta i integracija proizvodnih procesa
2. Širenje kapaciteta i poboljšanje skladišnih uvjeta
3. Predstavljanje proizvoda tvrtke na međunarodnom sajmu 
4. Promidžba i vidljivost 
    
Kako ističu u tvrtki Ergo klamerice d.o.o., u dosadašnjem provedbenom razdoblju projekta provedena je nabava strojeva i opreme, potpisani su ugovori s pet dobavljača. Do sada odrađena nabava: tri štance za proizvodnju klamerica, jedna linija za proizvodnju trake, aparat za čeono varenje, jedan čeoni elektroviličar, dva ručna električna i pet paletnih viličara, automatizacija za nove strojeve, namještaj za skladišni i proizvodni dio hale (paletni regali, garderobni ormari, stolice…).
U tijeku je popunjavanje prostora, odnosno skladišnih regala, gotovim proizvodima i repromaterijalima. Novo skladište osim bolje preglednosti pruža i odgovarajuće uvjete skladištenja dobara, bez opasnosti za oštećivanje uslijed nepogodnih vremenskih uvjeta ili mogućnosti urušavanja zbog dotrajalosti polica. Puno je bolja osvijetljenost, a transportni putevi su prohodni u potpunosti.
Priprema i provedba projekta odvija se u suradnji s Centrom za razvoj Brodsko-posavske županije. Cijeli projekt, kao i svi njegovi rezultati, bit će predstavljeni potencijalnim kupcima i javnosti na međunarodnom sajmu u Koelnu.

Ukupna vrijednost projekta: 12.205.368,18 kuna, sufinanciranje Europske unije: 3.544.846,74 kuna
Razdoblje provedba projekta: od 15. prosinca 2017. do 15. prosinca 2019. godine
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog priloga isključiva je odgovornost tvrtke Ergo klamerice d.o.o.

Izvor: Posavska Hrvatska

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
22/08/2019

Nacionalna zaklada raspisala četiri natječaja za dodjelu institucionalnih podrški udrugama

Rok za prijavu je do 16. rujna 2019. godine do 12:00 sati.

Dana 16. kolovoza 2019. godine Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva raspisala je četiri natječaja za dodjelu institucionalnih podrški udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnog društva u Republici Hrvatskoj, udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade, udrugama iz...

Dana 16. kolovoza 2019. godine Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva raspisala je četiri natječaja za dodjelu institucionalnih podrški udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnog društva u Republici Hrvatskoj, udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade, udrugama iz Domovinskoga rata u Republici Hrvatskoj koje djeluju na lokalnoj razini i udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini.

Udruge koje su prihvatljive sukladno kriterijima natječaja mogu ostvariti jednu od sljedećih institucionalnih podrški:

1. Institucionalna podrška udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i društvenom razvoju u Republici Hrvatskoj:
– do 300.000,00 HRK: do deset podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje pet godina od dana registracije do dana raspisivanja natječaja
– do 200.000,00 HRK: do deset podrški podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje tri godine od dana registracije do dana raspisivanja natječaja
– do 100.000,00 HRK: do pet podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje jednu godinu od dana registracije do dana raspisivanja natječaja.

2. Institucionalna podrška udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade
– do 300.000,00 HRK: do deset podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje pet godina od dana registracije do dana raspisivanja natječaja
– do 200.000,00 HRK: do pet podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje tri godine od dana registracije do dana raspisivanja natječaja
– do 100.000,00 HRK: do pet podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje jednu godinu od dana registracije do dana raspisivanja natječaja.

3. Institucionalna podrška udrugama iz Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj koje djeluju na lokalnoj razini
– do 300.000,00 HRK: do deset podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje pet godina od dana registracije do dana raspisivanja natječaja
– do 200.000,00 HRK: do pet podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje tri godine od dana registracije do dana raspisivanja natječaja
– do 100.000,00 HRK: do pet podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje jednu godinu od dana registracije do dana raspisivanja natječaja.

4. Institucionalna podrška udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini
– do 300.000,00 HRK: do deset podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje pet godina od dana registracije do dana raspisivanja natječaja
– do 200.000,00 HRK: do pet podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje tri godine od dana registracije do dana raspisivanja natječaja
– do 100.000,00 HRK: do pet podrški za udruge registrirane u Republici Hrvatskoj koje aktivno djeluju najmanje jednu godinu od dana registracije do dana raspisivanja natječaja.

Rok za prijavu je do 16. rujna 2019. godine do 12:00 sati.

Izvor: https://zaklada.civilnodrustvo.hr/

Prikaz pojedinačne vijesti
Pročitaj više
Izdvojene vijesti Natječaji Natječaji

Ako imate poslovnu ideju, trebate stručnu pomoć u pisanju i provedbi projekta, obratite nam se s povjerenjem.

+385 35 637 200